שימוש בכיסוי מגן על מכשיר הסמארטפון הינו עניין של טעם אישי ומיומנות הידיים שלא להפיל את חברינו הטוב אל הרצפה הנוקשה תחת רגלינו. חברת סטארטאפ בשם Nikola Labs הציגה בכנס ה-Disrupt השנתי שמקיים אתר TechCrunch כיסוי, שמטרתו לא רק להגן על מכשיר הסמארטפון האחרון של אפל מפני נזק בעת נפילה, אלא גם לטעון אותו באופן פסיבי ורציף על ידי המרת גלי הרדיו הסובבים את המשתמש לזרם חשמלי.
על הפיתוח אחראי צוות חוקרים מאוניברסיטת אוהיו, אשר יישם בכיסוי טכנולוגיה, שהמציא לפני קרוב לחמישים שנים מהנדס אמריקני בשם וויליאם סי. בראון. בבסיסה מדובר באנטנת דיפול משולבת עם דיודת RF. הדיודה משמשת להמרת זרם החילופין המושרה באנטנה לזרם ישר, אשר לאחר המרה נוספת בממיר DC-DC יכול לשמש להפעלת מכשור אלקטרוני. כיום ניתן למצוא את הטכנולוגיה בתגי זיהוי מסוג RFID וכרטיסים חכמים אחרים הפועלים ללא מקור מתח פנימי.
כפי שהסבירו נציגי Nikola Labs, קרוב ל-90 אחוזים מצריכת החשמל של מכשירי הסמארטפון מתבזבזים בנסיון לשמור על קישוריות הסלולר. הכיסוי ימיר את הקרינה המבוזבזת חזרה לזרם חשמלי, שיטען את סוללת המכשיר. מדובר בזרם טעינה חלש למדי, אשר במהלך שימוש רגיל צפוי להאריך את חיי הסוללה בכ-30 אחוזים בלבד, אך היות ותוספת זו מתקבלת באופן פסיבי, קשה שלא להעריכה. במידה וישנם, כמובן, ימיר הכיסוי גם גלי רדיו ממקורות נוספים אחרים. כך הודגם במהלך הכנס, כאשר מוקם הכיסוי בקרבת נתב אלחוטי והראה ערך מתח חיובי במד המתח המחובר.
החברה מתכננת להפוך את הכיסוי למוצר באמצעות גיוס מימון דרך אתר Kickstarter. מסע הגיוס יחל בעוד כחודש ויציע למעוניינים לתמוך בו לרכוש את הכיסוי במחיר 99 דולרים, כאשר מועד ההספקה הראשוני נקבע, נכון לעכשיו, לחודש ספטמבר הקרוב. האם תהיו אתם מעוניינים בכיסוי שכזה? שתפו את דעתכם בתגובות.