Quantcast
Channel: מגזין טכנולוגיה ובידור – Gadgety
Viewing all articles
Browse latest Browse all 25104

חברת SURF Security הישראלית מציגה כלי לזיהוי דיפ-פייק ברשת

$
0
0

חברת הסייבר הישראלית SURF Security הכריזה על Deepwater, כלי חדש לזיהוי דיפ-פייק (deepfake / זיוף עמוק) ברשת, כלי המשולב בדפדפן ה"אפס אמון" (Zero-Trust) העסקי של החברה, המסוגל לדבריה לזהות בדיוק של 98% אם האדם איתו מדבר המשתמש אמיתי או זיוף עמוק מבוסס AI, ולהתריע על כך למשתמש.

"מירוץ החימוש" הגדול של חברות הטכנולוגיה הוביל לפיתוח מהיר של מחוללי תמונות, וידאו ושמע עם איכות שהולכת וגדלה מדור לדור, ועם ההתקדמות המהירה הזו מופיעים גורמים זדוניים המשתמשים בטכנולוגיה לרעה על ידי יצירת זיופי דיפ-פייק במטרה להונות אנשים למטרות שונות ולגרום להפסדים כספיים גבוהים.

על פי SURF Security, מחקר עדכני מצביע על כך כי מספר הונאות הדיפ-פייק גדל בארה"ב ב-303% בשוואה לשנה הקודמת, כאשר בסין כמות ההונאות גדלה בלא פחות מ-2800%.

כלי ה-Deepwater החדש של SURF Security נועד להגן על המשתמשים מסכנות הדיפ-פייק על ידי ניתוח כל מקור שמע בדפדפן כמו סרטונים מקוונים ותוכנות תקשורת כמו Slack, Zoom, Google Chat, Microsoft Teams, WhatsApp ועוד והאפשרות לנתח את השמע ולזהות האם מדובר על דובר אמיתי או בדיפ-פייק המיוצר על ידי AI.

התראת זיהוי דיפ-פייק (מקור Surf)
התראת זיהוי דיפ-פייק (מקור Surf)

 

זיו ינקוביץ', סמנכ״ל הטכנולוגיות של SURF Security, אמר:

הכלי Deepwater, הכלי של SURF לזיהוי דיפ-פייק, הוא ההגנה הראשונה שמגינה בזמן אמת מפני זיופי דיפ-פייק. כדי להביא את האפקטיביות של הכלי למקסימום האפשרי, התמקדנו בדיוק ובמהירות. הרשת הנוירונית אומנה כך שתוכל לזהות זיופי דיפ-פייק שנוצרות ע"י פלטפורמות הבינה המלאכותית המובילות להעתקת קול; יש לה אפשרות מובנית להפחתת רעשי רקע שמאפשרת להפוך את קטע השמע לברור יותר לפני עיבוד והיא יכולה להגיע להחלטה תוך פחות משתי שניות. כמובן, תוכנות הבינה המלאכותית להעתקת קול משתכללות מיום ליום, ולכן אנחנו מחויבים לנצח במרוץ החימוש המתמיד הזה, כמו כל חברות אבטחת הסייבר האחרות.

שווטה קרישנמורתי, מנהלת תחום אבטחת סייבר ב-Frost & Sullivan, אמרה:

עלייתם של זיופי דיפ-פייק מבוססי בינה מלאכותית יוצרת אתגרי אבטחה משמעותיים לארגונים, שיכולים להוביל לנזק למוניטין, אובדן נתונים, אי-ציות לדרישות רגולטוריות והפסדים כספיים. הכלי לזיהוי שמע מבוסס בינה מלאכותית של SURF Security מתמודד עם האתגר הזה עוד בשכבת ההתקשרות עם המשתמש – הדפדפן, מה שיכול לצמצם באופן משמעותי את כמות התקריות ללא צורך להשקיע בכלי נוסף לזיהוי זיופי דיפ-פייק. היכולת הזאת היא הכרחית לישויות כמו ממשלות, פוליטיקאים, מרכזי שירות לקוחות ומנהלים בכירים, ומספקת הגנה עוצמתית מפני איומי סייבר המבוססים על בינה מלאכותית וכך מגנה על איכות המותג.

כלי ה-Deepwater החדש זמין כבטא בדפדפן של SURF Security, כאשר החברה צפויה להציג בהמשך כלי נוסף שיאפשר זיהוי תמונות שנוצרו על ידי בינה מלאכותית.

The post חברת SURF Security הישראלית מציגה כלי לזיהוי דיפ-פייק ברשת first appeared on מגזין טכנולוגיה ובידור - Gadgety.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 25104