כשהתבקשתי לבקר את מחשב ה-Yoga 910 של חברת לנובו, עוד לפני שהגבתי בחיוב – ידעתי שזו הולכת ליהיות אחת מהביקורות המעניינות ביותר שייצא לי לעשות. אחרי הכל, סדרת מחשבי ה-Yoga של חברת לנובו הוציאה לעצמה שם חיובי מאוד, גם מחוץ לתחומי ארצנו הקטנה.
מדובר בסדרת מחשבים שגם במילים עדינות, אכנה אותה כאחת הידועה כמותחת גבולות הטכנולוגיה בקטגוריה המשולבת בה היא נמצאת – קטגורית המחשבים ההיברידיים (2-ב-1) והאולטרבוקים. מחשב ה-Yoga קיבל את שמו בשל היותו דקיק וגמיש במיוחד בכל צורה אפשרית. עם נתונים שכאלו, הוא מסוגל להסב את עצמו במהירות למחשב טאבלט, ומשם בחזרה למחשב נייד קטן ודקיק במיוחד.
בנוסף, סדרה זו מכילה מפרט חומרתי מהשורה הראשונה, ועל אף ההצהרות משלבת בתוכה חווית מולטימדיה ניידת המורכבת מחלקים ברמה גבוהה.
Lenovo Yoga 910 – מפרט טכני
- מסך: 13.9 אינץ’, פאנל IPS בציפוי מבריק, תומך מגע
- רזולוצית תצוגה: 1920×1080 (זמין גם ברזולוצית UHD – 4K)
- מעבד: Intel Core i7 7500U
- זיכרון: 16GB DDR4-2133Mhz
- נפח אחסון: כונן SSD בנפח 512 גיגה בייט מסוג PCI-E M.2
- מאיץ גרפי: Intel® HD graphics 620 (חלק מהמעבד הראשי)
- קישוריות: WiFi 802.11ac ו-Bluetooth 4.1
- מערכת הפעלה: Windows 10 Home
- משקל: 1.38 ק”ג
- אחרים: מקלדת מוארת, זוג רמקולים מובנים מסוג JBL, מצלמת 720p עם זוג מיקרופונים
בשל היותו של מחשב זה חזק מאוד בקטגוריה שלו, במיוחד בארץ, ויחד עם הגרסה החדשה אותה הוא קיבל לא מזמן כחלק מסדרת ה-Yoga 900, רציתי מאוד לקבל גם אני טעימה ממנו ולראות על מה הבאזז. זהו לא מחשב שמתיימר להתאים לכולם, ומחירו בארץ, יש לציין כבר עכשיו, לא זול – הוא מתחיל מ-7000 שקלים.

מחשב Lenovo Yoga 910 (צילום: גאדג’טי)
מבט מהיר
אף האריזה האלגנטית מאוד ש”מגישה” את מחשב ה-Yoga 910 לידי המשתמש כאשר פותחים את קצוותיה, יש להודות שבמבט ראשון, כאשר המחשב סגור, זה נראה מעט פחות מרשים או מבריק ממה שציפיתי. מחשב ה-Yoga 910, במקרה זה בגרסה הכסופה שלו – מצופה בשכבת אלומיניום בסיסית ללא קווי מתאר או קישוטים מיוחדים.
כל זה כמובן עד שאנחנו מביטים על אחוריו, על מה שאולי נחשב לאייקון של סדרת ה-Yoga, ציר הקיפול הנוצץ בעל המראה המזכיר רצועה של שעון יד יוקרתי ומבריק. אותה רצועה משתקפת גם מתוך מגש המחשב ולא רק נראת מאחור, מה שמקנה בסופו של דבר למחשב מראה מאוד יוקרתי. גם אם זה עשוי משכבת אלומיניום רגילה – כנראה שלא צריך יותר מזה.

מחשב Lenovo Yoga 910 (צילום: גאדג’טי)
כמדומני, במחשב ה-Yoga 910 יש הרבה יותר ממראה: קשה לתאר במילים כמה מחשב ה-Yoga קל ומהנה לאחיזה. הוא בהחלט המחשב הקל ביותר שיצא לי להחזיק, וגם הדק ביותר שיצא לי לראות עד כה, עם עובי של 14.3 מילימטר שהופך אותו למחשב הדק ביותר בקטגוריה שלו, ואולי למחשב הנייד הדקיק ביותר. גודלו כשל ספר סטנדרטי (עם מסך בגודל של כמעט 14 אינץ’), עובדה ההופכת אותו למחשב שניתן לנשוא גם בתיקים קטנים מאוד. הוא אף קליל מספיק על מנת להנשא בידיים כאילו היה באמת ספר.
כניסות ויציאות: ה-Yoga 910 כאמור הינו מחשב מסוג Ultrabook, מה שאומר שהצדדים הדקיקים למדי שלו מעלימים כל כניסה או יציאה גדולה מדי. כמו בהרבה מחשבים ניידים דקיקים אחרים שיצאו בזמן האחרון, לא נמצא כאן יציאת רשת.

מחשב Lenovo Yoga 910 (צילום: גאדג’טי)
עובדה זו אומרת שמחשב זה מסתמך על המצאותה של רשת WIFI חזקה בסביבה, ובכלל בריבוי רשתות WIFI הפתוחות לגלישה בכל רחבי העולם. לעומת מחשבים אחרים בקטגוריה, אני סבור שהיותו של ה-Yoga מחשב היברידי – בעצם חצי טאבלט, מקנה לו סוג של חסינות בנושא הזה, שכן לא אצפה לכניסת רשת מלאה במחשב טאבלט – לכן עובדה זו לא תזקף לרעתו.
ה-Yoga 910 מכיל זוג כניסות מסוג USB Type-C, כאשר אחת מהן משמשת גם לכניסה של כבל ההטענה – שימוש אחד מיני רבים המיוחסים לחיבור ה-USB Type-C. בנוסף לאלו נמצא גם כניסת USB 3.0 רגילה וכניסת קול. לא נמצא כל יציאת HDMI שכן ניתן להסב את אחד מחיבורי ה-USB Type-C לאחד כזה.

מחשב Lenovo Yoga 910 (צילום: גאדג’טי)
באזור זה, כנראה כחלק מהניסיון לחסוך במקום, נמצא את כפתור ההדלקה ונורות החיווי – מקום שאולי אפשר להתרגל אליו בכל הנוגע לכפתור ההדלקה, אבל לא כאשר מדובר בנורות החיווי, שכן הן לא גלויות לעין ועל כן אין חיווי נגיש. לעומת זאת, מימדיו של מחשב ה-Yoga 910 וקלילותו מפצים מעט על עובדה זו, שכן קל מאוד לסובב אותו ולהביט בנורות, לכן חיסרון זה הוא נסלח מבחינתי. אפרופו לסובב, כפתור נוסף שנמצא באזור הינו כפתור המאפשר לנעול ולשחרר את פעולת סיבוב המסך.
המחשב וחווית המגע
מחשב ה-Yoga 910 יפה יותר מבפנים. המסך המבריק, שבדרך כלל מוריד מהמראה במחשבים אחרים מוסיף כאן מאוד למראה שלו. ניכר שמגש המחשב נהנה ממקלדת וממשטח עכבר מרווחים מאוד, כשלמקלדת יש אף תאורה לבנה ונעימה. אך על אף העיצוב המרווח והנאה לעין, המקלדת איננה מלאה.

מחשב Lenovo Yoga 910 (צילום: גאדג’טי)
למעשה, אני סבור שהמקלדת דווקא היא הצד הפחות חזק של מחשב ה-Yoga 910. משהו במקשים פשוט לא עובד כאשר מדברים על נוחות. הם מספקים אמנם פידבק ומרווחים מספיק, אבל פרוסים בצורה מעט משונה ולא נוחה בעליל. לא הצלחתי להתרגל להקלדה עליהם בשום שלב, כאשר שוב ושוב מצאתי את עצמי מחפש את המיקום של מקשים מסויימים – דבר שאני לא רגיל לעשות כלל בשום מקלדת אחרת. לא הייתי משתמש במחשב זה כלל וכלל לצורכי עבודה ו\או הקלדת תמלילים.

מחשב Lenovo Yoga 910 (צילום: גאדג’טי)
משטח העכבר לעומת המקלדת מספק חוויה סטנדרטית עד טובה – הוא לא איטי מדי ומגיב טוב לאצבע. לידו ניתן למצוא פיצ’ר מעניין – משטח לטביעות אצבע המאפשר זיהוי דרך ממשק ה-Windows Hello. כשמחשב זה הוא אחד מהחלוצים לעשות שימוש בשיטה זו, באמצעות השיטה הנ”ל ניתן לזהות את המשתמש על פי טביעת האצבע שלו בלבד, ובכך להחליף את החוויה המעייפת והארוכה של הקשת סיסמה. המנגנון הנ”ל אף עבד וזיהה את טביעת האצבע שלי בצורה חלקה.

מחשב Lenovo Yoga 910 (צילום: גאדג’טי)
וכעת, לפיצ’ר שהופך את מחשב ה-Yoga למה שהוא: חווית המגע ההיברידית: ראשית, כאשר המסך תומך במגע בכל מצב, ניתן להקיש עליו גם כאשר הוא נמצא באופן פיזי בתצורת מחשב נייד. ניתן לסובב את המסך לצד השני בזווית של 360 מעלות, לקפל אותו אחורנית לחלוטין (180 מעלות), ואף להעמיד אותו הפוך כאשר המקלדת פונה כלפי מטה.
במצבים אלו, המחשב יזהה את פעולת הסיבוב או ההיפוך ויכבה באופן אוטומטי את המקלדת, כך שזו לא תפריע לחווית המגע. בנוסף, בכדי לשמור על המקלדת (או המשטח האחורי) נקי משריטות, צרפה החברה כיסוי בד עליו ניתן להניח את המחשב.
החוויה היא ללא דופי: נוח ואף כיף להשתמש ב-Yoga 910 כמחשב טאבלט בסביבת העבודה של Windows 10. הן המחשב והן מערכת ההפעלה מגיבים היטב לכל פעולת אצבע. אתאר את החוויה כנוחה כל כך, עד שבשלב מסויים מצאתי את עצמי מניח את המקלדת והעכבר של המחשב בצד ועושה יותר שימוש בממשק המגע. ה-Yoga הוא לא רק מחשב טוב, אלא גם טאבלט נהדר.

מחשב Lenovo Yoga 910 (צילום: גאדג’טי)
מולטימדיה וביצועים
חווית השימוש ב-Yoga 910 הגיעה לשיא עבורי כאשר התחלתי לצפות בו בסרטים ולנגן מוסיקה – כל הרכיבים האחראים על אלו פועלים בצורה יוצאת דופן, שכמבקר אני מרגיש צורח עז לשבח.
ראשית המסך, שמתחיל את החוויה עם פאנל ה-IPS שעושה את העבודה עם צבעים חיים ונכונים, ואף מציג פירוט טוב למדי וחדות טקסט. זוהי לא רזולוצית 4K (אף שרזולוציה זו זמינה גם עבור ה-Yoga 910), אך בכל זאת צפיפות הפיקסלים נמוכה דיה בכדי להבחין בהם.

מחשב Lenovo Yoga 910 (צילום: גאדג’טי)
בנוסף, אזכיר את העובדה שמסך זה אינו מצופה מט אלא מבריק, עובדה שאני תמיד מתאכזב לגלות בכל מכשיר מכל סוג – אך עם זאת, בהשוואה למסכים אחרים אשר אינם מצופים מט, ניכר עליו שהוא יודע להתמודד טוב בהרבה עם השתקפויות, תוך כדי שהוא מעניק את היתרון היחסי לאיכות התמונה של מסך מבריק.
ניגון סצנות חשוכות באזור מואר לא הפריעו לברור את הפרטים הקטנים שבתמונה (אם כי כן הכילו השתקפויות – כיאה לציפוי מבריק) והציגו רמת ניגודיות ברמה הדומה לשל מסכי טלוויזיה (שאגב, מגיעים כיום בציפוי מבריק בלבד).
אך גם בנתונים טובים אלו לא מסתכמת חווית המולטימדיה ב-Yoga 910. אם המסך הוא חוליה המוצלחת כאן, הרי שהרמקולים הם החוליה הטובה ביותר. ניכר שבדגם זה משולבים זוג רמקולים איכותיים ברמה מפתיעה (מבית JBL), והייתי מגדיל ואומר – אפילו אודיופילית. ניכר שבמחשב נייד זה (או טאבלט – תלוי מאיזה צד תסתכלו על זה) שמעתי עד כה את הרמקולים המשולבים הטובים ביותר, כשמחשב זה הוא אף הקטן מכולם.

מחשב Lenovo Yoga 910 (צילום: גאדג’טי)
בעוד מדובר בזוג רמקולים קטנים מאוד המשולבים כחלק ממחשב נייד, הצליל היפייפה שהם יוצרים יחדיו, עם פירוט הצלילים היוצא דופן בקטגוריה יחד עם הבמה הרחבה ביותר שהם מציגים לא השאירו אותי אדיש, ומצאתי לנכון להדגיש את העובדה. מוסיקה, שלרוב דרך רמקולים של מחשב נייד מרגישה אנמית ומשעממת, נשמעה מוסיקלית וחיה. צפיה בסרטים העניקה פירוט מרשים מאוד וחוויה קולנועית לאוזן.
מבחינת עבודה רגילה עם מחשב ה-Yoga 910 – ניכר שהמעבד מהסדרה השביעית (על אף היותו דו ליבתי בלבד) וה-SSD עושים את העבודה, והוא מגיב מהר לכל פעולה. בשלב זה, מיותר להזכיר שזהו לא מחשב למשחקים כלל וכלל, ולא מתיימר להיות כזה.
בכל זמן העבודה איתו, שמר המחשב על שקט חרישי ולא הציג שום סימן להתחממות. נקודה טובה מאוד עבור ה-Yoga 910 מגיעה מצד הסוללה: החברה לא רק מצהירה על פרק זמן מרשים של 9 שעות, אלא גם מציינת שבפרק הזמן הזה נמדד בעת ניגון מדיה. ואכן, הגעתי לפרק זמן זהה מאוד של כמעט 9 שעות בניגון של מדיה ועבודה רגילה ברקע.
סיכום
כמחשב נייד, אם ישנה מקבילה מתחום ה-PC למקבוק פרו, הרי שזהו מחשב ה-Yoga 910. הוא קטן ואלגנטי, יקר, ואתם בהחלט הולכים לחשוק בו. ברמת המחיר שלו, היכן שמתחילים להופיע מכונות משומנות היטב כגון מחשבי גיימינג, ה-Yoga 910 לוקח את חווית המחשבים ההיברידיים הדקיקים אל הקצה, והוא לא חוסך באמצעים טכנולוגיים בכדי לעשות זאת.

מחשב Lenovo Yoga 910 (צילום: גאדג’טי)
לעומת זאת, הוא מחשב נישתי מאוד. הוא פונה בעיקר לאנשי עסקים או אנשים שמוכנים לשלם עבור הגאדג’טים החדשים ביותר, כאשר לשניהם תהיה הנטיה לבחור במחשב קטן, אלגנטי ומתוחכם כמו שרק ה-Yoga 910 יודע להיות. על פי דעתי, הוא אינו מתאים לסטודנטים ויוצרי תוכן בשל חוויה נייחת הלוקה מעט בחסר (מקלדת), אך הוא כן יכול להתאים עבור אלו המחפשים מחשב ביתי מתוחכם, ולהיות מושלם עבור מי שמחפש לצרוך תוכן בהנאה רבה מבלי להזדקק למקום ולנקודת חשמל.
לסיכום, ה-Lenovo Yoga 910 הוא אחד מהמכשירים היותר מוצלחים שיצא לי לנסות, והוא עונה בצורה נהדרת על הבטחותיו להיות מחשב מולטימדיה נייד מהשורה הראשונה. אם אתם מחפשים חווית מולטימדיה וניידות חסרת פשרות, ויכולים להרשות לעצמכם אותו – אתם הולכים להתמכר אליו. לי אישית היה קשה להיפרד.
מה אהבנו?
- קטן מימדים ואלגנטי
- חווית מסך מגע יוצאת דופן
- גמישות נפלאה
- מסך צבעוני וחד
- רמת סאונד מרשימה
- חיי סוללה ארוכים למדי
ומה לא?
- מקלדת לא נוחה
- יקר