התחרות העזה בין יצרניות הסמארטפונים הובילה לשימוש בחומרה המתקדמת ביותר עם כל מכשיר חדש שמציגות אותן חברות, אולם הקצב המהיר בו הוצגו דגמי מכשירי הדגל לא איפשר ליצרניות השבבים להדביק את הקצב, דבר הגרם להצגת עדכונים מינוריים (באופן יחסי לשנים הקודמות) בצד החומרה.
על מנת להמשיך ולהציג חדשנות אותה יוכלו הלקוחות לראות, או לכל הפחות להרגיש בזמן השימוש במכשיריהם הניידים, פנו יצרניות החברה לחדש עתה בתחום נוסף – המסך. מסכים קעורים, מתקפלים ובעלי רזולוציות גבוהות מתמיד הוצגו לראשונה בשנה האחרונה, אם דרך הצהרה מחודשת על קונספטים שונים או מכשירים שהחלו החברות השונות לשווק, כמו LG G Flex ו-Samsung Galaxy Round בעלי המסכים הגמישים וה-LG G3 בעל תצוגת ה-Quad HD.
בשנת 2015 ניתן לצפות כי הסטנדרט בעולם המסכים עבור מכשירי הדגל של החברות השונות יהיה מסך ה-Quad HD בעל רזולוציית ה-1440×2560, כאשר ייתכן כי משחקים נוספים במסך ייעשו בהמשך הדרך (מסכים נמתחים לצידי הטלפון, בגב הטלפון, תמיכה ב-3D ועוד).
יסודות החומר
בשמועה המגיעה מסין אנו שומעים כי הצגתו של ה-Galaxy Alpha בעל גוף המתכת תהווה רק חלק מתכניתה של סמסונג לשינוי השימוש בחומרי הפלסטיק במכשירי הדגל שלה לטובת הגוף המתכתי. שמענו בעבר כבר אינספור פעמים על אפשרות זו, אולם דווקא עכשיו ישנה היתכנות גבוהה יותר לדבר, זאת לאור תחרות הולכת וגוברת מצידן של LG, סוני ויצרניות סיניות רבות, כניסתה של אפל לתחום המסכים הגדולים וודאי לאור הירידה שהציגה החברה בדוחותיה האחרונים.
החומרים מהם בנויים הטלפונים החכמים מהווים צד שאינו מקבל התייחסות נרחבת. בהכרזות, דיווחים וסקירות לא תזכו לשמוע יתר על המידה על החומרים מהם עשויים הטלפונים, פרט אולי לציון פעוט כי מדובר בטלפון עשוי פלסטיק או אחד העשוי מתכת, זאת בעוד המשמעות של שימוש בפוליקרבונט מול סוגי פלסטיק אחרים או השימוש בפלדת אל-חלד אל מול אלומיניום ואפילו מתכת נוזלית (Liquid Metal) הוא משמעותי למדי.
יצרניות המכשירים הניידים החלו לבחון שימוש בחומרים שונים עבור מוצריהן לאחרונה. כך למשל הציגה LG חומר ייחודי אותו שילבה בגבו של פאבלט ה-G Flex הגמיש, המאפשר תיקון עצמי של שריטות קלות. סמסונג אף היא הציגה דגמי מכשירים עשויי מתכת (Galaxy J ו-Galaxy Alpha) ובאם נכונות השמועות, הרי שה-Galaxy Note 4 וה-Galaxy S6 יזכו אף הם לשדרוג חומרים.
אפל אף היא פועלת מאחורי הקלעים וגם באופן גלוי על פיתוח המתכת הנוזלית. החברה נמצאת בשיתוף פעולה עם LiquidMetal Technologies, המפתחת אפליקציות שונות למתכת הנוזלית בעיקר עבור תחום האווירונאוטיקה, כאשר עוד ב-2010 רכשה אפל סל פטנטים הנוגעים לשימוש במתכת הנוזלית. בחודש מאי השנה אף הוענק לאפל פטנט הנוגע לחיבור בין מתכת נוזלית למסך הספיר, הוא חומר חדש נוסף אותו צפויה אפל לשלב כבר במכשירי האייפון 6 שיוכרזו בחודש הבא.
קריאה נוספת: גאדג'טי מעשיר: סגולותיה של "המתכת הנוזלית" – LiquidMetal
יש מקום לחדש
המעבדים במכשירים ניידים אמנם לא יקפצו השמיימה בזמן הקרוב, אולם הדבר עשוי לאפשר ליצרניות השבבים להתמקד עוד יותר בצדדים אחרים כמו ייעול החיסכון בזמן סוללה, קישוריות ועוד. עם אימוץ מעבדי 64-ביט תוכלנה החברות להמשיך ולדחוף כלפי מעלה גם את הזיכרון הפנימי (RAM) במכשירים שהוגבל עד עתה אל פחות מ-4GB.
יצרניות הטלפונים החכמים נדרשות להרשים אותנו כל פעם מחדש ועושה רושם כי ישנם לא מעט כיוונים בהם תוכלנה לבחור על מנת להמשיך ולהפתיע גם בשנים הבאות. הבחירה בחומרים הבנויים מיסודות טבע קשיחים יותר עשויה להוביל לטלפונים עמידים יותר שיחזיקו מעמד זמן רב יותר. זהו יתרון עבור בעלי המכשירים שלא יידרשו לשלם סכומים גבוהים על כל נפילה של המכשיר ומיצרנית הטלפונים ייחסך הצורך בהחלפת חלקים ללא עלות במסגרת אחריות.
החיסרון בשימוש בחומרים יקרים ואיכותיים יותר כנראה ונעוץ בחוסר יכולת הצרכנים לבצע טיפול עצמאי במכשיר. יצרניות שונות כבר עברו לייצור מכשירים שאינם מאפשר פתיחה (Unibody) לשם ייעול סידור החלקים הפנימיים, כך שבמכשירים מסויימים לא ניתן להחליף סוללה באופן עצמאי. השימוש בחומרים חדשים ויקרים יותר עשוי להפוך את עלויות התיקון, במידת הצורך בו, ליקרות יותר.
חידושים ימשיכו להגיע בצד המעבדים, הקישוריות, המצלמות, הזיכרון, המסך והחומרים ובל לנו לשכוח גם את צד התוכנה, כך שיש עדיין למה לצפות. השאלה היא רק כמה זמן יארוך הפיתוח ומתי נזכה לראות את אותם חידושים גם אצלנו ביד.