Quantcast
Channel: מגזין טכנולוגיה ובידור – Gadgety
Viewing all articles
Browse latest Browse all 25087

הכירו את Camel: מעבדת תיקונים חברתית בה תשלמו את עלות הרכיבים בלבד

$
0
0

הסמארטפון כבר מזמן הפך לידידו הטוב ביותר של האדם – הוא איתנו כל הזמן ואנחנו שומרים עליו מכל משמר. אך עם כל הדאגה ותשומת הלב, ישנן פעמים בהן הוא נופל או חלילה לפתע מספיק לעבוד. ברגע זה מתחילה מסכת חיפושים אחר מעבדת תיקונים אמינה שתוכל להשיבו לחיים. ולמרבה הצער, במרבית המקרים עלויות התיקון גבוהות מאוד. יוזמה חדשה בשם Camel באה להעניק פתרון חברתי לבעיה ומציעה שירותי תיקון בעלות הרכיבים בלבד – ללא כל תשלום נוסף מעבר לכך.

בעוד מחיר הרכיבים קבוע מראש, את התשלום עבור העבודה עצמה כל לקוח קובע בעצמו על פי ראות עיניו. חשוב להדגיש שכל הכסף שישולם עבור העבודה יוקדש למען מטרה טובה. מאחר ו-Camel חרטה על דגלה את העשייה החברתית, כל תשלום שיתקבל עבור עבודת התיקון ייאסף וייתרם לעמותות שונות בארץ.

אף שהשירות ניתן כביכול בחינם, Camel דואגת גם לרמת שירות גבוהה ומדגישה שכל מכשיר יקבל טיפול מסור ברמה המקצועית ביותר, ואף מתחייבת לזמן תיקון של עד 60 דקות מרגע קבלת המכשיר. מלבד הרצון לאפשר לאנשים לתקן את המכשיר במחיר זול ונגיש לכל כיס, Camel דואגת גם לאיכות הסביבה: החברה שולחת למחזור את החלקים התקולים ואף מנפיקה חשבוניות ירוקות אשר נשלחות ישירות לחשבון הפייסבוק של הצרכנים.

תיקון חברתי

camel

מי שאחראי על היוזמה המרשימה הוא אוריה מימון, המשמש כמנהל תחום הסלולר בחברה מובילה בארץ ומלבד זאת מרצה אורח בקורס הכשרת טכנאים במכללת היי-טק. בכדי ללמוד על Camel קיימנו עמו ראיון בו הוא סיפר לנו על היוזמה כולה ועל מה שהניע אותו להקמתה.

אז איך הכל התחיל? על פי מימון, התשוקה שלו לתיקון מכשירים החלה לפני שנים רבות. "מאז שאנ זוכר את עצמי התעסקתי המון עם תיקון מחשבים הן מצד החומרה והן מצד התוכנה" הוא סיפר. "ההתפתחות של תחום הסלולר הצליחה לסקרן אותי ואט אט פתרתי הרבה בעיות לאנשים בפורומים נחשבים בארץ ובעולם". מימון מוסיף כי לאחר צבירת הידע הוא החל לתקן מכשירים עבור חבריו: "אהבתי למצוא את התקלה ולחקור אותה לעומק. יש סיפוק עצום בכך שמצליחים להחזיר לבעל המכשיר את ה״חיים״ בחזרה".iPhone-6-Teardown-battery-2

 

בעקבות צבירת הניסיון והידע החליט מימון להקים את Camel וזאת במטרה לעזור לכמה שיותר אנשים. "הרעיון ליוזמה הגיע ממחשבה שעל כל אחד לעשות משהו עבור העולם ולמען מישהו אחר בעזרת הכישורים שיש לו. כך, החלטתי להקים את Camel ולתרום לזולת ולסביבה", ציין.

הלקוחות סקפטיים, אבל לאחר שהם נחשפים לביקורות הם מבינים שמדובר בשירות אמין

עם כל הרצון הטוב, אין זה אומר שהיוזמה לא נתקלה בקשיים, במיוחד אצל הצרכן הישראלי, החשדן מטבעו, שלא רגיל לקבל דברים טובים בחינם. מימון הסביר כי לקוחות רבים מופתעים מהיוזמה ולעיתים נרתעים: "לקוחות בהתחלה לא מאמינים וחלקם אף לעיתים חושדים, אך ברגע שהם נחשפים לעמוד הפייסבוק ולביקורות של האנשים שקיבלו את השירות בעבר, הם מבינים שמדובר שירות אמין".

במהלך השיחה מימון הדגיש לא פעם כי אין הוא מתכוון לקרוא תיגר על המעבדות הקיימות ושהמניע שלו הוא בעיקר העשיה החברתית ואיסוף התרומות. עם זאת, מימון חולם בגדול והשאיפה שלו הוא להקים פרויקט מימון המונים שבסופו יעשה סיבוב מסביב לעולם ויתקן מכשירים ללא עלות במטרה להפיץ את הבשורה, מתוך תקווה שאנשים נוספים יצטרפו ליוזמה.

לסיכום, שאלנו את השאלה הכי מתבקשת ומסקרנת: "האם ניתן לתקן בעצמנו את המכשירים?" מימון השיב בקלות ואמר: "לגמרי! וזה אפילו כיף. בקרוב תתחיל Camel בסדנאות אונליין, כך שכל אחד יוכל להתיישב מול המחשב, להקשיב ולהנות."

לעמוד Camel בפייסבוק – לחצו כאן


Viewing all articles
Browse latest Browse all 25087