רחפנים נמצאים איתנו כבר הרבה זמן וחברת DJI הסינית היא ללא ספק אחת השחקניות המובילות, שכבר הצליחה להשיג לעצמה מעמד ייחודי בתחום. אף ההצלחה של הקטגוריה כולה ולמרות ההתקדמות הטכנולוגית העצומה שנעשתה בשנים האחרונות, רחפנים (מקצועיים) נשארו נחלתם של משתמשים ספציפיים למדי שמעוניינים לקחת את התחביב האישי שלהם כמה צעדים קדימה.
עם זאת, רחפנים איכותיים עד כה לא כוונו מלכתחילה ל”אנשים רגילים”: המחיר הגבוה והצורך באימון לשם השימוש בהם גרם ללא מעט אנשים לוותר על התענוג היקר – עד עכשיו. לפני מספר חודשים הוצג ה-DJI Spark – הרחפן הזול והפשוט ביותר של החברה שעתיד להיות הסנונית הראשונה שלה למיינסטרים. האם ה-Spark אכן הצליח להיות החוליה המגשרת בין שני העולמות והאם על אף מחירו “הזול” הוא עדיין מצליח לספק את הסחורה? כל זאת ועוד בסקירה הבאה.
עיצוב ואיכות בנייה
הדבר הראשון שמבינים ברגע שמסתכלים על ה-Spark הוא שמדובר ברחפן קטן. ממש קטן. ה-Spark הוא ללא ספק אחד הרחפנים הקטנים ביותר שיצא לי לפגוש – הוא נכנס בכף היד ללא כל קושי. מידותיו הקטנות הן היתרון הגדול שלו וזו הבשורה האמיתית של הרחפן הנ”ל (ניתן לשאת אותו בקלות לכל מקום). חברת DJI הצליחה לדחוס למכשיר כל כך קטן, כל כך הרבה טכנולוגיות עליהן עבדה שנים רבות (ובמשקל של 300 גרם בלבד).
ה-Spark, בדיוק כמו שאר הרחפנים בסדרה, עשוי מחומרים איכותיים ועל אף שמדובר על רחפן קטן יחסית אין תחושה כי המוצר שברירי או לא עמיד. עבור אלו שבכל זאת חוששים ורוצים להעניק לרחפן הגנה נוספת ישנם ארבעה מגיני פרופלורים שיכולים להגן עליהם מפגיעה באוביקטים שונים וישנם אף פרופלורים חלופיים במקרה והם נפגעים.
שלט
ה-Spark מגיע בשתי תצורות עיקריות: גרסה רגילה שכוללת את הרחפן וסוללה וגרסה נוספת (Combo), שכוללת בנוסף לכך שלט, סוללה נוספת, מטען סוללות ותיק נשיאה. אנחנו קיבלנו לסקירה את גרסת ה-Combo שכללה, כפי שציינתי, גם שלט תואם. השלט המצורף פשוט למדי ומאפשר שליטה בסיסית על ה-Spark ולצד זאת מעבר ממצב רגיל למצב ספורט, חזרה הביתה, צילום, הקלטה, הזזת המצלמה ועוד. השלט גם הוא עשוי מחומרים איכותיים ומעניק תחושת אחיזה מצוינת – קריטי עבור הכלי שאמון על היכולת שלכם לשלוט ברחפן.
מה שבלט בחסרונו היה מסך ה-LED שמגיע עם השלט של ה-Mavic Pro שמזכיר בצורה רבה את השלט של ה-Spark. היעדר המסך מעט הגביל את התפעול השוטף של ה-Spark ובעצם מחייב את המשתמש להיעזר בסמארטפון חיצוני אותו ניתן למקם באמצעות תופסנים בתחתית השלט. אפשר להסתדר בלי מסך נוסף, אך זאת בתנאי שאתם כבר מנוסים בתפעול הרחפן. אני מניח שהיעדר המסך טמון בעובדה ש-DJI רצתה לחסוך במחיר של השלט והערכה כולה, ולכן מדובר על חיסרון שבמידה מסוימת עוד מתקבל על הדעת.
מהלך הטיסה ונוחות תפעול
הגענו לחלק החשוב ביותר בסקירה – הדרך שבה ה- Spark מתנהג בזמן תעופה. נתחיל מהחדשות הטובות: הרחפן, על אף מימדיו הקטנים, מצליח לבצע את המטלות הבסיסיות ביותר בצורה מצוינת. התנועה שלו באוויר קלה וזורמת והוא ינוע בקלילות לעבר כל מטרה שתחליטו עליה. החיישנים השונים יעזרו לכם, במיוחד בשלבים הראשונים, לבצע מגוון רחב של פעולות (נחיתה למשל) ואף יעזרו לכם להימנע ממכשולים – פיצ’ר שעובד מצוין והצליח להגן על הרחפן לא מעט פעמים.
החדשות הפחות טובות נמצאות בכל הקשור ביכולת של הרחפן להישאר יציב ולדאות באוויר בנקודה מסוימת. בעוד שהרחפנים האחרים בסדרה מצליחים לבצע זאת ללא כל קושי, ה-Spark מתאמץ רבות כדי להישאר במקום אחד ולשמור על יציבות. ברגע שמוסיפים לכל הסיטואציה הנ”ל גם רוחות, ה-Spark מתחיל לסטות לכיוון הרוח תוך ניסיונות רבים לשמור על שליטה. עובדה זו דורשת יכולות שליטה גבוהות יותר מצד המפעיל של הרחפן ולכן נדרש אימון נוסף והתמקצעות בשליטה ברחפן “חלש” יותר. לשמחתי, לא מדובר בעקומת למידה תלולה מידי ולאחר זמן קצר הצלחתי לשלוט על הרחפן ולהעיפו גם בתוך הבית ללא כל חשש.
היכולות להעיף את הרחפן בתור הבית היא אחת מנקודות החוזקה של ה-Spark ובעצם חלק משמעותי מהייעוד שלו. DJI כיוונה את ה-Spark להיות בן הלוויה המושלם לאירוע משפחתי או מסיבה בין חברים בו רוצים לצלם תמונות מעט שונות מזווית ייחודיות. עם זאת, חשוב לזכור כי עדיין מדובר על רחפן בעל ארבעה מנועים, מה שיוצר לא מעט רעש וגם המון רוח – לא תמיד מתאים לכל מאורע.
תשמחו לדעת כי ה-Spark מגיע עם מספר מצבי צילום אוטומטים שיאפשרו גם למשתמשים/צלמים מתחילים לצלם תמונות בצורה קלה ונוחה. ניתן לצלם באמצעות מחוות יד וגם לצפות בשידור חי במצלמת הרחפן ועוד. לצערי לא הצלחתי ליהנות מכל הפיצ’רים המדוברים מאחר והרחפן שלי לא הצליח להתחבר לאפליקציה מבית DJI. הרשת האלחוטית שנוצרה על ידי הרחפן לא תאמה לזו שמופיעה על חלקו הפנימי מה שלא אפשר לי להגדיר את הסיסמה הנכונה לשם ההתחברות והתממשקות עם האפליקציה.
זמן טיסה
זמן הטיסה של ה-Spark עומד בין 12 ל-15 דקות בממוצע עבור סוללה אחת. הטיסה כללה תעופה רציפה לאורך כל זמן המדידה וכמו כן גם צילום תמונות סטילס ווידאו לאורך הטיסה כולה. גם במקרה זה ניכר הצמצום שנקטה בו DJI במטרה לפתור אתגרים הנדסיים ולהשאיר את המחיר עדיין אטרקטיבי. גרסת ה-Combo מגיעה עם סוללה נוספת ומטען מהיר שמאפשר הטענה של עד שלוש סוללות במקביל. ברגע שיוצאים לסשן צילום עם שתי סוללות טעונות במלואן אפשר להשיג כחצי שעה של זמן תעופה – זמן המקביל למשך התעופה של רחפנים גדולים ומקצועיים יותר.
מצלמה
ה-Spark מגיע עם מצלמה סטנדרטית בעלת חיישן 12 מגה-פיקסל המסוגלת לצלם סרטוני וידאו באיכות Full HD. התמונות שה-Spark הפיק אכן היו באיכות טובה – בדומה לאיכות המצלמות בסמארטפונים מהשנה שעברה. התמונות שהופקו היו חדות וברורות והצליחו לתפוס את כל האלמנטים בתמונה בצורה טובה. גם קטעי הוידאו שצולמו הצליחו לעשות עבודה טובה למדי ויצליחו לתעד בצורה מצוינת כל חגיגה באשר היא.
לצד זאת יש לזכור כי לא מדובר במצלמות המתקדמות המגיעות בשאר הרחפנים של DJI. לא תצליחו להפיק סרטונים עוצרי נשימה של נופים מרהיבים או להשיג תמונות עמוקות עם המון פרטים מהחופשה הבאה שלכם. המצלמה יודעת לספק את הסחורה, אך אל תצפו להפוך להיות צלמי National geographic בין לילה.
ברחפן הוטמעו ארבעה מצבי צילום חכם:
- רקטה – המשגר את הרחפן מעלה עם המצלמה מופנית כלפי מטה.
- “רחפני” (Dronie) – השולח את הרחפן הרחק מהמשתמש ומשאיר את העצם במרכז הפריים.
- סיבוב – בו הרחפן מסתובב סביב העצם.
- הליקס – בו הרחפן מסתובב סביב העצם ומתרחק ממנו בו זמנית.
צילום בכל אחד מהמצבים מייצר באופן אוטומטי סרטון באורך 10 שניות מהרגעים הטובים ביותר, סרטון אותו ניתן לשתף ברשתות החברתיות. מצב TapFly מאפשר לבחור על המסך לאן לטוס, בעוד שמצב ActiveTrack עוקב במעוף אחר אובייקט. מצבי צילום אוטומטיים אלו יאפשרו לכם לשדרוג את יכולות הצילום שלכם ולהפוך כל וידאו משמעם לוידאו שנראה מקצועי.
סיכום
ה-DJI Spark מצליח לעמוד בייעוד שלו ולהיות רחפן פשוט שכל מטרתו היא להנגיש את התחום גם למי שאיננו מומחה בנושא. השליטה הקלה בשילוב עם מצבי הצילום האוטומטיים יכולים להפוך כל משתמש מתחיל למטיס (וצלם) חובב במהירות. הרחפן יכול לשדרג כל אירוע פתוח כסגור ואף לשמש כמצלמה מרחפת שיכולה לתפוס אירועים מזוויות ייחודיות.
אף ההישג ההנדסי המרשים של DJI, ה-Spark אינו חף מחסרונות: זמני התעופה הקצרים והקושי להישאר יציב מעט פוגעים בחווית השימוש בשלב זה – כל זאת במטרה לשמור על מחיר תחרותי. ומה הוא מחיר תחרותי? בארץ תוכלו למצוא את הגרסה הרגילה של הרחפן ב-2,500 שקל בעוד שגרסת ה-Combo תעלה לכם 3,500 שקל. עדיין לא מדובר בתענוג זול, אף שזוהי ירידת מחיר דרסטית לעומת רחפנים אחרים. קחו בחשבון שהשלט או הסוללה הנוספת משמעותיים לתפעול השוטף של ה-Spark וכבר קפצתם לעלות של סמארטפון קצה ממוצע.
בשורה התחתונה, ה-Spark מעולה למי שרוצה לעשות את צעדיו הראשונים בתחום מבלי לשבור את הכיס. ה-Spark יספיק תמונות מצוינות ויעזור לכם להכיר את עולם הרחפנים של DJI והיכולות השונות שלהם. המחיר, שאולי ירד בהמשך, יהפוך אותו לאטרקטיבי יותר ויותר ובכך נגיש לקהל רחב יותר של אנשים.