סדרת הספורט של האוזניות נטולות החוטים (True Wireless) מבית B&O הגיעה לישראל לאחרונה. אוזניות ה-Beoplay E8 Sport הן למעשה הדור השלישי בסדרת ה-E8, אולם הן שונות בעיצוב שלהן ובחלק מהתכונות מדגם ה-Beoplay E8 3.0, כשהן מתמקדות בשוק הספורטיבי עם מתאמים נוספים לשיפור הנוחות בזמן הפעילות ועמידות גבוהה יותר בפני זיעה ומים.
מה בקופסה?
כפי שהיה עם דגם ה-E8 2.0 הקודם, גם במקרה של הדור החדש מספקת חברת B&O את כל מה שצריך לשימוש ותפעול שוטף של האוזניות, כשדגם הספורט מעניק גם מתאמים נוספים, וכל הרכיבים תואמים את הצבע הנבחר של האוזניות, כשהפעם קיבלנו את הצבע הירוק-מתכת:
- אוזניות TWS מדגם B&O Beoplay E8 Sport (בצבע ירוק-מתכת)
- קופסה נטענת לאחסון וטעינה של האוזניות עם חיבור USB-C (בצבע ירוק-מתכת)
- כבל USB-C ל-USB A לטעינה (בצבע ירוק-מתכת)
- מתאמי סיליקון לאוזניים בשלושה גדלים (בצבע ירוק)
- זוג מתאמי "סנפיר" בשני גדלי סנפיר לפעילויות ספורטיביות (בצבע ירוק)
- מתאמי ComplayFoam / Memory Foam עם אטימה טוב יותר לסינון רעשים (בצבע שחור)
הפעלה ראשונה ושימוש שוטף
לא הרבה השתנה באופן הפעולה של אוזניות ה-True Wireless של B&O מאז הדגם הקודם שבדקתי בשנה שעברה, אך בחברה כן הצליחו לשפר ולחדד כמה מהחלקים שעבדו טוב פחות בדגם ה-E8 2.0 מ-2019. עיצוב קופסת הטעינה של ה-E8 Sport שונה לחלוטין מזה של קופסת אוזניות ה-E8 מהדור השלישי.
היא נראית מצויין ושומרת על האוזניות במקומן היטב עם שתי רמות של מגנטים – הראשונה מאפשרת לקבע את האוזניות בתוך הקופסה בעזרת מגנטים, כל אחת בנפרד, כשמגנט נוסף שומר על כך שהקופסה עצמה תישאר סגורה. הבחירה בעיצוב זה מובנת, שכן האוזניות מכוונות לקהל הספורטיבי שדורש לשמור על האוזניות במהלך פעילות, אך לא מדובר בקופסה קומפקטית שנוח במיוחד לקחת איתנו לפעילות ספורטיבית, כך שכל העבודה שהחברה הקדישה לשמירת האוזניות במקומן מעט מאבדת מערכה בגלל גודל הקופסה.
צימוד האוזניות לטלפון פשוט למדי ומתבצע דרך תפריט הבלוטות' במכשיר אליו הן יקושרו, כאשר האפליקציה של החברה (אנדרואיד\iOS) מאפשרת לבצע פעולות נוספות כמו עדכוני קושחה והגדרת פרופילי שמע.
את מרבית הפעולות ניתן לבצע דרך משטחי המגע הזמינים בשתי האוזניות, מהן תוכלו להפעיל ולעצור שירים, לענות ולדחות שיחות, להגביר ולהנמיך את עוצמת הווליום, לנוע קדימה ואחורה בין השירים ואפילו להפעיל את אפשרות ההאזנה לסביבה בנגיעה באוזניה השמאלית. משטחי המגע עובדים כעת טוב יותר מאלו ששילבה החברה בדור הקודם, הם מדויקים יותר ומבצעים את הפעולה שתדרשו מהר יותר, אם כי אני עדיין מרגיש מעט שהות בכל ביצוע פעולה.
האפליקציה לא השתנתה הרבה מאז השנה שעברה – היא מאפשרת לבצע את הפעולות הבסיסיות הדרושות עבור האוזניות, בראשן עדכוני הקושחה, אלו ידרשו מכם לשמור על האפליקציה בטלפון פתוחה על המסך בזמן העדכון האיטי מאוד (כחצי שעה ערך העדכון האחרון שביצעתי בעזרת האפליקציה), כך שלא רק האוזניות יהיו מושבתות בזמן העדכון, אלא גם הטלפון שלכם.
תוכלו גם לשלוט בפעולות הבסיסיות באוזניות דרך האפליקציה (שינוי עוצמת ווליום, הפעלה ומעבר בין שירים) וגם להגדיר רמות שונות של מצב ההאזנה לסביבה, כשבנוסף תמצאו גם פרופילי שמע שהוגדרו מראש ואפשרות להגדיר פרופילי שמע חדשים משלכם. זה לא מרגיש ממש כמו אקוולייזר, אך האפליקציה כן מציגה אפשרות לויסות בעוצמות הבס וה-Treble באופן ידני, אם כי ללא סימונים טכניים של רמות הצלילים.
שימוש במהלך פעילות ספורטיבית
ההבדלים הגדולים בין ה-E8 3.0 ובין ה-E8 Sport נוגעים לצד הפעילויות הספורטיביות, ובעוד דגם ה-E8 3.0 מציע עמידות לזיעה ואבק בתקן IP54, דגם הספורט עולה עד לרמת IP57, ומעניק הגנה משמעותית הרבה יותר בפני זיעה ומים.
בנוסף, מגיעים יחד עם האוזניות גם מתאמי סנפיר יעודיים שעוזרים לקבע את האוזניות באזניים בזמן הפעילות, כשישנם שני דגמים עם סנפירים בגודל שונה, להתאמה טובה יותר לסוגי אוזניים שונות. האוזניות תומכות גם במצב האזנה לסביבה, כך שתוכלו לבצע את הפעילות הגופנית ולהאזין לסביבה בנגיעה באוזניה השמאלית או בהגדרה רחבה יותר של הפונקציה דרך האפליקציה.
האוזניות נותרות יציבות באוזניים במהלך הליכה וריצה קלה כאשר משתמשים במתאמי הסנפיר, אך בפעילויות אינטנסיביות יותר הן כבר מתחילות לזוז, ככל הנראה בגלל גודלן – לא מדובר באוזניות סופר קומפקטיות. מי שרוצה הידוק נוסף יכול להשתמש במתאמי ה-Complay Foam, אלו גם יהיו טובים יותר עבור מי שנוטה להרגיש לחץ או כאב מסויים באוזניים לאחר שימוש ממושך.
טעינה וחיי סוללה
חיי הסוללה המוצהרים של אוזניות ה-True Wireless מהדור החדש של B&O גדלו באופן משמעותי, מ-4 שעות בדגם הקודם ל-7 שעות כעת. בפועל קיבלתי בין 6-7 שעות בממוצע, ככל הנראה מתוך השפעה של שימוש בעוצמות ווליום גבוהות, משחק עם פרופילי השמע להגברת בסים ועוד.
קופסת הטעינה גם היא מספקת חיי סוללה ארוכים יותר כך שתקבלו עד 30 שעות בסה"כ (7 שעות של האוזניות ו-23 שעות בטעינות נוספות עם הקופסה) במקום 12 שעות בדור הקודם, כשטעינה "מהירה" בת 20 דקות בקופסה תאפשר לכם שימוש של 90 דקות בפועל באוזניות. הקופסה גם נטענת באופן אלחוטי, אם יש ברשותכם מטען אלחוטי תואם מבעוד מועד.
דגם ה-E8 3.0, זה שאינו מיועד ספציפית לפעילויות ספורטיביות, מציע חיי סוללה כלליים ארוכים יותר של עד 35 שעות עם קופסת הטעינה.
איכות השמע
ב-B&O מתמחים באיכות שמע גבוהה ועל כן אין זה מפתיע כי בקטגוריה זו החברה מצליחה להציג ביצועים טובים במיוחד, בין אם מדובר באוזניות המיועדות לספורטאים ובין אם בדגם הסטנדרטי. כמו בדגם ה-E8 3.0, גם כאן תמצאו דרייברי 5.7 מ"מ שמספקים צלילים גבוהים ובס מדוייקים, עם הפרדה טובה שמאפשרת להאזין לז'אנרים שונים של מוסיקה ולהמשיך לשמוע את הטווח הרחב של הכלים, קולות האמנים והרקע.
אף שהבסים מאוד מדוייקים, לעיתים הרגשתי שמעט חסר לי עוד קצת, ופתרון לכך זמין דרך האפליקציה. כאמור, לא מדובר באקוולייזר טכני מלא, אבל ניתן לשוטט בין רמות בס וטרבל שונות לפי ההעדפה האישית ולנוע בין צליל חם יותר, אנרגטי, רגוע ועוד. ובשימוש בפרופילי השמע הללו ניתן להשיג רמות גבוהות יותר של בס אם זה מה שמחפשים.
בנוגע לשיחות – אלו נשמעו היטב מהצד שלי, אפילו טוב מאוד, כשמהצד השני קיבלתי תגובות טובות במרבית הפעמים, עם תלונות לעיתים על עוצמת שמע נמוכה מן הצד השני של השיחה. לאוזניות לא קיים סינון רעשים אקטיבי (ANC), ושיחות עימן במקומות רעשים לא ישמעו טוב. הן עושות עבודה לא רעה בסינון פסיבי, בעיקר עם האטימה הנוספת שמספקים מתאמי ה-Complay Foam, אך באוזניות במחיר כה גבוה הייתי מצפה גם ל-ANC.
השורה התחתונה – מה חשבנו על ה-Beoplay E8 Sport
כשמדובר באיכות שמע, האוזניות של B&O מספקות את הסחורה בכל פעם מחדש, וכעת כשמדובר באוזניות יעודיות לספורט, ה-E8 Sport הן כנראה גם אוזניות הספורט בעלות איכות השמע הגבוהה ביותר שקיימת כיום, אם לא בין הגבוהות. לצד זאת מקבלת סדרות ה-E8 שדרוג בצד חיי הסוללה על פני הדור הקודם, עם 6-7 שעות סוללה, ועוד כ-3-4 טעינות נוספות באמצעות קופסת הטעינה הנלווית.
עבור מי שמבצעים פעילויות גופניות מספקת החברה חבילה מלאה, עם גשם של מתאמים, כולל מתאמי Complay Foam ומתאמי סנפירים בגדלים שונים ותמיכה בתקן IP57 לעמידות מוגברת בפני זיעה, מים ואבק.
במחיר של כ-1400 שקלים (שנתיים אחריות, יבואן רשמי ביקונקט) הייתי מצפה למצוא באוזניות גם תמיכה בסינון רעשים אקטיבי (ANC), אך זה לא קיים בהן, וחבל שכך. מן הצד השני, ניתן למצוא בהן אפשרות להאזנה בסביבה ושינוי הגדרות השמע עם פרופילי שמע ומעיין "אקוולייזר" הזמינים דרך האפליקציה הנלווית.
מה אהבנו?
- איכות שמע מצויינת
- אפשרות שינוי הגדרות שמע (מעיין אקוולייזר) דרך האפליקציה
- יושבות טוב באוזן בפעילויות קלילות עד בינוניות
- טעינה אלחוטית לקופסת הטעינה
- חיי סוללה ארוכים
- שפע מתאמים
- תמיכה בתקן IP57
- תמיכה ב-AptX ובלוטות' 5.1
ומה לא?
- מחיר גבוה
- ללא סינון רעשים אקטיבי (ANC)
- זזות באוזן בפעילות אינטנסיבית
*חלק מהקישורים המופיעים בפוסט קשורים בתכניות שותפים, עבורם נקבל עמלה עם ביצוע רכישה בפועל. עמלה זו לא מייקרת את העלות הסופית של המוצרים עבורכם.