דונגל מזרים מדיה חדש המבוסס על מערכת ההפעלה Firefox OS עתיד להגיע בתחילת השנה הבאה אל השוק ונחשף כעת במלוא הדרו דרך פלטפורמת מימון ההמונים Kickstarter. דונגל ה-Matchstick החדש יוצע לציבור הרחב בעת השקתו במחיר 25$, זה נמוך בעשרה דולר מהמתחרה של גוגל, ה-Chromecast, כאשר מחירו התחלתי דרך Kickstarter עמד על 12$ עבור 500 המממנים הראשונים של הפרוייקט, בעוד יתר המממנים ישלמו 18$ עבורו.
על הדונגל שמענו לראשונה עוד בחודש יוני, אז נחשף כי מוזילה עצמה הייתה מעורבת בפרוייקט למרות שנועד להתבצע על-ידי גורם צד שלישי שאינו בבעלות החברה. חשיפת הפרוייקט עתה שופכת אור על הנושא, כאשר מתברר כי הצוות העומד מאחורי הפרוייקט נעזר עד כה במפתחת מערכת ההפעלה Firefox OS עד שהגיע לשלב בו צריך היה להתחיל לאסוף כספים לשם מימון הפיתוח הסופי והמעבר לשיווק והפצה.
בדגש על קהילת המפתחים
דונגל ה-Matchstick כאמור ישתמש במערת ההפעלה Firefox OS ויציע למפתחים הן בצד התוכנה והן בצד החומרה להוסיף רעיונות משלהם. מקימי הפרוייקט סיפקו ל-250 מפתחים את ההזדמנות לרכוש את הדונגל במחיר 24$ (כדולר בודד מתחת למחיר השוק אליו הם מכוונים), זה ישלח להם כבר בחודש נובמבר, הרבה לפני שיקבלו שאר מממני הפרוייקט את הדונגל שלהם. הסיבה? לאפשר למפתחים לפתח אפליקציות חדשות ולהתאים את הקיימות לדונגל החדש.
יוזמי הפרוייקט מציינים כי רבות מהאפליקציות הקיימות בהן נעשה שימוש בדונגל ה-Chromecast של גוגל יפעלו ללא בעיה גם ב-Matchstick, ומציינים כי אפליקציות שאינן תואמות לדונגל החדש ניתן יהיה להתאים בקלות בזמן קצר במיוחד על ידי הוספת קוד קצר וביצוע הידור (קומפילציה) מחדש.
מפרט
מטרתו של הדונגל הינה להזרים תוכן מהסמארטפון, הטאבלט או המחשב הנייד אל הטלויזיה ועל כן ייבנה באופן דומה לזה של ה-Chromecast של גוגל עם מחבר HDMI בודד. ה-Matchstick יתמוך בדפדפני כרום ופיירפוקס במחשב ויספק תמיכה לאפליקציות במערכות ההפעלה הניידות אנדרואיד ו-iOS גם יחד.
מפרטו של Matchstick כולל מעבד כפול ליבה של חברת Rockchip הסינית מדגם RK3066 המיוצר בארכיטקטורת ARM Cortex-A9 ומסוגל לספק מהירות שעון של עד 1.6Ghz. הזיכרון הפנימי בדונגל יעמוד על 1GB RAM ונפח האחסון על 4GB. שילוב הזיכרון ונפח האחסון הגדולים יחד עם המעבד החזק יאפשרו שמירת Cache שיעזור בהזרמת סרטים ומשחקים למסך הגדול. דונגל ה-Matchstick כולל גם רכיב Wifi שיפעל בתקן 802.11b/g/n.
לצד החומרה המרשימה ישנה גם האפשרות לבנות את הדונגל בדרך בה תחפצו. החברה מספקת רישומים סכמטים והפניות למידע אודות הרכיבים בהם עשתה שימוש באופן פתוח למדי, כך שכל אחד יוכל לבנות באמצעותם דונגל משלו.
למעבר לעמוד הפרוייקט ב-Kickstarter – לחצו כאן