בתקופה בה אפילו השחקניות המובילות בשוק המובייל מתקשות להתבלט על רקע היצע המכשירים הקיים, יש להניח כי תהיה זו משימה קשה למדי עבור יצרנית חדשה. הנגשת המחיר וציוד המכשיר ברכיבים החדישים והעוצמתיים ביותר יכולים להוות את השיטה להצלחה. אולם עבור יצרנית סינית, אשר בשמה, Turing Robotics Industries, מביעה הערכה למתמטיקאי המפורסם, אלן טורינג, נראה כי יהיו אלה דווקא גוף עשוי מתכת אמורפית ולצידו תקשורת מאובטחת, שיסללו את דרכו של מכשיר חדש בשם Turing Phone.
מדובר במכשיר בעל מפרט טכני עוצמתי, אם כי לא המתקדם ביותר בהשוואה למכשירי הדגל של השנה. הוא כולל מסך בגודל אלכסוני בן 5.5 אינץ' וברזולוציית 1080p. ערכת השבבים המפעילה אותו הינה מסוג Snapdragon 801 מבית קוואלקום ולצידה זכרון RAM בנפח 3GB. מצלמות המכשיר כוללות חיישן ברזולוציית 13MP לצד פלאש כפול בגבו וחיישן 8MP מלפנים, בעוד נפחי האחסון איתם יהיה זמין יעמדו על 64GB ו-128GB. המכשיר יציע תמיכה ברשתות דור רביעי בטכנולוגיית LTE ויגיע עם מערכת ההפעלה אנדרואיד בגרסת 5.0 Lollipop.
אמנם די חזק, המפרט, כאמור, אינו גולת הכותרת. המאפיין החשוב, לדברי החברה, נוגע לשיטת האבטחה אותה מיישם המכשיר. ביסודה נשענת הטכנולוגיה על הזדהות המכשירים ביניהם וללא שרת מתוך, שיטה אשר מקשה על הפורצים את הגישה למידע רגיש, שכן הוא אינו עובר ואינו נאגר בשרת מרכזי, ובמקום מתבצעת התעבורה ברשתות מאובטחות מבודדות הכוללות את המכשירים המתקשרים בלבד. יש לציין כי המכשיר, לדברי מנכ"ל החברה, ס.י.ל צ'או, הוא רק הצעד הראשון לקראת הטמעה רחבה יותר של הטכנולוגיה בקטגוריות מכשור שונות, לרבות מכשירי IoT.

קרדיט תמונה: Turing Robotic Industries
החידוש האחר, כפי שמציין צ'או, הינו שימוש בחומר חזק ויחודי, שפותח בשיתוף עם אחד מממציאי המתכת הנוזלית, ד"ר אטאקן פקר (Atakan Peker). מדובר בסגסוגת זירקוניום, נחושת, אלומיניום, ניקל וכסף היוצרים מתכת אמורפית בעלת חוזק מבני גבוה מזה של פלדה או טיטניום, לה יתרון נוסף הנוגע לתהליך הייצור של גוף המכשיר האחיד המאפשר קרוב למאה אחוזי תפוקה וממזער את כמויות הפסולת.
השקת המכשיר מתוכננת ל-10 באוגוסט הקרוב, כאשר הזמנות מוקדמות תתאפשרנה החל מה-9 ביולי במחיר 740 דולרים (כ-2901 שקלים) עבור גרסת 64GB ו-870 דולרים (כ-3410 שקלים) עבור גרסת 128GB.