חברת סמסונג הצליחה לבסס עצמה כיצרנית האנדרואיד המובילה בשוק, עד כדי כך שיצרה שם נרדף למערכת ההפעלה למובייל מבית גוגל. בטח כמונו נתקלתם גם אתם באנשים ששואלים: “מה עדיף, אייפון או גלקסי?”. סמארטפון הדגל החדש בגלקסיה – Samsung Galaxy S5, אמור לאפשר לסמסונג לשמור על המוניטין שצברה לעצמה ולגרום ללקוחות לעבור או לשדרג אליו. החידושים ב-Galaxy S5 רבים ומשמעותיים, כך שלמכונת השיווק המשומנת של סמסונג יש הרבה עם מה לעבוד.
סביב ה-Galaxy S5 לא הורגשה יותר מידי התלהבות לפני השקתו, כמות ההדלפות והדחיפה של סמסונג הייתה כמעט אפסית – לא עוד שלל קטעי וידאו ורמזים לקראת אירוע השקה “Unapacked” חגיגי. האירוע לא היה מרשים (ומוזר) כמו אלו אליהם התרגלנו בשנתיים האחרונות. סמסונג אמרה שסמארטפון הדגל החדש שלה יכלול יותר תוספות שבאמת יהיו שימושיות ופחות גימיקים. תוספות חדשות ומשמעותיות כמו עמידות במים, קורא טביעות אצבע ומד דופק אכן שימושיות מאוד. השאלה אם הן מספיקות על מנת לגרום לכם לשדרג ל-Galaxy S5. ספויילר: הוא עדיין מלא פלסטיק.
מפרט
מסך | מגע קפסיטיבי בגודל 5.1 אינץ' מסוג Super AMOLED מצופה Gorilla Glass 3 רזולוציית תצוגה HD 1080p (זאת אומרת 1080×1920 פיקסלים), 432ppi |
מעבד | Krait 400 מרובע ליבות בתדר 2.5GHz על גבי פלטפורמת Qualcomm Snapdragon 801 |
מאיץ גראפי | Adreno 330 |
זיכרון פנימי | 2GB RAM |
נפח אחסון | 16GB או 32GB, אפשרות להרחבה באמצעות microSD עד לנפח 128GB |
מערכת הפעלה | אנדרואיד KitKat 4.4.2 עם ממשק המשתמש TouchWiz UI |
מצלמה ראשית | חיישן 16 מגה-פיקסל בגודל 1/2.6 אינץ', אוטופוקוס ופלאש LED, יכולות HDR מובנות, צילום וידאו 4K |
מצלמה משנית | 2.1 מגה-פיקסל, צילום וידאו 1080p |
קישוריות | Wi-Fi a/b/g/n/ac, DLNA, Wi-Fi Direct, Wi-Fi hotspot, Bluetooth v4.0, NFC, IR LED, microUSB v3.1 (MHL), A-GPS |
סוללה | Li-Po 2,800mAh – נשלפת |
מידות | גובה – 142 מ"מ, רוחב – 72.5 מ"מ, עובי – 8.1 מ"מ. משקל – 145 גרם |
שונות | Micro-SIM בלבד גב פלסטיק – דמוי עור |
מה באריזה?
האריזה של Galaxy S5 דומה מאוד לזו של Galaxy S4, עשויה מקרטון ובעלת ציפוי דמוי עץ. גם הפעם מדובר באחת האריזות הקומפקטיות ביותר בשוק, בעלת מימדים של המכשיר ומעט יותר. סמסונג היא אולי היצרנית היחידה שלא מטביעה את תמונתו של המכשיר על האריזה החיצונית אלא רק מציינת עליה את שם הדגם.
האריזה לא כוללת בונוסים נחמדים כמו כיסויים או מדבקות כפי שראינו ב-HTC One M8, אבל מנגד גם לא מחסירה כלום וכוללת את כל הדברים הבסיסיים להם אתם מצפים:
- מטען קיר חשמלי
- כבל העברת נתונים MicroUSB-USB
- אזניות מבית סמסונג עם דיבורית וכפתורי שליטה בנגן המוזיקה
- ראשי גומי בגדלים שונים להלבשה על האוזניות
- ניירת: הדרכות, אזהרות, אחריות
עיצוב ואיכות בנייה
לחברת סמסונג יצא שם, ובצדק, של יצרנית סלולר לא חדשנית בכל הנוגע לעיצוב ואיכות בנייה. האמת, מאז ה-Galaxy S2 לא זכור לנו שסמסונג הרשימה עם איכות בנייה של סמארטפון. לצערנו ה-Galaxy S5 ממשיך לא להרשים מבחינת עיצוב ואיכות הבנייה שלו. למרות שהוא מציג כמה שינויים משמעותיים, הוא רחוק שנות אור מהעיצוב החדשני ומהאיכות של ה-HTC One M8.
סמסונג הגדילה את מסכו של Galaxy S5 ל-5.1 אינץ’ ולכן הוא מעט גבוה יותר, אך אל דאגה, הוא לא מרגיש גדול מה-Galaxy S4. הוא גם מצליח לשמור על משקל נמוך של 145 גרם וגזרה דקיקה של 8.1 מ”מ. לשם השוואה, ה-HTC One M8 שוקל 160 גרם ובעובי 9.35 מ”מ.
מכשיר הדגל עשוי כולו, כמו כל סמארטפון אחר של סמסונג, פלסטיק שעדיין לא מרגיש מספיק איכותי. נוקיה ואפל היום, ו-HTC בעבר, הצליחו לייצר מכשירים עשויים פלסטיק המרגישים איכותיים מאוד ואנחנו לא מבינים למה סמסונג לא מצליחה. הפס (בצבע) המטאלי לא עובד על אף אחד, הוא עשוי מפלסטיק ורואים את זה גם ממרחק.
החדשנות בעיצוב כמעט אפסית וה-Samsung Galaxy S5 נראה דומה יותר לפאבלט ה-Galaxy Note הראשון מאשר לשני הדורות הקודמים בסדרת “S”. אם חשבתם שהיצרנית הקוריאנית תקבל השראה מהגוף המטאלי של מכשיר הדגל מבית HTC, לא כך המצב. במקום זאת, החליפה סמסונג את הגב לחומר הנותן תחושה רכה של עור עם טקסטורה של שקיעות (בדומה לטאבלט Nexus 7 הראשון). הוא נעים לאחיזה ולא מחליק, גם במצבים בהם הוא רטוב או תחת מים במלואו. גב המכשיר זוכה לתוספת חדשה – מד דופק, הממוקם בתוך שקע יחד עם הפלאש מתחת למצלמה. האחיזה במכשיר לא נפגעת ואם תרצו להשתמש במד הדופק המיקום שלו מספיק טוב כדי להניח עליו את האצבע מבלי לשנות את האחיזה, מה שלצערנו אי אפשר להגיד על קורא טביעות האצבע הנמצא בכפתור הבית – עליו נרחיב בהמשך.
אחד ההישגים המרשימים של סמסונג הוא שלמרות העמידות במים, ישנן כמעט אפס פשרות. לפי תקן IP67, מכשיר ה-Galaxy S5 ישרוד מתחת למים למשך חצי שעה. הדבר היחיד שמורגש כשינוי משמעותי בעיצוב המכשיר בעקבות העמידות במים הוא הכיסוי של חיבור ה-MicroUSB המונע חדירת מים. תהיו חייבים לפתוח אותו על מנת להטעין את המכשיר ולסגור לפני שיבוא במגע עם מים. מעט מעצבן, אבל אני לוקח את הפשרה הזו בשתי ידיים בכל מכשיר אותו ארכוש בשביל עמידות כזו. מכשיר עם נזקי מים כמעט שאי אפשר להציל.
כפתורי הניווט של אנדרואיד, אותם סמסונג עדיין מפרידה וממקמת מתחת למסך ככפתורי חומרה קפסיטיביים, הם מהפחות טובים שנתקלנו בהם. ראשית, התאורה מהם זולגת ובחושך אף ניתן לראות בבירור את גופי התאורה מאחור. שנית, הם רגישים מדי – מגע קל של אצבע או כף היד באזור שלהם סביר ויפעיל אותם. אם תרצו לשחק למשל במצב אופקי, כדאי שתתכוננו מראש לסוג של סיוט: ישנה סבירות גבוהה שבאמצע האקשן יופיע לפתע מסך ריבוי המשימות. כמו כן, במקרים רבים בעת צילום מצאתי עצמי פתאום בחוץ, אחרי שאיכשהו נגעתי בכפתור החזור. הכפתורים על המסך אולי גוזלים קצת מקום, אבל לפחות הם יודעים להיעלם כשאין בהם צורך.
חומרה, חידושים וביצועים
אם בתחום העיצוב ואיכות הבנייה סמסונג הצליחה לאכזב אותנו שוב, הרי שהמפרט הטכני של מכשירי סדרת הגלקסי מעולם לא איכזב ותמיד סיפק את הטוב ביותר. המצב ב-Galaxy S5 לא שונה: הוא מאובזר במסך ה-AMOLED האיכותי ביותר שראינו עד כה (עליו נדבר בהרחבה בהמשך), במצלמה מרשימה ובערכת השבבים החזקה בשוק.
"סמסונג ישראל" בחרה בצעד יוצא דופן להשיק בארץ שתי הגרסאות של ה-Galaxy S5: האחת עם ערכת השבבים Snapdragon 801 וקישורית LTE, והשנייה עם ערכת השבבים Exynos 5422 שלא כוללת קישורית LTE, ולפיכך מחירה נמוך ב-100 ש"ח. אנחנו נתייחס בסקירה זו לגרסה הראשונה, ובאופן כללי נציין שאנחנו לא מבינים את המהלך כשהפרש המחירים כה זניח.
ערכת השבבים Snapdragon 801 מבית קוואלקום נמצאת בליבם של כל מכשירי הדגל שהוכרזו השנה ועד כה היא מוכיחה עצמה כעצמתית ביותר. ערכת השבבים כוללת מעבד מרובע-ליבה 2.5Ghz ואת המאיץ הגרפי Adreno 330, שניהם יחדיו מספקים ביצועים מעולים. אפליקציות נפתחות מהר ומשחקים נראים טוב מתמיד. למרות זאת, הבחנו במספר בעיות המגיעות מממשק המשתמש של סמסונג, TouchWiz, כאלו הגורמות לפגיעה בביצועים. כך לדוגמא לאפליקציית הגלריה המובנית לוקח 5 עד 7 שניות להיפתח במידה ויש בה יותר מ-15 תמונות. מידי פעם ישנם קרטועים בעת ניווט בממשק, מה שאנחנו לא מצפים ממכשיר כזה. זמן העלייה קצת איטי ואם תפעילו את המכשיר מחדש תשימו לב שלוקח לו זמן רב להיטען במלואו. נדגיש שבעת השימוש באפליקציות הכל עובד מושלם, אם כי שימוש ארוך בממשק של סמסונג עשוי להציף את המקרים שתיארנו.
משחקים הפכו היום לאלמנט חשוב אצל משתמשי המובייל וכאן יש מספר יתרונות ל-Galaxy S5. הגב בעל הציפוי דמוי העור מספק תחושה רכה ונוח מאוד לאחיזה ממושכת, בעיקר בגלל שאינו חלק. היתרון של הפלסטיק הוא בהיותו מוליך חום פחות טוב ממתכת וכך גם תחושת ההתחממות פחות מורגשת גם אחרי סשנים ארוכים של משחק. על המסך נרחיב בהמשך, אבל קשה להתעלם מהתרומה המדהימה שלו לחווית הגיימינג במכשיר.
לשמחתנו סמסונג לא העמיסה בגימיקים, אם כי הוסיפה לדגם החדש חיישנים בעלי פוטנציאל גדול. את נפנופי הידיים והדפדפוף עם הראש החליפה החברה במד דופק הממוקם מתחת למצלמה הראשית ובקורא טביעות האצבע המוטמע בתוך כפתור הבית. הבעיה עם שני החיישנים החדשים היא שהם לא איכותיים מספיק. מד הדופק לא מדוייק ולעיתים קרובות התקבלו תוצאות המעידות על בעיה בריאותית קשה – כמו דופק 189 במנוחה. מנגד, כשהוא כן עבד, הוא נמצא שימושי מאוד בזמן אימון.
מי שמצפה לקורא טביעות אצבע כמו זה של האייפון 5S – יתאכזב ובגדול. החיישן עובד בצורה שונה לחלוטין ומזכיר את זה מהמחשבים הניידים של לנובו. על מנת להשתמש בו תצטרכו להעביר את האצבע בתנועה אנכית, בקצב קבוע ובזווית ישרה על כפתור הבית בכדי שיזהה אתכם כראוי. תופעת הלוואי היא שכאשר תרצו לפתוח את המכשיר עם האצבע, תאלצו לשנות את האחיזה כך שהמכשיר יהיה ביד אחת ועם היד השנייה תבצעו את ביטול הנעילה. מיותר לציין שזה מאוד לא נוח ורחוק שנות אור מהקורא של אפל שלא מצריך שינוי באחיזת המכשיר.
כפי שציינו, לחיישנים החדשים המון פוטנציאל, אבל הרגיש לנו שהם רחוקים מלהיות מספיק טובים ובמיוחד שכבר יש בשוק חברות אחרות שעושות את אותו הדבר ובצורה טובה יותר. החיישנים רק פגעו בחווית השימוש ובמקרים רבים פשוט תסכלו אותנו. לא היה קורה כלום אם סמסונג הייתה מחכה איתם עוד דור אחד. העמידות במים, לעומת זאת, היא תוספת ראויה.
מסך ותצוגה
אחד הדברים שהכי הרשימו אותנו בסמארטפון הדגל Samsung Galaxy S5 היה המסך. סמסונג בהחלט התעלתה על עצמה ואחרי שבסיבוב הקודם HTC לקחה ובגדול, הפעם היא נותנת פייט. סמסונג שילבה במכשיר מסך 5.1 אינץ' ברזולוציית Full HD 1080P מסוג Super AMOLED. מסכים מסוג זה מתאפיינים בצבעים מעט מוקצנים וזוהרים לעומת LCD, אם כי הפעם התופעה צומצמה משמעותית. הצבעים מדוייקים בהרבה וזוויות הצפייה שהמכשיר מספק קרובות לשלמות. התחושה שהתמונה ממש "צפה על המסך" מענגת וגורמת לרצות לבהות בו עוד ועוד.
אם המסך המרהיב של המתחרה הגדול One M8 התאפיין בבהירות גבוהה, אז זה של ה-Galaxy S5 מתאפיין דווקא ביכולות מרשימות לבהירות נמוכה. את בהירות המסך תוכלו להוריד למצב שכמעט ואינו נראה, דבר קריטי לצריכת החשמל שלו. מי שדואג לגבי השימוש אל מול אור השמש יכול להביט בסקירת הוידאו שנערכה בחלקה תחת כיפת השמים, וכפי שניתן לראות – הצפייה במסך לא נפגמה כלל.
למרות הכל, המסך של סמסונג איננו חף מחסרונות. המסגרת שלו, יותר נכון. על מנת שהמכשיר יהיה עמיד יותר, הרחיבה סמסונג את השוליים שמסביב למסך, כך שבעת נפילה הם אלו שיספגו את הזעזוע ואולי אפילו ימנעו שבירה. רבים מכם בטח יעדיפו להרגיש מעט יותר בטוחים, אבל לנו הדבר מאוד צרם בהתחשב בעובדה שישנה מגמה לצמצום השוליים אצל מרבית היצרניות. את המסך מצפה כמובן זכוכית Gorilla Glass 3 מבית Corning שאמורה להיות חזקה ובטוחה מאי פעם – לשרוט אותה תהיה משימה קשה מאוד, אבל לשבור אותה אנחנו מאמינים שעדיין יהיה אפשר די בקלות. נזכיר, תפקידה של זכוכית זו הוא להגן על המסך (!) ואת זה היא עושה כמצופה ממנה.
מערכת הפעלה וממשק משתמש
מערכת ההפעלה אותה מריץ ה-Samsung Galaxy S5 היא אנדרואיד 4.4.2 KitKat, על גביה מלבישה סמסונג (כמיטב המסורת) את ממשק TouchWiz UI הייחודי שלה. על מערכת ההפעלה אנדרואיד הרחבנו מספר פעמים בעבר ולכן נתמקד בממשק המשתמש המעודכן. TouchWiz, עד להשקתו של Galaxy S4, היה לאחד הממשקים הפחות מומלצים בשוק, אך בשנה האחרונה הוא זכה לתשומת לב גדולה מצידה של סמסונג ועתה הוא צנוע ומלוטש יותר. שמחנו לגלות שעם ה-Galaxy S5 הצליחה סמסונג לספק חווית שימוש רעננה, אף על פי שבנקודות מסויימות ממשק המשתמש עדיין זקוק לשינויים קיצוניים.
מבחינת ניווט וניהול מסכי הבית עושה TouchWiz את העבודה באופן דומה לזה של ממשק אנדרואיד הטבעי. החברה אפילו שינתה את מערך הכפתורים מתחת למסך שכעת כוללים כפתור חזרה, כפתור בית וכפתור ייעודי לריבוי משימות (לחיצה ארוכה עליו תפעל ככפתור תפריט). כפתור ריבוי המשימות מחליף למעשה את כפתור התפריט, שכיום משולב בממשק של האפליקציות עצמן, מה שהפך אותו מיותר ברוב המקרים. אנחנו לחלוטין מעדיפים את הסידור החדש.



ממשק ניהול מסכי הבית של TouchWiz עדיף מהמובנה של אנדרואיד. לחיצה רצופה על מקום ריק במסך יפתח אותו ויחשוף "מבט על" של כל המסכים ואפשרות להוסיף קיצורי דרך לאפליקציות, ווידג'טים ותיקיות. כמו כן, תוכלו גם לשנות את הרקע של מסכי הבית ומסך הנעילה. תוספת חדשה למסכי הבית הוא My Magazine (המגזין שלי), שבאופן די מציק יופיע בכל פעם שנבצע משיכה אחת מיותרת שמאלה (מאחר והוא המסך הימני ביותר). למעשה מדובר בגרסה מותאמת של אפליקציית Flipboard המסודרת בצורת כרטיסיות. פעמים רבות אף מצאתי אותו מסרב להתעדכן, מה שפגע עוד יותר בחוויה. אני באופן אישי לא אוהב תוספות למסכי הבית כפי שעושה HTC (ואפילו גוגל עם הנקסוס 5), ולשמחתי ניתן היה לנטרל את "המגזין שלי".
ממשק TouchWiz ממשיך להתאפיין בכמות עצומה של הגדרות. נתחיל מהחלק הטוב - וילון ההתראות, שכולל גישה מהירה לכיבוי/הדלקה של קישוריות ושינוי מצבים שונים בטלפון, דבר שתמיד היה חסר לי בממשק הנקי של אנדרואיד. את ההגדרות המהירות ניתן להרחיב, מה שיציג לכם 22 הגדרות שונות – כמות גדולה לכל הדעות. וזה לא נגמר כאן: תפריט ההגדרות של Galaxy S5 כולל למעלה מ-60 (!) קטגוריות שונות. מדובר בתפריט ההגדרות שהיה מאד קשה להתמצא בו, וחבל. ממשק המצלמה כולל גם כן שלל הגדרות, אבל לכך נגיע מיד.
סוללה
אחד מהדברים שסמסונג שמה עליהם את הדגש הגדול ביותר עם השקת ה-Galaxy S5 היא הסוללה. מדובר בסוללה בקיבולת 2,800mAh שהוכיחה עצמה כאחת הסוללות עם הביצועים הטובים ביותר. לסיים את הסוללה ביום אחד הייתה משימה כמעט בלתי אפשרית שהושגה רק עם שימוש ממושך מאוד (של כמה שעות) ב-Waze, שיתוף אינטרנט או חיבור בלוטות' קבוע עם צמיד ה-Gear Fit (של סמסונג).
יום ממוצע של שימוש במכשיר הצלחנו לסיים עם בערך 45% סוללה, ללא מצב חיסכון ואפילו עם תאורה אוטומטית בסטייה למעלה (אפשרות מובנית ב-Galaxy S5). במקרה וכן הצלחנו לחסל את הסוללה לכמה אחוזים בודדים, שילבה סמסונג מצב חיסכון קיצוני: "חסכון מירבי בחשמל". הצלחנו להחזיק עם אחוז אחד בלבד כ-7 שעות נוספות בהן הסמארטפון היה זמין לשיחות, הודעות ושימוש קל באפליקציות. מצב החיסכון גורם למסך להציג תכנים בצבעי שחור לבן בלבד ומעביר את המשתמש לממשק מצומצם עם מספר מועט של אפליקציות וביניהן דפדפן האינטרנט ואפילו פייסבוק. מיותר לציין שיצאנו בראש שקט מהבית גם עם פחות מ-60% סוללה.
מצלמה
סמארטפון ה-Samsung Galaxy S5 מצוייד במצלמה אחורית בעלת חיישן 16 מגה-פיקסל עם פוקוס אוטומטי ופלאש LED. מבחינה טכנולוגית למצלמה של סמסונג אין גימיקים יוצאי דופן כמו אצל HTC או סוני, פשוט מדובר בחיישן גדול (1/2.6 אינץ') ואיכותי. התמונות שהצלחנו להפיק עם המכשיר הינן מהטובות שנתקלנו בהן בסמארטפונים מבוססי אנדרואיד. בתאורה טובה הן מצטיינות במיוחד וגם כאשר מקור האור היה מאחורי הנושא, הצליחה המצלמה להתמודד עם הסצינה בצורה טובה מאוד. התמונות חדות, עשירות ובהירות. לעיתים הצבעים מעט מוקצנים, אבל לא מדובר במשהו שיפגע באיכות התמונה או בהנאה מחווית הצילום.
אם נשווה שוב אל מול סמארטפון הדגל המתחרה, HTC One M8, בו בחרה החברה לעשות שימוש בחיישן בעל כמות נמוכה של פיקסלים, מצלמת ה-Galaxy S5 מוכיחה עליונות משמעותית. חיישן ה-16 מגה-פיקסל לא רק איכותי יותר, הוא תופס גם הרבה יותר פרטים כך שניתן לעשות חיתוך ולהתמקד בחלקים שונים. במרבית המקרים הנושא בתמונות היה בפוקוס, אולם לצערנו לא מדובר בפוקוס המהיר ביותר שנתקלנו בו. זאת למרות שבסמסונג הוסיפו חיישן מיוחד שאמור לעזור לביצוע פוקוס מהיר.




אחת מיכולות הצילום החדשות והאהובות במיוחד שסמסונג שילבה בסמארטפון הדגל היא האפשרות לשנות את פוקוס התמונה לאחר הצילום שלה. דומה לאפקט שה-One M8 משיג עם שתי מצלמות, אך באמצעות התוכנה בלבד. היכולת מאפשרת לבחור לאחר הצילום פוקוס על הנושא הקרוב למצלמה, הרקע ופוקוס על כל סצינת הצילום. השימוש בתכונה החדשה דורש תרגול והקפדה על מרחק של בערך 30-40 ס"מ בין הנושא המרכזי והמצלמה. אנו חייבים לציין שהיכולת החדשה הפכה מהר מאוד לאחד הפיצ'רים היותר מהנים במצלמה של ה-Galaxy S5, אף שבכדי להשתמש בה יש לבחור במצב צילום זה בטרם הלכידה.
צילום תמונות בתאורת לילה מצליח להרשים פחות, למרות שמדובר בחיישן גודל. תמונה של סצינה רחבה, כפי שניתן לראות בדוגמאות, לא מצליחה להרשים ונראית חשוכה מאוד. בצילום מקרוב המצב מעט יותר טוב בזכות הפלאש. סמסונג לא שילבה במערך הצילום פלאש כפול בשתי טמפרטורות צבע כפי שעושות HTC ואפל וזה מעט מאכזב.
המצלמה תומכת בצילום וידאו באיכות מירבית של 4K, המספק איכות תמונה טובה. לעיתים הרגיש הוידאו מגורען ומאכזב לאור הרזולוציה הגבוהה. ייצוב התמונה בוידאו עשה את העבודה, אבל לא היה איכותי כמו זה של ה-LG G2. שינויי תאורה בזמן צילום וידאו הקשו על המצלמה וזה בלט. ניתן לראות זאת גם בהדגמת הוידאו שהעלנו ליוטיוב.
השוואת צילומי אור יום אל מול צילומי לילה |
![]() ![]() |
מצלמת הסלפי הקדמית כוללת חיישן 2.1 מגה-פיקסל, שבהחלט עושה את העבודה בצילום עצמי ווידאו באיכות 1080P. היא לא בעלת עדשה רחבה כמו ב-One M8, אבל מספקת תוצאות לא פחות טובות למרות היותה בעלת פחות פיקסלים. לשימושי הסלפי לאינסטגרם ושיחות וידאו אתם תהיו מרוצים ממנה מאוד, במיוחד בזכות היכולת שלה להמודד עם תאורה בעייתית בצורה טובה.
סיכום
סמארטפון ה-Samsung Galaxy S5 הינו מכשיר דגל מרשים וראוי, אולם חוסר החידוש מבחינת העיצוב ואיכות הבנייה לצד הכרזה שקטה יחסית, נתנו לנו הרגשה שמדובר בעוד טרמפיסט בגלקסיה של סמסונג. הוא כולל כמה חסרונות משמעותיים ובראשם (כמו תמיד אצל היצרנית הקוריאנית) העיצוב ואיכות הבנייה. הצפי היה שסמסונג תעלה את הרמה לאחר שראתה את האיכות ש-HTC מצליחה לספק באותו טווח מחירים, אך זו כידוע בחרה להמשיך עם פלסטיק שנראה ומרגיש זול. החיישנים החדשים לא מספיק איכותיים ולוקים באי דיוקים רבים – היינו מסתדרים גם בלעדיהם.
למרות החסרונות, ה-Galaxy S5 הינו הסמארטפון העצמתי בשוק שמספק חווית משתמש טובה מאוד ומצליח להוסיף שיפורים רבים למערכת ההפעלה אנדרואיד. השילוב של אפליקציית S Health יחד עם צמיד ה-Gear Fit (אותו נסקר בנפרד) הביא להנאה רבה ולרמת שימושיות גבוהה בזמן פעילות גופנית. הפעם דווקא מדובר בשדרוג אמיתי לעומת הדגם הקודם (Galaxy S4) ואנחנו יכולים להגיד בלב שלם שהשדרוג אכן מומלץ.
כמו אחיו לסדרה, Samsung Galaxy S5 יוגדר גם כן כהצלחה עולמית ברמות הגבוהות ביותר וימשיך להוביל את מכירות סמארטפוני הדגל. השנה התחרות גדולה וקשה מאי-פעם עם ה-HTC One M8 ו-LG G3 (העתידי), אבל לסמסונג יש קלף מספיק חזק ביד שיכול להתמודד על מקומו בגאווה. בכדי להבטיח לעצמה המשך שליטה בשוק, לא נותר לסמסונג לשפר הרבה, אך ללא ספק יש את מה.
מה אהבנו | ♦ מסך איכותי ♦ סוללה מצוינת ♦ מצלמה מרשימה | מה לא | ♦ איכות בניה מאכזבת: גוף פלסטיק ♦ עומס בלתי נתפס בתפריטי ההגדרות | מחירים (LTE, 16GB) | ♦ שוק פתוח: החל מ-3,150 שקלים ♦ היבואנית הרשמית סאני: 3,564 שקלים ♦ סלקום: 3,590 שקלים ♦ אורנג': 3,599 שקלים ♦ פלאפון: 3,599 שקלים | ציון סופי 8.5
לא תתחרטו
|
האריזה ותכולתה
|
8 עיצוב ואיכות בניה |
7 חומרה וביצועים |
9 מסך ותצוגה 10 מערכת ההפעלה וממשק משתמש |
8 מולטימדיה |
8 סוללה |
9 מצלמה |
8 |