Quantcast
Channel: מגזין טכנולוגיה ובידור – Gadgety
Viewing all articles
Browse latest Browse all 25094

דגם קונספט חדש של ה-Audi TT יאיץ מ-0 ל-100 ב-3.6 שניות ויגיע למהירות מירבית בת 310 קמ"ש

$
0
0

מזעור צריכת הדלק הופך עבור יצרניות הרכב לעניין דוחק יותר ויותר. שיטות ישנן לא מעט, חלקן בשלות ומניעות רכבים על הכביש כבר היום, וחלקן נמצאות בשלבים מוקדמים יותר של הוכחת הטכנולוגיה. אולם, כפי שמרבית חובבי הרכב יסכימו, יחידת ההינע החשמלית של הטויוטה פריוס איננה טכנולוגיה מרגשת במיוחד. לעומתה, מנוע מוגדש טורבו בצירוף מגדש על חשמלי דווקא יכול להיות.

כך מתכננת להוכיח אאודי כאשר תציג בפסטיבל הרכב השנתי, Wörthersee, שיתקיים בימים הקרובים בעיירה האוסטרית, ריפניץ, גרסת קונספט של דגם ה-TT החדש, אשר תייצר בזכות צמד מגדשים שכזה 600 כ"ס ו-66.3 קג"מ.

מגדשי על חשמליים אינם רעיון חדש. הם מהווים פתרון נח למגבלה הבולטת ביותר של מגדשי הטורבו – ההשהיה (או, ליתר דיוק, זמן הסחרור). אולם עד כה נתקלו מגדשי העל החשמליים במגבלה משלהם, חוסר היכולת של מערכת החשמל ברכב לספק את הזרם הגבוה הדרוש להפעלתם. עם כניסתן של תקנות המנוע החדשות לסבב מירוצי הפורמולה 1 בשנה שעברה, תחום ההגדשה החשמלית זכה לתמריץ חסר תקדים וכתוצאה מכך מתחילה כעת הטכנולוגיה להופיע גם בשוק הרכב הפרטי.

Audi-TT-441kW-Concept-4

במנוע דגם הקונספט קלאבספורט טורבו TT המדובר, מיישמת אאודי טכנולוגיה מעט שונה מזו שניתן למצוא במנוע רכב פורמולה 1, ודומה יותר לזו שהציגה לפני כשנה פורד בשיתוף עם חברת ההנדסה הבריטית, ריקרדו, בדגם ה-Focus HyBoost. עם לחיצת הנהג על דוושת המצערת בסל"ד מנוע נמוך (מצב בו זרם גזי הפליטה אינו מספיק לסחרור הטורבינה) יסתחרר מגדש העל החשמלי באופן מידי לעשרות אלפי סיבובים לדקה ויזרים את האוויר הדרוש לסחרור מגדש הטורבו. תוך חלקיק שניה תגדיל פעולתו את מומנט המנוע בכ-20 קג"מ.

את הכוח יספק למגדש העל החשמלי מערך חשמלי במתח 48 וולט הממוקם בתא המטען וכולל סוללת ליתיום-יון בקיבולת גבוהה, ממיר DC-DC לצימוד עם מערכת ה-12 וולט ברכב וכן, יש לשער, קבל-על שמטרתו לספק את הזרם הגבוה למגדש. אגירת האנרגיה החשמלית תעשה בזמן שיוט והאטה, באמצעות מחולל מתח מופעל גל ארכובה.

Audi-TT-441kW-Concept-3 Audi-TT-441kW-Concept-2 Audi-TT-441kW-Concept-1

באשר למנוע עצמו, מדובר במנוע מסוג TFSI בן חמש בוכנות ונפח כולל של 2480 סמ"ק. צמד המגדשים, כאמור, מאפשר לו לפתח הספק מירבי בן 600 כ"ס ומומנט סיבוב מירבי בן 66.3 קג"מ בין 3000 ל-7000 סל"ד. מדובר בתוספת של כ-245 כ"ס, וכאמור, כ-20 קג"מ על פני מנוע בנפח זהה, אך בתצורת הגדשת טורבו קונבנציונאלית כגון זה בו מצוייד דגם ה-TT RS Plus.

עם משקל של קרוב ל-1400 ק"ג, הנעה לכל ארבעת הגלגלים ותיבה ידנית בת שישה הילוכים, דגם הקונספט ישלים האצה מ-0 ל-100 קמ"ש ב-3.6 שניות ויגיע למהירות מירבית בת 310 קמ"ש. כל זאת לצד צריכת דלק משולבת של 7.5-4.2 ליטר למאה ק"מ או לחילופין 13.3-23.8 ק"מ לליטר – ללא ספק, מרגש יותר מפריוס.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 25094