Quantcast
Channel: מגזין טכנולוגיה ובידור – Gadgety
Viewing all articles
Browse latest Browse all 25158

גאדג’טי מסקר: Sony Xperia X – לחובבי הז’אנר

$
0
0

לאחר שחטיבת הסלולר שלה צללה צלילת חרטום, בחרה סוני לנטוש את סדרת ה-Xperia Z הותיקה ולחשב מסלול מחדש. היא עשתה זאת עם ההכרזה על סדרת ה-Xperia X החדשה בתערוכת הסלולר MWC, אשר נערכה בברצלונה מוקדם יותר השנה. לאילו משתמשים מכוונת הסדרה החדשה, והאם עוד יש לה מקום בשוק הרווי? יצאנו לבדוק.

מה בקופסה

עיצוב הקופסה חדשני ומרענן בצורה מפתיעה. לאחר הרמה של המכסה הלבן והמסורתי, נחשף עיצוב גלי וצבעוני שמתכתב בצורה נהדרת עם הלבן הפשטני. אותו עיצוב גלי משמש גם כרקע ברירת המחדל של המכשיר. בתוך הקופסה הצבעונית תמצאו חבילה סטנדרטית למדי הכוללת:

  • המכשיר (כמובן)
  • מטען קיר
  • כבל MicroUSB
  • ניירת (הוראות שימוש, מידע לגבי קרינה)

עיצוב ואיכות בנייה

המכשיר מעוצב בצורה “סונית” מסורתית – מכשיר מלבני עם זוויות חדות וגב שטוח. הזכוכית שעיטרה את מכשירי סדרת ה-Z הוחלפה באלומיניום מוברש שנותן טאץ’ מרענן לעיצוב המוכר. אף על פי שהעיצוב נעים לעין, הוא מעט פחות נעים ליד – כיוון שהגב שטוח ללא שום קימור, נקודות המגע בין המכשיר ליד מעטות ולא נוחות. תוסיפו לכך את המתכת החלקלקה אשר מקשה על האחיזה והרי לכם מכשיר מועד לפורענות שמסוגל ללא כל אזהרה לצאת במסע מהיר אל הרצפה.

למרבה המזל, כיוון שהמכשיר קטן מהממוצע בשוק (גודל המסך עומד על 5 אינץ’ בלבד) לא מדובר בבעיה בלתי נסבלת ובשימוש זהיר תוכלו להשאיר את המכשיר בידכם במהלך כל תקופת השימוש. המסך מחופה זכוכית “שני מימדים וחצי” (בולטת במקצת הנשפכת לצדדים) והיא מוסיפה לתחושת היוקרה הכללית. בצידו השמאלי העליון של גב המכשיר מסתתרת לה בצניעות ובביישנות מצלמה קטנה, שעושה אנטי-תזה לכל המצלמות הגדולות והבולטות במכשירים של ימינו. באופן כללי, העיצוב מוקפד ומדוקדק ופשוט זועק “סוני”.

Sony Xperia X (צילום: רונן מנדזיצקי, גאדג'טי)

Sony Xperia X (צילום: רונן מנדזיצקי, גאדג’טי)

בדומה לעיצוב, מיקום הכפתורים אופייני לסוני, ועשוי להעיק על משתמשים חדשים. כפתור ההדלקה והכיבוי ממוקם במרכז השול הימני של המכשיר, הוא שקוע, רחב ומופרד היטב משאר הכפתורים. באופן מפתיע כפתורי הווליום שוכנים מתחת לכפתור ההפעלה ולא מעליו, בחירה תמוהה למדי ולא ארגונומית בעליל שמעלה בספק את מידת האנושיות של המעצב. הקמיצה והזרת פשוט לא נוצרו עבור לחיצה על כפתורים. מתחת לכפתורי הווליום שוכן לו כפתור המצלמה, עליו נרחיב בהמשך.

מסך ותצוגה

סוני בחרה לשלב במכשיר מסך LCD ברזולוציית Full HD. כיוון שגודל המסך עומד על 5 אינץ’ בלבד, הוא חד בדיוק כמו מסך Quad HD גדול יותר. הצבעים רווים למדי אך מצליחים להישאר טבעיים במידה הנכונה, ומספקים חווית צפייה מהנה למדי. באופן מפתיע, הצבע הלבן לא מכוייל כהלכה ומופיע בצורה ורודה במקצת. הוא אינו פוגע בצורה משמעותית בחווית השימוש אך הוא בהחלט מורגש. המסך הורדרד מתכתב עם רקע המכשיר הורוד ועם יחידת הסקירה שצבעה זהב ורד ושלושתם יחד מספקים חווית שימוש ורודה למדי.

למרבה הצער, הבהירות המינימלית של המסך גבוהה למדי והוא אינו מספק חווית צפייה נוחה ונעימה בחשיכה מוחלטת. גם כאן, לא מדובר בבעיה הרת אסון, אך זכינו לראות ביצועים טובים בהרבה במכשירים מתחרים בשוק. לסיכום, סוני שילבה במכשיר מסך טוב למדי, אך הוא אינו עומד בשורה אחת עם מסכי המתחרים.

חומרה וביצועים

בקרבי המכשיר פועמת מערכת-על-שבב שאמנם קוטלגה כמערכת שוק ביניים, אך מציעה עוצמה רצינית למדי. מדובר ב-Qualcomm Snapdragon 650, אשר טומנת בחובה שש ליבות – ארבע ליבות חסכוניות מסוג A53 וארבע ליבות עוצמתיות מסוג A72. הליבות החסכוניות פועמות בתדר צנוע של 1.4 גיגה-הרץ בעוד שהליבות העוצמתיות פועלות בתדר גבוה יותר של 1.8 גיגה-הרץ.

שש הליבות פועלות יחדיו להשגת השילוב המיטבי בין ביצועים לחיסכון בחשמל. במהלך שימוש רגיל הליבות החסכוניות פועלות, בעוד שבמשימות הכבדות פועלות הליבות העוצמתיות. מדובר במערך דומה לזה של ה-Snapdragon 808 משנה שעברה אשר קוטלגה כספינת דגל, אך הפעם שולבו ליבות A72 חזקות יותר מליבות ה-A57 שפעמו ב-808.

בעולם האמיתי, המעבד החדש מספק ביצועים נאים למדי. בשילוב אנימציות מהירות ומערכת נקייה המכשיר מרגיש זריז למדי ולא משתהה בפתיחת אפליקציות ובמעבר ביניהן. חשוב לציין כי לא מדובר במכשיר המהיר ביותר בשוק, אך הוא בהחלט עומד בשורה הראשונה. מתחרים בעלי מערכת-על-שבב זריזה יותר וממשק AOSP נקי ככל הנראה יעקפו אותו במבחני הביצועים – אבל לא בהרבה.

Sony Xperia X (צילום: רונן מנדזיצקי, גאדג'טי)

Sony Xperia X (צילום: רונן מנדזיצקי, גאדג’טי)

כפתור ההדלקה והכיבוי משמש גם כקורא טביעות האצבע הגרוע ביותר שנתקלנו בו עד כה. אחוזי הזיהוי שלו כה נמוכים שאין טעם לטרוח ולהשתמש בו. נדמה כי מחלקת השיווק התעקשה לשלב קורא טביעות אצבע במכשיר, ומחלקת התכנון מיקמה אותו במיקום הגרוע ביותר האפשרי – רק שלא יפריע לעיצוב המוקפד. מגירת הסים נשלפת בקלות ללא שימוש בכל כלי חיצוני, אך למרבה הצער מפעילה מחדש את המכשיר באופן אוטומטי בכל פעם שהיא נפתחת ונסגרת – גם אם לא הוחלף כרטיס.

מולטימדיה

על מנת לשפר את חוויית השמע, בחרה סוני לשלב זוג רמקולים בחזית המכשיר. הם מספקים חווית שמע איכותית וחזקה במקצת ממכשירים בעלי רמקול בודד הממוקם בשול התחתון או בגב המכשיר, אך אינם מתחרים במכשירים אחרים בעלי מערך רמקולים דומה דוגמת ה-HTC 10 או ה-Nexus 6P.

Sony Xperia X (צילום: רונן מנדזיצקי, גאדג'טי)

Sony Xperia X (צילום: רונן מנדזיצקי, גאדג’טי)

חווית השמע באוזניות טובה מהממוצע. במערכת שולבו כמה אלגוריתמים שנועדו לשפר את איכות השמע באופן דינמי, בהתחשב בסוג האוזניות המחוברות ובסוג המוזיקה המושמעת. הם פועלים כהלכה, משפרים במקצת את צלילות השמע והופכים אותו למהנה יותר להאזנה.

מערכת הפעלה וממשק משתמש

במכשיר שולב ממשק ה-Xperia UI הותיק על גבי מערכת ההפעלה Android 6.0 Marshmallow העדכנית. במרוצת השנים נערכו בו מגוון שינויים עיצוביים וכיום הוא עדכני ומודרני. הוא מהווה שילוב נדיר למדי בין אנדרואיד נקי (AOSP, אותו תמצאו במכשירי הנקסוס) לבין ממשק מעוצב וייחודי ליצרנית. כך לדוגמה, כפתורי הניווט שבתחתית המסך עוצבו לטעמה של סוני אך חלון ההתראות נשאר כמו שהוא במכשירי הנקסוס.

גם באפליקציית ההגדרות לא נעשו שינויים מהותיים כלשהם, והאפליקציות הבסיסיות דוגמת היומן והמחשבון הן האפליקציות הרשמיות מבית גוגל, שתוכננו במקור למכשירי הנקסוס. הממשק הקליל אינו מכביד על המכשיר ומאפשר לו להיות זריז למדי, בניגוד לממשקים כבדים ומסורבלים מבית מספר יצרניות אחרות.

למרבה הצער ועל אף שהממשק עצמו נקי, מגירת האפליקציות סובלת מעומס בלתי מוצדק הנגרם ממגוון אפליקציות Bloatware (יָתְרָה בעברית צחה). מדובר באפליקציות מיותרות, חסרות כל שימוש, שאינן עונות על שום צורך. הן נמצאות במכשיר רק על מנת לנפח את מגירת האפליקציות ולגרום לה להיראות עשירה ורחבה בפני משתמשים חסרי ידע.

בין התוכנות המיותרות תמצאו את lifelog לניהול יומן חיים (מי צריך את זה?), אנטיוירוס, Xperia Lounge (לאן טסים?), TrackID ו-Playstation App. ניתן למצוא גם מספר יישומונים שימושיים אך מספר מועט – אפליקציית פייסבוק ומקלדת SwiftKey הותיקה.

מגירת האפליקציות מבלבלת במקצת כיוון שהיא מציעה סידור מחדש של היישומים וארגונם במגירות – מדובר ביכולות שאמורות להיות שמורות למסך הבית בלבד בממשק תקני. הבעיה הגדולה ביותר בממשק צפה דווקא כאשר לא משתמשים בו: לא ניתן להדליק את המסך בשום דרך מלבד לחיצה על כפתור ההדלקה בצד המכשיר, שעשוייה להיות מעט מסורבלת במקרה והמכשיר נמצא על השולחן. יכולת כמו הקשה כפולה להערת המכשיר (אשר כבר הפכה לסטנדרט במכשירים רבים) הייתה מתקבלת כאן בברכה.

מצלמה

Sony Xperia X (צילום: רונן מנדזיצקי, גאדג'טי)

Sony Xperia X (צילום: רונן מנדזיצקי, גאדג’טי)

המצלמה היא ללא ספק גולת הכותרת של המכשיר. המתחרות פרשו ממלחמת הפיקסלים והחלו לשלב במכשיריהן מצלמות בעלות 12 מגה-פיקסלים, זאת לאחר שהגיעו להבנה כי האיכות חשובה מהכמות – פיקסלים גדולים ואיכותיים יותר יוצרים תמונה טובה יותר מכמות פיקסלים אסטרונומית.

נדמה כי בניגוד לשאר השוק, סוני לא הגיעה להבנה דומה ולכן בחרה לשלב במכשיר מצלמה ברזולוציית 23 מגה-פיקסל. מדובר במצלמה היחידה מרובת-הפיקסלים בדור הסמארטפונים הנוכחי, ובהחלט מגיע לה מקום של כבוד ברשימת מצלמות הסמארטפונים הטובות ביותר.

מצלמת המכשיר מפיקה תמונות מרהיבות. הצבעים טבעיים ואינם רווים יתר על המידה, והחדות פשוט יוצאת דופן. קשה להתחרות ב-23 מגה-פיקסלים, המאפשרים להתקרב ולהתקרב מבלי לאבד אפילו פרט אחד. כיוון שמדובר בפיקסלים קטנים מהממוצע ולא קיים ייצוב אופטי, המצלמה מתקשה במקצת בתנאי תאורה חשוכים אך עדיין מסוגלת להפיק תמונות משביעות רצון. אין ספק שהמצלמה תוכננה עבור תנאי תאורה טובים, בהם היא מבדלת את עצמה מן השאר ומסוגלת להפיק את התמונות הטובות ביותר בקטגוריה.

כפתור הצילום בצד המכשיר רק ממתיק את החבילה המפתה. מדובר בכפתור דו-שלבי המציע שתי עוצמות לחיצה, בדיוק כמו כפתורי הצילום במצלמות DSLR מקצועיות. חצי לחיצה תמקד את התמונה בעוד שלחיצה מלאה תלכוד אותה, שיפור משמעותי על גבי ממשקי הצילום הקיימים כיום בשוק.

כמות הפיקסלים הגבוהה וכפתור הצילום הייעודי הופכים את ה-Xperia X לטלפון הטוב ביותר בשוק עבור צילום. חשוב לציין: בניגוד למצלמה המעולה, הפלאש ששולב במכשיר הוא ככל הנראה החלש ביותר בו נתקלנו מעולם. צבעו ורוד למחצה והוא מפיק עוצמת אור מעוררת רחמים, כך שניתן להשתמש בו כפנס אך ורק בחדר חשוך לחלוטין.

סוללה

למרבה הצער, סמוך לימים בהם נסקר המכשיר הושקה אפליקציית Pokémon Go המדוברת. היא הקשתה עלינו במיוחד לבדוק את חיי הסוללה של המכשיר, כיוון שהיא טחנה את סוללתו בצורה חסרת תקדים. ביום ממוצע שכלל שימוש באפליקציית Pokémon Go קרוב לכל רגע נתון נאלצנו להטעין את המכשיר פעמיים וחצי.

לא ברור איזו המרה יש לעשות על מנת לקבל את נתוני השימוש ללא Pokémon Go, אך בהתחשב בעובדה שקיבולת סוללת המכשיר עומדת על 2,620 מילי-אמפר לשעה בלבד סביר להניח כי הוא לא ישרוד יותר מיום של שימוש סביר. מצב החיסכון שהוטמע במכשיר אינו מעיב כלל על הביצועים, וחוסך אלקטרונים באמצעות הפחתת בהירות המסך וביטול האנימציות. ניתן להשתמש בו בכל הזמן ללא שום הפרעה, ובכך להאריך את זמן השימוש בצורה משמעותית.

בנוסף למצב החיסכון הרגיל, שילבה סוני במכשיר גם מצב חיסכון קיצוני. הוא מבטל כמעט את כל יכולות המכשיר ומותיר אך ורק את הדברים הבסיסיים כגון שיחות טלפון, הודעות, ומוזיקה. בעזרת מצב זה ניתן להשתמש באחוזי הסוללה האחרונים שנותרו במשורה, והוא שימושי במיוחד במצבי חירום.

סיכום

לא ברור לאן כיוונה סוני כאשר השיקה את מכשיר ה-Xperia X. הוא בבירור אינו עומד בשורה אחת עם שאר מכשירי הדגל, אך הוא מתומחר בצורה דומה. המסך הבינוני, הסוללה הקטנה והארגונומיה הלקויה הופכים את המכשיר לאידיאלי רק עבור חובבי הז’אנר בלבד, כאלה שלא ינטשו את סוני לעולם. גם חובבי מגה-פיקסלים המחפשים חווית צילום נוחה יוכלו למצוא את נחלתם במכשיר. עבור כל השאר, יש מכשירים טובים יותר מבית חברות מתחרות.

האריזה ותכולתה
9
עיצוב ואיכות בניה
8
חומרה וביצועים
8
מסך ותצוגה
7
מערכת הפעלה
8
מולטימדיה
8
סוללה
7
מצלמה
9
סיכום
8
לחובבי הז'אנר
מה אהבנו
מצלמה איכותית
עיצוב ייחודי
רמקולים קדמיים
מה לא
קורא טביעות אצבע נוראי
מסך בינוני
ארגונומיה לקויה
מחירים
יבואן רשמי: 2,990 שקלים
שוק פתוח: 2,990 שקלים

Viewing all articles
Browse latest Browse all 25158