הערב (ב') באירוע האביב של אפל, הכריז רשמית מנכ״ל החברה, טים קוק, על בואו של השעון החכם לעולמנו. השעון החכם מבית אפל, ה-Apple Watch יהיה זמין לרכישה מוקדמת החל מ-10 לאפריל הקרוב, ורכישה בשלל חנויות החברה תתאפשר החל מ-24 לאפריל במספר נבחר של מדינות.
את השעון החכם שמר מנכ״ל החברה לסוף הארוע, כשהצגתו הייתה ארוכה למדי, בהשוואה לשאר חלקי ההכרזה. במהלך ההכרזה על השעון דאגו באפל להראות לנו מדוע ה-Apple Watch הוא השעון החכם הטוב ביותר לרכישה כעת, כשציינו את שלל תכונותיו.
שעון רב שימושי
ה-Apple Watch יתחבר ישירות לאייפון שלכם ויאפשר לענות לשיחות דרך הרמקול בשעון, לדחות את השיחה או לענות לשיחה מהאייפון. כל התראה שתתקבל במכשיר תגיע לצד רטט על גבי פרק כף היד שלכם, בין אם מדובר באפליקציות צד שלישי ובין אם באפליקציות של אפל, תוכלו לראותן על גבי מסך השעון, כאשר להודעות ה-SMS אותן נקבל באפליקציית ההודעות הרשמית תוכלו לענות חזרה באמצעות העוזרת הוירטואלית סירי.
גם את מסך השעון הראשי ואולי החשוב ביותר לא שכחה אפל, כאשר למגוון פני השעון הקיימים ניתן יהיה להוסיף שעון עולמי, פרטים על מזג האוויר ואף את הפגישות הבאות שלנו. שירות ה-Apple Pay גם הוא כמובן נתמך על ידי השעון, וכאשר נרצה לשלם, כל שנצטרך לעשות זה להצמיד את השעון להתקן הנמצא בחנות ואפליקציית ה-Apple Pay כבר תעלה לבד. נוסף על שירות התשלומים, שירותים נוספים יעשו שימוש בשבב ה-NFC הקיים במכשיר, כאשר במלונות מסויימים יתאפשר לפתוח את דלת החדר באמצעות השעון, בדומה לדרך בה מתבצע הקישור בשירות התשלומים.
סירי לא נשכחה ולוקחת חלק גם ב-Apple Watch, כאשר זה יגיב, בדומה לאייפון המחובר לחשמל, לקריאת ״היי, סירי״, אשר תפתח את מיקרופון המכשיר ותעלה את שירות העוזרת הוירטואלית, זו תאפשר פונקציונליות כמעט מלאה, שתתבצע פיזית באייפון, אך תועבר למכשירכם באמצעות השעון החכם.
מבט חטוף לשפע של מידע
חלק עיקרי בהכרזה היה הצגת שירות ההצצה (Glances), אשר יתגלה למשתמש בעת החלקת האצבע כלפי מעלה, וזו תציג מעיין ציר זמן עם כל האפליקציות הקיימות על השעון. בין האפליקציות נוכל למצוא את אפליקציית המוסיקה, אינסטגרם, טוויטר, Uber ועוד, אלו יאפשרו שימוש כמעט מלא מתוך השעון החכם, כאשר, בתלות במפתחים, אפליקציות רבות עשויות לעשות את דרכן בדרך ל-Apple Watch כבר במהלך החודשים הקרובים.
המשתמש יוכל לעבור בין התמונות באינסטגרם ולעשות להם לייק, להזמין חדר למלון ואף לפתוח את דלת החדר, להזמין מונית (באמצעות שירות Uber) ואף להציג את מילות השיר המתנגן ברקע, זאת באמצעות אפליקציית Shazam. אפליקציית ה-Passbook לא מדלגת על השעון החכם, כאשר כל הכרטיסים השונים הנמצאים על גבי מכשיר האייפון שלכם באפליקציה, יופיעו גם בשעון החכם.
תחום הכושר לקח חלק לא קטן בהכרזה, כאשר באמצעות אפליקציה לשעון החכם יתאפשר למשתמש, מעבר לניטור אחר כמות הצעדים, הקלוריות והמרחק שהלך, גם להציב מטרות. השעון ישלח דו״ח בכל יום שני וידאג להזכיר למשתמש מה הייתה כמות הצעדים בשבוע שחלף ויבקש ממנו להגדיר בכמות צעדים זו כמטרה לשבוע הבא, לצד אפשרות לשינוי כמות הקלוריות המשתמש מעוניין לשרוף. נוסף על כך, ניתן יהיה לקבוע תזכורות לאימונים יומיים בשעות ספציפיות בהן השעון יתריע ויבקש מהמשתמש להתחיל את אימונו.
אחד הנושאים הטעונים ביותר טרם ההשקה, סוללת השעון החכם, לא נשכחה גם היא, כאשר אפל ציינה שבטעינה אחת, יספיק השעון ל-18 שעות עבודה. מעט נמוך מן ציפיות המשתמשים ומעט לא ריאלי, כאשר מדובר בשעון אותו נצטרך להטעין מדי יום.
השעון החכם יעבוד מול מכשירי אייפון, להם זמין החל מהיום עדכון גרסה ל-iOS 8.2, המכיל את אפליקציית השעון שתאפשר למשתמש להחליט אילו התראות יוצגו על גבי השעון ואילו לא. ה-Apple Watch יהיה זמין ב-3 סדרות שונות – Apple Watch Sport, Apple Watch ו-Apple Watch Edition.
מחירו ההתחלתי לדגם Apple Watch Sport יהיה 349 דולר לגודל ה-38 מ״מ, לצד תוספת של 50 דולר ל-42 מ״מ. דגם ה-Apple Watch יתחיל מ-549 דולר ועד ל-1049 דולר ל-38 מ״מ, בהתאם לרצועה הנבחרת, כאשר לדגמי ה-42 מ״מ תהיה תוספת של 50 דולרים נוספים. ה-Apple Watch Edition יוצג וימכר בחנויות נבחרות, כאשר מחירו יחל מ-10 אלף דולר. השעון החכם יצא למכירה באופן רשמי ב-24 לאפריל במספר מדינות מצומצם, ביניהן ארצות הברית, אוסטרליה, יפן, קנדה, סין, צרפת, גרמניה, הונג-קונג, ואנגליה.