כולנו מכירים את הסיטואציה: אנחנו נמצאים בשיעור, החומר לא הכי מרתק בעולם ותוך שניה אנחנו כבר צוללים עמוק בתוך שיחות וואטסאפ, בודקים את הפייסבוק ומתקדמים עוד כמה שלבים במשחק החדש שהורדנו. בואו נודה באמת – אותו הרגל מגונה גורם לנו לא פעם להפסיד חומר חשוב ומוציא אותנו מריכוז. בדיוק בגלל זה החליטו בדרום קוריאה לעצור את התופעה ולהעביר את השליטה לידי המורים בכיתה.
בניסוי שנערך עד כה ב-11 בתי ספר בסיאול, בירת דרום קוריאה, הותקנה אפילקציה בשם iSmartKeeper במכשיריהם של התלמידים השונים במוסד הלימודי. האפליקציה מעניקה למורה המלמד שליטה מלאה במכשיר של התלמיד, וכפועל יוצא מכך דואגת שהוא יישאר מרוכז במה שנעשה בכיתה. בפני המורה ישנן אפשרויות שליטה שונות ומגוונות שיאפשרו לו לנעול את המכשיר לחלוטין, או מנגד לאפשר שיחות חירום או קבלת שיחות נכנסות בלבד. למורים תהיה אופציה לאפשר לתלמידים להפעיל אפליקציות ספציפיות, ובמידה והמורה מעביר את החומר הנלמד באמצעות אפליקציה לימודית – רק היא תהיה פעילה.
בנוסף לשליטה הידנית של המורים, האפליקציה מסונכרנת גם עם לוח-הזמנים של בית הספר, מה שיאפשר נעילה של המכשיר בעת תחילת השיעור ושיחרורו בזמן היציאה להפסקה. עם זאת, האפליקציה יודעת לעשות שימוש גם ברכיב ה-GPS המצוי כיום בכל סמארטפון ותציע אפשרות לנעול את המכשירים כאשר היא תזהה את כניסתם לכיתה, ומנגד תדע לשחרר את המכשירים כאשר אלה יימצאו מחוץ לכיתה.
אפליקציה וקוץ בה
על אף שאפליקציית iSmartKeeper נשמעת כמו חלומו הרטוב של כל מורה, היא לא הצליחה לעמוד במשימה בגבורה. תלמידים רבים פשוט העניקו הרשאות Root מתקדמות למכשיר שלהם ובכך הסירו את "האזיק האלקטרוני הווירטואלי" אשר הוצמד לסמארטפון שלהם.
יתרה מכך, הגיעו מספר דיווחים כי המערכת האחראית על שיחרור המכשיר על סמך מיקום התלמיד תפקדה באופן לקוי וגרמה למכשירים רבים להישאר נעולים שעות אחרי שהתלמידים עזבו את שטח בית הספר. למרות זאת, הממשל בדרום קוריאה עדיין הנחה את כל 677 בתי הספר באיזור גנגואן (Gangwon) להתקין גם הם את האפליקציה.
iSmartKeeper – מובן או מוגזם?