בעשרות השנים האחרונות, עם שילובן של נושאות המטוסים בצי הענק של חיל הים האמריקאי, השתמשו ספינות הצי בטכנולוגיה המשלבת קיטור בלחץ גבוה לצורך מתן סיוע להמראת מטוסי הקרב מן נושאות המטוסים עקב מגבלות המסלול הקצר. מטוס הקרב מחובר באמצעות גלגלו הקדמי למתקן הנקרא מעוט (Catapults), המחובר לבוכנת קיטור. זו מגבירה את האצת המטוס ומעניקה לו את המהירות הנדרשת להמראתו.
טכנולוגיה זו הינה מיושנת למדי והשימוש בה מתבצע לאורך 60 השנים האחרונות. שימוש במעוט המחובר לבוכנת קיטור מאיץ את המטוס באופן דרסטי וחד למדי, דבר אשר גורם נזק למבנה המטוס. מעוט הקיטור דורש כוח רב ובעקבות כך זמני הטעינה של המערכת בין המראה להמראה ארוכים.
כעת, חיל הים האמריקאי בוחן שימוש בטכנולוגיה חדשה, אשר תאפשר האצה הדרגתית המונעת פגיעה במבנה המטוס במהלך ההמראה. הטכנולוגיה החדשה, הנקראת "מערכת המראת מטוסים אלקטרומגנטית" (ר"ת EMALS), מבצעת שימוש באנרגיה אלקטרומגנטית על מנת להאיץ את המטוס באופן הדרגתי ובצורה חלקה יותר מאשר מעוט הקיטור. באופן מפתיע למדי, המעוט האלקטרומגנטי דורש פחות כוח על מנת לספק את מהירות ההמראה למטוס וכאמור מאפשר האצה מהירה אשר לא פוגעת במטוס ואף מספקת אמינות גבוהה משל מעוט בוכנת הקיטור.
טכנולוגיית ה-EMALS יוצרת שדה אלקטרומגנטי בעזרת זרם חשמלי אשר מניע את הגלגל הנמצא בסוף מסלול ההמראה, כאשר זה מאפשר למטוס הקרב, המחובר למעוט באמצעות הגלגל הקדמי, להמריא. ה-EMALS מאפשרת למשתמשיה להתאים את מהירות ההמראה בהתאם למשקל המטוס, אופציה אשר לא הייתה קיימת קודם לכן. המערכת נמצאת כבר בשלבי ניסוי מתקדמים, כאשר כל הניסויים עד עתה צלחו וזו צפויה להשתלב במערך חיל הים האמריקני בעתיד, במידה ויצלחו הניסויים על נושאת המטוסים ה-USS Ford.