אי שם במסדרון נידח, בחדר קטן בתערוכת האלקטרוניקה הצרכנית CES 2014 שנערכה בתחילת החודש בארה”ב, ומאחורי הדוכנים הקטנים שהציגו את מרכולתם של סטארטאפים וחברות שונות שמקורן בגרמניה, נפגשתי עם הצוות שהקים ומנהל את חברת Oculus VR, המפתחת את משקפי המציאות המדומה שמעניקים למשתמשים חוויית משחק מזן חדש. בגרסתן החדשה, ה-Crystal Cove, מציגות המשקפיים חוויה מעצימה אף יותר.
אז ועכשיו
בהיותי ילד בשנות השמונים המאוחרות, לקחו אותי הורי לחזות בפלא שנקרא מציאות מדומה בפעם הראשונה. ננעלתי סביב מוטות ברזל כבדים וקסדה שראשי הקטן בקושי הצליח להחזיק הולבשה על ראשי. החוויה אז הסתכמה במיקומי במרחב מרושת בו הוצגו לי עיגולים קטנים עליהם הייתי צריך ללחוץ כדי להתקדם במשחק, אם בכלל אפשר לקרוא לזה משחק, ובסך הכל הייתה החוויה מעניינת מן הצד הטכנולוגי, אך משמימה למדי מכל זווית אחרת.
החברים ב-Oculus VR הבטיחו לי כי בפעם השניה שאגש לשחק במשחק כאשר משקפי המציאות המדומה יורכבו על עיני, אזכה לחוויה טובה יותר וכך היה..
נוחות תחילה
ה-Oculus Rift נראות כמו כלי מסיבי שלא יהיה נוח מידי לחבוש למשך שעות משחק ארוכות, אולם אלו הותאמו במהירות לראשי, גם כאשר הרכבתי את המשקפיים והיו נוחות להפליא וקלות משקל באופן מפתיע למדי בהתחשב בגודלן.
מפתחי Oculus VR הבטיחו כי הנוחות רק תלך ותשתפר, כאשר התאמות נוספות ייעשו עבור חובשי משקפיים, אולם יש לציין כי פרט לעובדה כי המשקפיים שלי נשארו עם משקפי המציאות המדומה בעת הסרתם מראשי, שכחתי בכלל שהרכבתי משקפיים בניסיון זה.
משחקים בישיבה
ב-Oculus VR הדגישו כי המטרה של החברה היא לכבוש תחילה את יכולת המשחקים בישיבה. אף שהדגמות שונות למשחקים בעמידה ותזוזה כללית בחדר כבר נעשו באמצעות ה-Oculus Rift בגרסאות הישנות יותר, בחברה מסבירים כי מרבית השחקנים הכבדים כמו גם הקלים עדיין משחקים בישיבה וכי יש להשלים את החוויה עבור צד זה של משחק, טרם נצא לרחובות לבצע לש”בים (לוחמה בשטח בנוי).
הגרסה החדשה של ה-Oculus Rift, היא ה-Crystal Cove מאפשרת תזוזה בתוך חלל החדר באופן ממצה למדי. תוכלו להביט בחדר בו אתם נמצאים בזווית של 360 מעלות ולראות כל מה שלפניכם, מאוחריכם ומצדדיכם באיכות גבוהה למדי, כאשר התוספת המשמעותית ביותר הינה האפשרות להניע את הראש קדימה, אחורה ואפילו להתכופף מטה כדי לראות מקרוב יותר מה שנמצא מתחתיכם בחדר.
בהדגמה שניתנה לנו התיישבנו בתוך חללית, בה ניתן היה לזוז בתא הטייס די בחופשיות (בישיבה כמובן), להציץ במכוונים ואף לקרוא את הטקסט הנמצא על-גבי הכפתורים והידיות המרוחקות יותר מאיתנו בעת הישענות קדימה ולצדדים. הטיסה עצמה חלקה למדי והשאירה אותנו בחלל הפתוח, שם נאלצנו לעקוב אחר חלליות האויב שהגיחו מכל צד ואפילו מאחור – ולחסלן.
רמת הפרטים מאוד גבוהה וגם כשהזזנו את הראש לצדדים במהירות לא איבדנו פוקוס והאיכות נשארה גבוהה ב-HD 720P.
זמינות, מחיר וסיכום החוויה
אין ספק שה-Oculus Rift מציע חווית משחק אחרת לגמרי שקשה למדי לתאר. כ-50 אלף ערכות פיתוח כבר נשלחו למפתחי משחקים שעובדים במרץ על בניית משחקים שיותאמו לעבודה עם משקפי המציאות המדומה, כאשר מטרתה של החברה היא לשחרר גרסה מוגמרת למשקפיים עוד השנה.
עלותה של ערכת הפיתוח עומדת כיום על 300$ (כ-1,050 ש”ח) בלבד ואף שבחברה לא היו מוכנים לחשוף את המחיר הסופי לצרכן עבור המשקפיים, ציינו כי המטרה היא להפוך אותן לזמינות ככל שניתן.