בעוד שכולנו עוקבים בדריכות אחרי הספורטאים הישראלים באולימפיאדה ומייחלים למדליה נוספת, ישנם ישראלים אחרים שמצליחים לקטוף את המקומות הראשונים בתחרויות אחרות בחו”ל. בתחרות The Global Innovation Awards 2016 שהתקיימה בבייג’ינג’ זכו שני סטארטאפים ישראליים בשני המקומות הראשונים, ובכך העניקו את המקום הראשון למדינת ישראל זאת השנה השנייה ברציפות.
בשלב הגמר שהתקיים היום (ד’) בחתרות התמודדו בסה”כ 21 סטארטאפים מארה”ב, סין, ישראל, ואירופה על פרסים בסך 1.5 מיליון דולר במזומן וברודשואו מול ענקיות הטכנולוגיה הסיניות. את המקום הראשון לקח הסטארטאפ הישראלי בשם NiNiSpeech המציע פתרונות דיגיטליים לתחום הפרעות התקשורת, כאשר את המקום שני קטפה חברת AerialGuard שפיתחה מערכת ניווט אוטונומית לכלים בלתי מאוישים.
שני הזוכים, וכך גם החמישייה הפותחת, יזכו כל אחד ב-200 אלף דולר במזומן ללא מתן אקוויטי. בנוסף לזכייה בפרסים הכספיים יוכלו הסטארטאפים לקבל השקעה מקרן מיוחדת בסך 25 מיליון דולר שהוקמה ע”י Shengjing Group לרגל התחרות. בימים הקרובים צפויים הפיינליסטים לקיים רוד-שואו וסדרת פגישות עם משקיעים סינים וענקיות הטכנולוגיה הסיניות.
כמידי שנה מעל מעל 3000 סטארטאפים מכל העולם ניגשו לתחרות. בתום תהליך שארך כשמונה חודשים, בארבעה אזורים גאוגרפים שונים, נבחרו 21 הסטאראפים הטובים ביותר, המייצגים מגוון רחב של קטגוריות ושלבי גיוס שונים. נזכיר כי בשנה שעבר המנצח הגדול היה סטארטאפ ישראלי בשם DiaCardio המפתח תוכנה חדשנית בתחום פענוח אולטראסאונד לב. הזכייה הכפולה, שנתיים ברציפות, מסמלת את החוזק של הסטארטאפים הישראליים ועל הביקוש העולה וצומח של חברות סיניות בפתרונות טכנולוגיים ישראליים.
התחרות נפתחה עבור חברות ישראליות הודות לשיתוף פעולה של קרן JVP וחברת הייעוץ הסינית המובילה שנג’ינג (Shengjing360). מלבדם ישנם את השותפים אסטרטגיים שתומכים בסטארטאפים שהתקבלו: EMC, מיקרוספט ונצ’רס, פועלים טק, EY ישראל, HFN, נאוטילוס (AOL) ו-PR Newswire.
יואב צרויה, שותף ב-JVP, שליווה את התחרות מראשיתה ושימש כשופט בגמר בסין אמר:
אנחנו גאים ונרגשים בהישגים המרשימים האלו אשר מוכיחים פעם נוספת את רמת החדשנות הגבוהה שמייצרות הטכנולוגיות הישראליות. הזכייה בתחרות הגלובלית, זו השנה השנייה ברציפות משקפת לא רק את המצויינות הטכנולוגית והחשיבה מחוץ לקופסה של רבים מהסטארטאפים הישראלים, אלא גם את הרלוונטיות שלהם לשווקים גלובליים, בדגש על סין. היתרון התחרותי מבוסס על חשיבה טכנולוגית מעמיקה והבנה מדוייקת של השוק וצרכיו. שני תחומים בהם יזמים ישראלים רבים מוכיחים רמה גבוהה, המהווה קטליזטור ליצירת אקו-סיסטם ישראלי ייחודי.