לפני מספר חודשים הציגה בפנינו מיקרוסופט לראשונה את מערכת ההפעלה הבאה שלה, Windows 10. הערב (ד׳) באירוע שקיימה, שפכה החברה אור נוסף על השינויים והשיפורים במערכת החדשה. אחד השינויים המרכזיים במערכת החדשה הוא תמיכה ביישומים אוניברסליים. עד היום, האפליקציות (תוכנות אם תרצו) במערכות ההפעלה של הענקית מרדמונד הותאמו לכל פלטפורמה בנפרד – גרסה ייעודית למחשב השולחני, לטאבלט, לטלפון ול-Xbox.
כחלק מהמאמץ לקרב את כל מערכות ההפעלה השונות שלה, מיקרוסופט הטמיעה ב-Windows 10 תכונה חדשה בשם Continuum המאפשרת לאפליקציה לשנות את הממשק שלה בצורה דינמית בהתאם לסוג המכשיר עליו היא פועלת, אמצעי הקלט שלו וגודל המסך שלו. בדרך זו ניתן לפתח אפליקציה בעלת קוד מקור אחד בלבד ולהריצה על שלל הפלטפורמות השונות, דבר העשוי לקרוץ במיוחד למפתחים – ולעודד אותם להפריח את השממה הסוררת בחנות האפליקציות של Windows.
התכונה החדשה מאפשרת לאפליקציה לזהות האם מחוברת מקלדת למערכת ולשנות את הממשק בהתאם ללא כל צורך בהפעלה מחדש של האפליקציה, דבר שיתרום רבות למשתמשים בטאבלטים היברידיים בעלי מקלדת ניתקת כדוגמת סדרת Transformer Book Chi החדשה של Asus.

הצגת מצגות ב-Powerpoint על גבי ווינדוס 10 בסמארטפון
כדי להדגים את יכולתה של התכונה החדשה, הציגה מיקרסופט גירסה חדשה לחבילת התוכנות המשרדיות Office על מספר מכשירים שונים. לכל אחד מהמכשירים גודל מסך שונה, ובהדגמה ניתן היה לראות כיצד תוכנות כמו PowerPoint ו-Outlook מתאימות עצמן לגדלי המסך המגוונים.
בדומה למיקרוסופט, גם אפל ניסתה לקרב בין הפלטפורמות בעדכון האחרון של מערכות ההפעלה שלה, אך בשיטה מעט שונה – אצלה הקוד לכל מערכת הוא נפרד, אך ניתן לסנכרן את רצף העבודה בין המכשירים בצורה פשוטה ואינטואיטיבית, ולהעביר הודעות טקסט, שיחות ומיילים בין המכשירים השונים.
Continuum הוא לא השינוי היחיד בממשק של המערכת החדשה, והיא מכילה מקצה שיפורים כולל לכל חלקי המערכת – מתפריט ההתחל ועד לסייר האפליקציות. Windows 10 תשוחרר בהמשך השנה לסמארטפונים, טאבלטים, מחשבים ניידים ושולחניים וקונסולת המשחקים Xbox One. היא תהיה זמינה כעדכון חינם לשנה לבעלי מערכות Windows 7 ו-Windows 8.1.

אפליקציית מייל על גבי פלטפורמות שונות