לא כל הנוצץ זהב ולא כל מסך אייפון 6 המשתמש בזכוכית הספיר באמת עמיד לכל מתקפה שתנסו להנחית עליו. לאחר שצפינו במבחני עמידות שונים שהתפרסמו ברשת בשבוע האחרון, הועלו טענות שונות אודות אי אמינותם של מבחנים אלו, כאשר גם בתגובות על הכתבה אצלנו נשמעו קולות רבים שטענו כי אין ייחוד בחומר הספיר שכן גם ה-Gorilla Glass, בה משתמשת אפל כיום במכשיריה, עברה מבחנים דומים.
אושיית היוטיוב מרקז בראונלי, שברשותו דגם של פאנל מסך העשוי ספיר, המיועד לטענתו עבור האייפון 6, פנה לערוך מבחן נוסף בו הוא מציג מבחן ממצה יותר המדגים את ההבדל בין שימוש בספיר לבין שימוש ב-Gorilla Glass במכשיר אייפון קיים.
פחות, אבל עוד כואב

מתוך מסמכי הפטנט של אפל לזכוכית הספיר
כבר במבחן הראשון ניתן לשים לב כי גם המסך העשוי ספיר נשרט, זאת מאחר והוא אינו עשוי כולו מספיר, אלא משילוב חומרים הכולל בין היתר יריעות העשויות מאבן הספיר. בתיאור פטנט אודות זכוכית הספיר שביקשה אפל לרשום בשנה שעברה, מציינת החברה כי הרכב הזכוכית כולל דפי ספיר כמו גם זכוכית רגילה.
בראונלי מדבר על קשיחות החומרים בטבע. לספיר קשיחות גבוהה יותר, לכן סביר כי חומרים בעלי קשיחות נמוכה משלו לא יפגעו במסך המשתמש בספיר באותו אופן בו יפגעו בזכוכית המגן Gorilla Glass. במבחנים הקודמים הוצגו סכינים, מפתחות ומטבעות, העשויים חומרים קשיחים פחות אף מזכוכית הגורילה, ועל כן לא יפגעו גם בה, ממש כפי שהיה עם מסך הספיר.
במבחן החדש משתמש בראונלי בנייר זכוכית המורכב מחומרים בעלי דרגת קשיחות שונה. כמו שניתן לראות, מסך הספיר נשרט פחות משפשוף נייר הזכוכית בהשוואה לזכוכית הגורילה.
אם כך, ישנה הצדקה ברצונה של אפל להשתמש בספיר במכשיריה העתידיים. החומר הינו קשיח יותר מזכוכית הגורילה, אולם אין מדובר בזכוכית העמידה לכל פגע אפשרי. השאלה שנותרת כעת היא האם עלות הייצור הגבוהה של זכוכית הספיר שעומדת על (בערך) פי 3 מזו של זכוכית הגורילה של חברת קורנינג, מצדיקה את השימוש בה או לא?