קצת פחות משבוע חלף מאז אמר טים קוק, מנכ”ל אפל, את הביטוי המוכר מהכרזותיה של הענקית האמריקאית, “One More Thing”, ולאחריו הציג בפעם הראשונה בפני העולם כולו את ספינת הפרימיום המתקדמת ביותר מבית החברה שמהווה למושא חגיגות העשור מאז השקת האייפון הראשון, היא Apple iPhone X (או: אייפון 10).
הימים חלפו והרשת מסרבת להפסיק לדון בדבר מכשיר הדגל החדש של הענקית מקופרטינו והפרטים השונים אותם החסירה החברה במעמד ההכרזה. צוות גאדג’טי לקח על עצמו את המשימה להביא לכם את כל המידע המעניין ביותר בדבר אייפון X אותו לא שיתפה עימנו היצרנית כשהציגה את הסמארטפון היקר ביותר איי פעם בייצורה, אייפון X.
טעינה מהירה
עבור מכשירי אנדרואיד בשנים האחרונות, טעינה מהירה אינה נשמעת כפיצ’ר שיש לייחס לו חשיבות יתרה. למעשה, כבר לפני למעלה מ-4 שנים, איי שם ב-2013, השיקה קוואלקום באופן רשמי את טכנולוגיית הטעינה המהירה Quick Charge 1.0. מאז הספיקה הטכנולוגיה לקבל מספר שדרוגים עד הגיעה של מערכת השבבים Snapdragon 835 מוקדם יותר השנה, שהביאה עימה את הגרסה החדשה ביותר לטכנולוגייה, היא Quick Charge 4.0. עם זאת, אפל מצידה, לא מיהרה להציע עם מכשירי האייפון כל פונקציה לטעינה מהירה – עד עתה.
ספינת הדגל החדשה שלה, iPhone X, כמו גם סדרת אייפון 8, תומכות ביכולות טעינה מהירה בפעם הראשונה עבור אפל. אלו, על פי המידע שמצויין באתר האינטרנט של היצרנית, יאפשרו להטעין את סוללת המכשיר מ-0 ל-50% בכ-30 דקות בלבד. לא מדובר בנתון מרשים ביותר, בייחוד אם נתייחס לקיבולת הסוללה הצנועה שהמכשירים מציעים, אך זהו בהחלט שדרוג מבורך עבור משתמשי האייפון.
אך לפני שתמהרו לשמוח ולהלל את אפל בדבר הפונקציה החדשה שהיא שילבה במכשירי הדגל שלה – צר לנו לבשר כי החברה לא הגדילה לשלב באריזת מכשירי ה-iPhone X או iPhone X מטען וכבל התומכים בטעינה המהירה, אלא שנאי 1A סטנדרטי. בהתאם לכך, אם תרצו לבצע שימוש ביכולות הטעינה המהירה שמציעים המכשירים הנ”ל, תדרשו לרכוש כבל USB Type-C ל-Lightning (מתומחר על ידי אפל ב-25 דולר עבור כבל באורך מטר) וכן שנאי USB Type-C תואם המתומחר ב-49 דולר.
חשבון פשוט יביא אתכם למסקנה כי על מנת לממש את יכולות הטעינה המהירה של אייפון 8/X, תדרשו להוציא לכל הפחות 74 דולר (כ-270 שקלים) נוספים בגין מכשיר המתומחר לצרכן במחיר התחלתי של 999 דולר (כ-3525 שקלים). תמחור הכבל והשנאי בישראל יהיה, כמובן, יקר יותר, אך אנו נוסיף ל-74 הדולרים המצויינים מעלה את עלויות המע”מ בלבד לצורך הערכת המחיר, מה שיוביל את הלקוחות לביצוע רכישה נוספת שמחירה מסתכם בקרוב ל-350 שקלים עבור שנאי וכבל התומכים בטעינה מהירה.
האם Face ID כשלה על הבמה?
התשובה הקצרה של אפל לכך היא לא – אבל אנחנו נרחיב. אם צפיתם באירוע ההכרזה של החברה מיום שלישי האחרון, ודאי הבחנתם כי במהלך הדמו הציבורי הראשון איי פעם לטכנולוגיית זיהוי הפנים הביומטרית Face ID, כאשר קרייג פדריגי, סגן נשיא בכיר לתוכנה באפל, ניסה לפתוח את נעילת המסך באייפון X – כשל הבכיר והאייפון הציג לפניו את ההודעה: “הקש סיסמה על מנת לאפשר את Face ID“.
התגובות והסערה ברשת לא איחרו לבוא, כאשר רבים הסיקו כי טכנולוגיית זיהוי הפנים של אפל כשלה במעמד הצגתה הרשמית וייתכן שהדבר מעיד על כך שזו אינה בשלה מספיק על מנת להגיע לציבור הרוכשים בתפוצה רחבה ולהחליף בתפקידה את Touch ID. עם זאת, אפל מצידה שיחררה הודעה רשמית בנושא ומסרה כי Face ID לא כשלה במהלך הדמו, אלא שמאחורי הקלעים התעסקו דמויות שונות (שאינן פדריגי) עם מכשיר האייפון X ולכן בכל פעם שאלו הסתכלו על המסך הם לא זוהו כבעלי הרשאה לפתיחת הנעילה.
בהתאם לכך וכפי שמבצעים גם מכשירי האייפון כיום עם קורא טביעות האצבע – לאחר מספר פעמים בהם לא הצליחה מערכת הזיהוי הביומטרית לאשר כי למשתמש שמולה ישנה הרשאה לפתוח את נעילת המכשיר, מבוטל הפיצ’ר עד אשר מוקשת הסיסמה מחדש. עם זאת, פדריגי לא הקיש את הסיסמה לפני ביצוע הדמו הפומבי ולכן כאשר ניסה זה לבצע זאת, כשלו מאמציו לפתוח את נעילת המכשיר.
מתוך הודעתה הרשמית של אפל כי שנמסרה לאתר Yahoo, בתרגום חופשי לעברית:
אנשים התעסקו עם המכשיר [אייפון X] לפני הזמן ולא הבינו כי Face ID ניסה לזהות את פניהם ולפתוח את הנעילה. לאחר מספר נסיונות כושלים, מכיוון שהם לא היו קרייג, האייפון עשה את מה שהוא מתוכנן לעשות, וזה לדרוש את הסיסמה המוגדרת. Face ID פעל בדיוק כפי שהוא מתוכנן לעבוד.
עוד בנושא Face ID, ממספר מקורות ברחבי הרשת, ביניהם כאלו ששוחחו עם נציגי אפל במעמד ההכרזה על אייפון X, נמסר כי פיצ’ר זיהוי הפנים הביומטרי תומך, בשלב זה, בזיהוי של משתמש אחד בלבד. בהתאם לכך, לא תוכלו לאפשר לבן/בת הזוג שלכם או לכל קרוב משפחה שתחפצו לגשת למכשיר באמצעות זיהוי ביומטרי, אלא תדרשו לשתף עימו את קוד הנעילה. זאת, כמובן, בניגוד מובהק ל-Touch ID, טכנולוגיה שאיפשרה לגשת למכשיר באמצעות 5 טביעות אצבע שונות, שאינן בהכרח של בעל המכשיר.
האייפון היקר ביותר – גם לאפל
יותר מכל פיצ’ר חדש שהציגה ענקית הטכנולוגיה האמריקאית עם ספינת הדגל iPhone X, בלט תג המחיר שהוצמד לו: 999 דולר (כ-3,525 שקלים לפי שער ההמרה הנוכחי) לגרסת הבסיס בארה”ב ולא פחות מ-999 לירות שטרלינג (כ-4,785 שקלים) לאותה גרסת בסיס בבריטניה.
עם זאת, שאלה מעניינת שעולה היא כמה עולה לאפל לייצר את ספינת הפרימיום המתקדמת שלה, אייפון 10. דור הסמארטפונים הקודם מבית החברה, ה-iPhone 7, על פי הערכות של חברת המחקר IHS, עלה ליצרנית כ-224 דולר לייצור ביחס לעלות תמחור של 649.99 דולר, זאת ללא כל חישוב עלויות שיווק והפצה ברחבי העולם. בהתאם לכך, אם נתעלם לרגע מההוצאות הנלוות, מחיר הרכישה של אייפון 7 הוא כמעט פי 3 ממחיר הייצור שלו – אך האם כך המצב גם עבור האייפון היקר ביותר בייצור אפל, iPhone X?
התשובה לכך היא כן, לפחות על פי דיווח שצץ ברשת במהלך הימים האחרונים. על פי דיווח זה שמקורו בסין, נראה ששלל הטכנולוגיות החדשות בהן מבצע שימוש האייפון X הקפיצו את מחיר ייצור האייפון עבור אפל באופן משמעותי ביותר. לפי פרטי הדיווח, עלות הייצור של iPhone X עם 256GB אחסון עומדת על 412.75 דולר, זאת בהשוואה למחיר רכישה שעומד על 1,149 דולר. מדובר בפער של כ-180 דולר בהשוואה לעלות הייצור המשוערכת של דגם האייפון 7, מה שמסביר את מחירו הגבוה של האייפון X – שמגיע מתוך רצונה של הענקית לשמור על רווחיות דומה ואף גבוהה יותר עבור המכשיר.