Quantcast
Channel: מגזין טכנולוגיה ובידור – Gadgety
Viewing all articles
Browse latest Browse all 25133

גאדג’טי מסקר: Huawei Mate S – חיית הביצועים האלגנטית של וואווי

$
0
0

במהלך תערוכת IFA 2015 שנערכה בחודש ספטמבר, ערכה יצרנית הסמארטפונים מהגדולות בעולם, וואווי, מסיבת עיתונאים בה הציגה לראשונה את מכשיר ה-Huawei Mate S. לא היה זה לסמארטפון הראשון של החברה המשלב עיצוב מתכת, אולם עם המכשיר החדש, שהוצג חודשים בודדים לאחר ספינת הדגל P8, שמה החברה דגש מיוחד על צד העיצוב.

Huawei Mate S עשה דרכו לישראל לאחרונה לצד השעון החכם של החברה, Huawei Watch, ולמשך תקופה מעט ארוכה מהרגיל, בחנו את המכשיר על מנת להבין האם המעטפת האלגנטית טומנת בחובה גם חיית ביצועים, כפי שמציע המפרט המרשים של המכשיר.

מה בקופסה?

אם עיצוב מכשירי סמארטפון הפך עבור וואווי לחלק משמעותי בפיתוח, הרי שעיצוב הקופסה עימה הוא מגיע מהווה חלק בלתי נפרד מהמחשבה של החברה על הצגת מראה יוקרתי. אריזת ה-Huawei Mate S הינה אחת מהגדולות שתמצאו בשוק הסמארטפונים. מדובר בקופסה שחורה מרובעת הממוקמת בתוך שרוול הנושא את שמו של המכשיר בצבע זהב.

עם פתיחת האריזה ניתן למצוא את מכשיר ה-Mate S יושב בראשה וממוקם בתא פלסטיק אשר מסתיר תחתיו את שארית תכולתה. אלמנט מרשים נוסף הינן האוזניות המצורפות, גם הן זוכות לעיצוב נאה המשלב צבע מתכתי התואם את זה של הסמארטפון.

באריזה תמצאו:

  • מכשיר סמארטפון מדגם Huawei Mate S
  • כבל נתונים Micro-USB ל-USB
  • אוזניות
  • שנאי 5V, 2A
  • סיכה לפתיחת מגירת ה-SIM
  • חוברות הדרכה, כתב אחריות
  • נרתיק אלגנטי לכיסוי המכשיר והמסך

עיצוב ואיכות בניה

מבנה המתכת של ה-Huawei Mate S הופך את המכשיר לאחד המרשימים בפן הויזואלי. כזה המזכיר מעט את הלך הרוח במכשיריה של HTC בעלי גב המתכת המעוגל, אולם במקרה של וואווי מדובר בגב המעוגל קלות בלבד.

בחלקו הקדמי של המכשיר ניתן למצוא את המסך, המצופה בפאנל זכוכית הנשפך מעט לשוליים (2.5D הם קוראים לזה), אל עבר המסגרת, גם זו עשויה מתכת. בחלקו התחתון שולטת הסימטריה, כאשר שני גרילים מסתירים את העובדה כי לא מדובר ברמקולים הפועלים בסטריאו. לצידם, שני ברגים ובדיוק באמצע שוכן מחבר ה-MicroUSB.

Huawei Mate S (צילום: גאדג'טי)

Huawei Mate S (צילום: גאדג’טי)

כפתורי השליטה בווליום נמצאים בדופן הימני של המכשיר, כאשר כפתור ההפעלה\כיבוי הממוקם תחתם מקבל מתיחת פנים ואינו עוד קטן כשהיה בדגם ה-P8 של החברה. בחלקו העליון של המכשיר נמצא מחבר 3.5 מ”מ לחיבור כבל אוזניות סטנדרטי ולצידו מיקרופון לביטול רעשים בזמן שיחה.

קראו גם: גאדג’טי מסקר: Huawei P8 – ספינת דגל במחיר של סירת משוטים

גבו של ה-Mate S גם הוא מקבל מתיחת פנים. אם לעיצוב גבו של דגם ה-P8 קראתי “מעט משעמם”, הרי שבדגם החדש משנה וואווי כיוון לחלוטין. המצלמה עברה מהפינה השמאלית העליונה של המכשיר למרכז וקיבלה עיצוב תואם עם מסגרת מתכתית ומבזק (פלאש) LED בשתי טמפרטורות צבע לצידו. מתחת למצלמה ממוקם חיישן ביומטרי לקריאת טביעות אצבע, המשמש גם לצורך ניווט בחלקים שונים במכשיר.

Huawei Mate S

Huawei Mate S (צילום: גאדג’טי)

וואווי התקדמה שנות אור בתחום עיצוב המכשירים תוך זמן קצר למדי, מה שמעיד על רצונה לעמוד בגאווה מול מכשירי דגל ומכשירי פרימיום של המתחרות המובילות, והיא עושה זאת בהצלחה. לא פלא, אם כן, שגוגל בחרה בה כאחת השותפות החדשות לתכנית הנקסוס.

חומרה וביצועים

את ה-Mate S מניעה המערכת על שבב Kirin 935 שמפתחת חברה בת של וואווי, Hisilicon. השבב כולל מעבד בעל 8 ליבות, ארבע מהן מסוג Cortex-A53 הפועלות בתדר מקסימלי של 2.2GHz ואילו ארבע הנותרות, המשמשות לתפעול הפעולות הפשוטות והיומיומיות במכשיר הינן מסוג Cortex-A53 הפועלות בתדר מקסימלי של 1.5GHz. לצד מעבד הנתונים שילבה החברה את המאיץ הגרפי Mali-T628 MP4 ו-3GB של זיכרון עבודה (RAM).

הביצועים שמספק המעבד עומדים מול אלו של המתחרות המובילות בהצלחה ובחירתה של וואווי להמשיך ולדבוק בשילוב מסך ה-Full HD במכשיר, מוכיחה עצמה, כאשר לא ניתן להיתקל בגמגומים בהצגת וידאו ומשחקים. אפילו הבעיות הקלות שהופיעו מידי פעם בממשק המשתמש של החברה בדגמים קודמים, הולכות ומטשטשות וכמעט שלא ניתן להבחין בקיומן.

פיזור החום ב-Mate S ממשיך להיות מיטבי – לא ניתן לחוש בחימום יתר בחלקים מסויימים בגב המכשיר גם בביצוע פעולות תובעניות כמו משחק או צפיה בוידאו, זאת אף שילובו של גב המתכת.

מסך ותצוגה

בחירתה של וואווי לשמור על תצוגת ה-Full HD ממשיכה גם עם דגם ה-Mate S, כאשר שילוב המערכת על שבב Kirin 935 עשוי להוות גורם משפיע בבחירה זו. פיתוח החומרה והתוכנה המותאמים למכשיריה של החברה נעשה בהדרגה, וב-Huawei ככל הנראה מחכים עד שהביצועים במסכי ה-Quad HD יתאמו לאלו של המעבדים ויתר רכיבי החומרה המשולבים בהם כדי שלא תקבלו גמגומים בביצועי המכשיר. בינתיים, פונה היצרנית הסינית לשימוש במעבדיה של קוואלקום במכשיר ה-Nexus 6P, בו משולב מסך Quad HD – אבל זה כבר סיפור אחר.

Huawei Mate S

Huawei Mate S (צילום: גאדג’טי)

הבחירה במסך בעל רזולוציית תצוגה של 1080×1920 אינה פוגעת בחווית השימוש במכשיר. עם ה-Mate S עוברת וואווי מהשימוש במסך ה-IPS Neo ששולב בדגם ה-P8 ובוחרת בתצוגת AMOLED המספקת צבעים מרשימים ומדוייקים למדי. התאורה חזקה ברף הגבוה, מה שמאפשר נוחות שימוש גם מחוץ לבית ותחת תאורה חזקה, בעוד דרגת הצבע השחור גם היא מרשימה ותאפשר קריאה בנוחות גם בלילה תוך הפחתת התאורה. לא מדובר בתאורה החזקה ביותר בסמארטפון וגם לא בדרגת החשכת המסך הטובה ביותר, אך המכשיר בהחלט מבצע את העבודה היטב בשני הצדדים.

עיצוב חלקו הקדמי של המכשיר נבנה כך שידמה מסך גדול יותר מתצוגת ה-5.5 אינץ’ ששילבה וואווי במכשיר, זאת על-ידי שימוש בצבע השחור בכל צידי המסך. סרטים ומשחקים נראים מצויין על-גבי המסך, אם כי עדיין מפריעים לא מעט השוליים הגדולים מכל צדדיו, אלו ניכרים אף יותר כאשר השימוש במכשיר נעשה במצב מאוזן.

מערכת הפעלה וממשק משתמש

מערכת ההפעלה המגיעה יחד עם מכשיר ה-Huawei Mate S הינה אנדרואיד בגרסת Lollipop 5.1.1 עם ממשק המשתמש המותאם Emotion UI 3.1 מבית וואווי. הממשק שונה מזה לו רגילים משתמשי אנדרואיד ואינו כולל את מגירת האפליקציות המפורסמת. במקומה, מציבה החברה את שלל האפליקציות על גבי מסך הבית.

Huawei Mate S

Huawei Mate S (צילום: גאדג’טי)

אף השינויים הרבים שמבצעת וואווי באנדרואיד, המתאימים את מערכת ההפעלה אל עבר כיוונה של iOS מבית אפל, עדיין תוכלו להינות מרבות מהאפשרויות שמעניקה המערכת של גוגל, בהן הצבת וידג’טים על מסך הבית, שימוש בספריות, התאמת מסכי הבית, רקעים ועוד.

בממשק המותאם של וואווי נעשתה עבודה טובה מאוד באשר להנגשת השימוש במכשיר והדבר ניכר בכל אפליקציית מערכת, מה המשפיע לטובה על השימוש במצלמה ובשיפור חיי הסוללה (על כך נרחיב בנפרד בהמשך).

מנגנון צילום המסך באמצעות מפרק האצבע עובד טוב יותר מבעבר ומאפשר כעת צילום מסך על-ידי הקשה כפולה וצילום מסך מותאם על ידי גרירת מפרק האצבע באחוזי הצלחה גבוהים יותר מאלו שחוויתי בדגם ה-P8. פונקציה קטנה שנוספה כעת היא האפשרות ליצור צורה מותאמת של “לב” לצילום המסך, לצד האליפסה, הריבוע והצורה המותאמת אישית שהיו קיימות קודם לכן.

Huawei Mate S

Huawei Mate S (צילום: גאדג’טי)

וילון ההתראות לא השתנה יתר על המידה ביחס לדגם ה-P8 ומציג התראות המסודרות באופן כרונולוגי, כאשר גרירת המסך הצידה תעביר אתכם למרכז בקרה בו תוכלו להפעיל או לכבות במהרה שירותים שונים במכשיר כמו WiFi, בלוטות’, פנס ועוד. עבור מי שמגיעים מהאייפון, קיים תפריט החיפוש המוכר, אותו ניתן להפעיל על ידי גרירת האצבע מלמעלה מטה על גבי מסכי הבית. בתפריט ניתן למצוא רשימה של 8 אפליקציות בהן נעשה שימוש לאחרונה.

באופן תמוה מעט, משלבת וואווי את אפשרויות הצפיה בהודעות SMS, אנשי קשר והחייגן באפליקציה אחת, אך בעת פתיחה ראשונה של המכשיר תמצאו אותה דרך שלושה קיצורי דרך שונים המובילים ישירות למשימה הייעודית. אם תרצו לחסוך במעט מקום על מסך הבית ולא אכפת לכם לבצע את המעבר בין האפשרויות המוזכרות מעלה מתוך האפליקציה עצמה, תוכלו לשלב רק אחת משלוש האפליקציות הללו על גבי מסך הבית ולפנות מקום לאפליקציות נוספות שיתפסו את מקומן.

ערכות נושא גם הן לוקחות חלק במכשיר ותוכלו לבצע מעבר מהיר בין מגוון אפשרויות, המציגות אייקונים שונים, רקעים מונפשים ועוד. אף השינוי באייקונים של האפליקציות המובנות שמשלבת וואווי במכשיר, אפליקציות צד שלישי לא מקבלות שינוי בעיצובן, לפחות לא בערכות הנושא שבחנתי.

Huawei Mate S

Huawei Mate S (צילום: גאדג’טי)

מולטימדיה

סמארטפון ה-Huawei Mate S מגיע עם רכיב זיכרון בנפח מינימלי של 32GB, כאשר בפועל תקבלו כ-25GB הזמינים לשימוש לשם אחסון קבצים, תמונות, סרטונים, מוסיקה ועוד. אם נפח זה אינו מספק את דרישותכם, תוכלו להרחיב את הזיכרון באמצעות כרטיס מסוג microSD, אותו מיקמה וואווי במכשיר כחלק ממגירת ה-SIM.

אפליקציות התמונות, המוסיקה והסרטונים המובנות במכשיר מסדרות היטב את הקבצים שלכם וקל מאוד ליצור דרכן אלבומים. עם זאת, רבים בוחרים לעבור לשימוש באפליקציית התמונות המובנית של גוגל, Google Photos, במכשירי אנדרואיד, שכן גם זו מסדרת היטב את התמונות והסרטונים ואף מגבה אותן, בחינם, בענן.

הרמקול במכשיר הינו חזק למדי, אם כי לא החזק ביותר ששמעתי – תואר זה כנראה נשאר כרגע עם סמסונג. וואווי משלבת מספר מיקרופונים במכשיר, אחד בחלקו העליון ושניים בחלקו התחתון, אלו משמשים לזיהוי טוב יותר של קולות מכיוונים שונים ויעזרו בסינון רעשים בזמן שיחה והקלטת פתקי אודיו.

הבסים חסרים באופן ניכר בעת ניגון מוסיקה במכשיר באמצעות הרמקול, מחלה המלווה טלפונים רבים, אולם האוזניות שמשלבת החברה בקופסה מציעות, לצד עיצוב נאה, גם צלילים לא רעים כלל.

חיישן ביומטרי ומשטח נגיעה

Huawei Mate S

Huawei Mate S (צילום: גאדג’טי)

בגב המכשיר שילבה וואווי משטח מרובע בעל שני שימושים. הראשון הינו לצרכי אבטחה ומאפשר הגדרת המכשיר לזיהוי טביעות האצבע של המשתמש ואילו השני פונה לכיוון פונקציונלי יותר ומאפשר ביצוע פעולות שונות במכשיר.

המעבר של חישן הזיהוי הביומטרי לגב המכשיר הינו שינוי די משמעותי בהשוואה לשילוב החיישן בכפתורי בית הממוקמים בקדמת המכשיר, כמו אלו של סמסונג, אפל ואחרות, אולם מאז שבחרו מספר יצרניות להעביר את כפתור הבית לגב המכשיר בשנים האחרונות, כבר למדנו כי לא מדובר בדבר פסול.

הגדרת זיהוי טביעות האצבע במכשיר הינה פשוטה למדי, ודאי אם כבר ביצעתם הגדרות דומות בעבר. תידרשו להזיז את האצבע על גבי החיישן מספר פעמים עד שתקבלו אישור כי טביעת האצבע נלמדה. ניתן, כמובן, להגדיר מספר אצבעות, אולם בשל מיקומו של החיישן, ככל הנראה לא תמצאו סיבה להגדיר יותר מאצבע אחת או שתיים.

הזיהוי עצמו מהיר ומדויק למדי ורק בפעמים בודדות נתקלתי במצב בו נדרשתי לשנות את זווית האצבע על גבי החיישן כדי שיזהה כי אכן מדובר באצבע שלי. מה שהפריע במיקום החיישן בגב המכשיר היה כאשר הוא ישב על השולחן, דבר שמנע את האפשרות להגיע אליו מבלי להרים את המכשיר, אולם מצאתי עצמי שולף את המכשיר מהכיס תוך נגיעה מכוונת בחיישן, מה שאיפשר פתיחה מהירה.

בעוד החיישן הביומטרי מספק את פן האבטחה במכשיר, מצאתי את השימוש בו כמשטח נגיעה כמועיל הרבה יותר. גם אם לא הגדרתם את טביעות האצבע שלכם ב-Mate S, תוכלו להשתמש בפלטת המתכת כמשטח נגיעה שיאפשר לכם לשלוף את מרכז ההודעות על-ידי גרירת האצבע עליו, לשוטט בין תמונות בגלריה ואפשרויות נוספות. מצאתי עצמי משתמש באפשרויות אלו הרבה והן חסכו ממני את הצורך בשימוש בשתי ידיים פעמים רבות.

סוללה

Huawei Mate S

Huawei Mate S (צילום: גאדג’טי)

הסוללה ששילבה וואווי במכשיר ה-Mate S אינה מהגדולות הקיימות במכשירים בעל מסכים גדולים כשלו. הסיבה נעוצה בבחירתה של החברה בהצגת סמארטפון דק למדי בעובי 7.2 מ”מ בלבד. מדובר בסוללת 2700mAh, אשר כמעט זהה בקיבולת שלה לזו ששילבה החברה בדגם ה-P8, המציג מסך ומימדים קטנים יותר.

אף השימוש בסוללה בעלת קיבולת נמוכה, מצליח המכשיר להציג ביצועים מרשימים בחלק זה, זאת הודות למערכת ניהול המשאבים החכמה המשולבת במערכת ההפעלה של ה-Mate S. פרט לאפשרויות הגדרה מובנות של מצבי חיסכון, הקיימים כמעט בכל מכשיר כיום, מאפשרת וואווי הצגת התראות אודות משאבים גוזלי סוללה – הדבר עשוי להטריד מעט בשימוש ראשון, אולם מדובר בהנעה לפעולה שמצליחה לחסוך אחוזי סוללה משמעותיים במהלך היום.

Huawei Mate S

Huawei Mate S (צילום: גאדג’טי)

בשימושים קלים עד בינוניים (גלישה, שיחות, הודעות, קצת סרטונים, קצת צילום תמונות וכד’) לא מצאתי עצמי נדרש להטעין את הסוללה באמצע היום. בשימושים כבדים כמו משחקים ושימוש ניכר במסך הצלחתי לסחוט בין 4-5 שעות מסך, כאשר אפשרויות הטעינה המהירות מגיעות בדיוק על מנת לפתור בעיה זו ומאפשרות לחזור לפעילות במהרה גם אם הסוללה עומדת להתרוקן.

מצלמה

Huawei Mate S

Huawei Mate S (צילום: גאדג’טי)

חיישן הצילום הראשי במכשיר ה-Huawei Mate S מציע צילום תמונות בגודל 13 מגה-פיקסל, מעט נמוך ממה שמציעות כיום שחקניות אנדרואיד אחרות בשוק במכשירי הדגל שלהן, אולם עדיין גבוה יותר מה-12 מגה-פיקסל שמציעה אפל.

התמונות עצמן, בעודן נראות מצויין על מסך ה-AMOLED של המכשיר, מרשימות הרבה פחות כאשר צופים בהן על גבי מסך גדול יותר. הצבעים, במקרים רבים, מרוחים והצילום בתנאי תאורה נמוכה מציגים פיקסליזציה הניכרת גם מבלי לבצע זום לתמונה. צילומי תקריב כן הצליחו להרשים מעט יותר עם דגש על פרטים, אולם גם כאן לא מדובר ביכולות המרשימות ביותר שחוויתי במצלמה.

Huawei-Mate-s-old-dog-1200px

Huawei-Mate-s-table-set-1200px Huawei-Mate-s-trees-1200px Huawei-Mate-s-Green-Plant-1200px Huawei-Mate-s-lamp-1200px

Huawei-Mate-s-flowers-in-window-1200px

Huawei-Mate-s-Night-Shot-2-1200px

תמונות הסלפי מקבלות דגש מיוחד במכשיריה של וואווי וכאן מצליחה החברה להציג ערך גדול יותר. עם חיישן 8 מגה-פיקסל, תאורה קדמית המשמשת כמעין פלאש והמון מצבי עיבוד אוטומטיים (“מצבי יופי”) וידניים לשיפור הנראות של המצולמים, מצליח ה-Mate S לתת לצלמי הסלפי בדיוק מה שהם מבקשים.

בוואווי שמים דגש מיוחד על פשטות שימוש והדבר ניכר באפקליקציית הצילום והעריכה. ניתן להגיע בקלות להגדרות, כאשר גם השינויים המתבצעים במצב ה-Pro, המאפשר הגדרה ידנית של ISO, איזון לבן ועוד הגדרות צילום מתקדמות, נעשה בפשטות שתקנה גם למי שאינו מבין מה הגדרות צילום אלו אומרות להבין אותן דרך משחק באפשרויות בסליידרים שבנתה וואווי לתוך האפליקציה.

Huawei Mate S

סיכום

מכשיר הסמארטפון Huawei Mate S הינו הדגם המוצלח ביותר שהציגה היצרנית הסינית עד כה. עם עיצוב מתכת דקיק ומרשים, חיישן טביעות אצבע הזמין גם לשימושים פונקציונליים ויומיומיים במכשיר וניהול משאבים המעצים את חיי הסוללה, בהחלט מדובר בהצעה מפתה בכל הנוגע למכשיר דגל.

בוואווי בחרו להמשיך ולהתמקד בצד התוכנה והנגשת המכשיר למשתמש גם בדגם ה-Mate S, דבר התורם להסתגלות מהירה לשימוש בו, אולם מן הצד השני הזניחה החברה את איכות התמונות במצלמה על מנת לספק עוד כמה טריקים לשיפור התמונה לאחר הצילום. אם חיפשתם מכשיר דגל בעל חזות מרשימה ומחיר נמוך בהשוואה למתחרים, ה-Mate S בהחלט יכול להיות המכשיר עבורכם.

האריזה ותכולתה
10
עיצוב ואיכות בניה
10
חומרה וביצועים
10
מסך ותצוגה
9
מערכת הפעלה
8
מולטימדיה
8
סוללה
9
מצלמה
6
סיכום
8.8
חיית ביצועים אלגנטית
מה אהבנו
סוללה
עיצוב
מסך
מה לא
מצלמה ראשית
רמקול
מחירים
יבואן רשמי: 2,699 שקלים
שוק פתוח: החל מ-2,450 שקלים

Viewing all articles
Browse latest Browse all 25133