Quantcast
Channel: מגזין טכנולוגיה ובידור – Gadgety
Viewing all 25094 articles
Browse latest View live

צפו בטריילר למיני סדרה חדשה של נטפליקס בכיכובם של אמה סטון וג’ונה היל

$
0
0

אמה סטון וג'ונה היל מתוך "מטורף" (צילום: Michele K. Short, תמונה באדיבות Netflix)

נטפליקס (Netflix) שחררה טריילר למיני סדרה חדשה הנקראת “מטורף” (Maniac). הפרט הבולט ביותר במיני סדרה הצפויה לצאת בקרוב הוא הקאסט שלה, שכולל שני שחקני קולנוע בקליבר רציני – אמה סטון (Emma Stone) וג’ונה היל (Jonah Hill).

סטון והיל יגלמו שני אנשים בעלי הפרעות נפשיות, שמאושפזים במעבדה שעורכת עליהם ניסוי רפואי. המדען שמוביל את המחקר, אותו משחק ג’סטין ת’רו (Justin Theroux) מ”אמריקן פסיכו” ו”מלהולנד דרייב”, מאמין ביכולת שלו לתכנת מחדש את המוח, ובצורה כזו “לתקן” כל בעיה – שכלית, נפשית או אישיותית.

כחלק מהמחקר, גיבורי הסדרה יעברו מספר הדמיות מציאותיות ביותר, מהסוג שמרגיש כמו מציאות לכל דבר. דרך ההדמיות האלה אנחנו נצפה בדמויות מופיעות בגרסאות שונות בעולמות שונים, ביניהם עולם שנראה כמו סרט פשע ססגוני, עולם פנטזיה, ועוד. אלא שהמחקר לא יתנהל בדיוק כמו שהמדענים רוצים, כי יש אלמנט אחד בו הם לא מצליחים לשלוט – נראה ששני הגיבורים מוצאים זה את זו שוב ושוב בכל הדמיה, גם כשהם לא אמורים.

“מטורף” צפוי לעלות לשירות הצפיה הישירה של נטפליקס ב-21 בספטמבר הקרוב. הסדרה מבויימת על ידי קרי ג’וג’י פוקונגה (Cary Joji Fukunaga), שביים את העונה הראשונה של “בלש אמיתי”. היא נוצרה ונכתבה על ידי פטריק סומרוויל (Patrick Somerville), שכתב פרקים ל”24″, “הגשר” ו”הנותרים”.


הדלפה: מפרטו של ה-Xiaomi Pocophone F1 נחשף במלואו

$
0
0

PocoPhone F1 (הדלפה)

את קיומו של תת-המותג החדש Pocophone מבית שיאומי הכרנו רק לאחרונה, זאת כאשר המכשיר עבד דרך רשות התקשורת הפדרלית לשם קבלת אישור לקישורית הבלוטות’. בשלב זה מפרטו המלא של המכשיר נחשף דרך אתר קניות רוסי, אשר אינו מעוניין לחכות להכרזה הרשמית של הסמארטפון וכבר העלה את עמוד הרכישה הכולל את מפרטו הרחב של הדגם.

רוב הפרטים המוצגים בהדלפה זו מיישרים קו עם המידע שדווח מרשות התקשורת הפדרלית, מה שמספק לנו אישור נוסף למידע שכבר פורסם אודות המכשיר. בתחילה, מסכו של ה-Pocophone F1 יגיע בגודל 6.18 אינץ’, ברזולוציית +Full HD, עם פאנל מסוג IPS LCD ויחס אורך:רוחב של 18.7 על 9. בנוסף לכך, מידותיו של המכשיר עומדות על 157.24×74.5, כאשר עוביו מסתכם ב-8.8 מילימטרים.

עמוד הרכישה של מכשיר ה-Pocophone F1 (תמונה: xistore)

עמוד הרכישה של מכשיר ה-Pocophone F1 (תמונה: xistore)

חטיבת הצילום מצוידת במערך צילום כפול המציע זוג חיישני 12 ו-5 מגה פיקסל, בשעה שהחיישן הראשי תומך בפוקוס בטכנולוגיית Dual Pixel, מגיע עם גודל פיקסלים של 1.4μm, מגובה על ידי אפשרויות AI ומכניס אור במפתח צמצם של f/1.75. לצידו של החיישן הראשי עליו נתנו פרטים רבים, מתמקם חיישן 5 מגה פיקסל הנחבא אל הכלים ופרטים אודותיו נותרים בעלטה.

בחזית המכשיר נמצא מצלמת סלפי ברזולוציית 20 מגה פיקסל התומכת בטכנולוגיית Super Pixel ומצוידת באפשרויות לשיפור התמונה על ידי בינה מלאכותית. את כניסת האור יבצע החיישן דרך מפתח צמצם הנמדד ב-f/2.0. עוד בחזית הסמארטפון נגלה גם את אפרכסת השמע, חיישן הקרבה, ועקב יחס המסך המיוחד, נוכל לשער כי אלו ישולבו בתוך מגרעת הממוקמת בחלקו העליון של המסך.

מתחת למכסה המנוע פועמת מערכת השבבים העדכנית Snapdragon 845, אשר כוללת 8 ליבות מסוג Kyro 385 המתפרסות במערך של 4/4. ארבע הליבות הראשיות הינן מסוג Kyro 385 Gold ואלו רצות בתדר מרבי של 2.7 גיגה-הרץ, בזמן שארבע הליבות הנוספות מגיעות מסוג Kyro 385 Silver ופועלות בתדר מרבי של 1.7 גיגה-הרץ. על גזרת המולטי-טאסקינג יתמנה רכיב זיכרון RAM על סך 6 גיגה-בייט, כשאותו יגבה נפח אחסון העומד על 64 או 128 גיגה-בייט הניתנים להרחבה.

על פי הדיווח הקודם בסדרה, מכשיר ה-Pocophone F1 צפוי להגיע גם עם מערכת קירור נוזלית, אפשרות לפתיחת הנעילה באמצעות סורק פנים המבצע שימוש בחיישן אינפרה אדום, וגרסה המכילה 8 גיגה-בייט של זיכרון עבודה, לצד 128 גיגה-בייט של נפח אחסון. יחד עם זאת, מחירו המשוער של המכשיר עתיד לעמוד על כ-490 דולרים לגרסת ה-6/64 וכ-535 דולרים לגרסת ה-8/128.

סקירה: Samsung Q9F – טלוויזיית QLED עם תמונה מצוינת וממשק חכם

$
0
0

טלוויזיה Samsung QLED Q9FN (צילום: רונן מנדזיצקי, גאדג'טי)

המונדיאל אומנם נגמר והלחץ להחליף את הטלוויזיה הישנה לחדשה ירד, אבל יצרניות הטלוויזיות הגדולות: סמסונג, LG וסוני רק השיקו בשבועות האחרונים את המסכים שלהן לשנת 2018 ואיתם יכולות מעניינות שהופכות את חוויית הצפייה למשודרגת בהרבה.

דגם ה-Q9F הוא אחד ממסכי הפרימיום של סמסונג וזה שייך לסדרת ה-QLED של החברה הדרום קוראינית. הסדרה כבר הושקה בשנה שעברה, אבל לדגמים החדשים התווספו האותיות FN, המבדלות אותם מאלו שב-2017. בסמסונג, בניגוד למסכים של חברות אחרות, משקיעים רבות בהפיכת הטלוויזיה למרכז הבית החכם ובחיבור של המסך לסמארטפונים מסדרת הגלקסי של החברה, מה שהופך את הדגם הזה אפילו ליותר מעניין.

עיצוב

ה-Q9F מגיעה עם מסגרת דקיקה עם רגלית הבנויה בצורת האות T. המסך הזה נראה נהדר על המזנון והוא כולל טכנולוגיה בשם One Invisible Connection, שהיא בעצם כפול אופטי דקיק, המאפשר להעביר נתונים של אודיו/וידאו במהירות גבוהה וגם מכיל בתוכו גם את כבל החשמל. הכבל הזה מאפשר להציב את המסך על הקיר בסלון ללא צורך בחיבור הטלוויזיה ישירות לשקע חשמל בסמוך אליה.

חיבור הכבל הבודד מגב הטלוויזיה מתבצע ישירות לקופסת החיבורים החכמה (One Connect Box), אותה ניתן למקם במזנון ואליה מתחברים הממירים וקונסולות המשחקים. באופן זה, איזור הטלוויזיה נקי מקופסאות וכבלים מיותרים. הכבל האופטי זמין באורך של 5 מטרים (וניתן לרכוש כבל באורך 15 מטרים). מה שקצת הפתיע אותי, שלמרות שכל החיבורים ממוקמים בקופסה חיצונית, המסך לא דק מאוד.

קופסת החיבורים One Connect של סמסונג כוללת 4 חיבורי HDMI, אופטי, LAN ו-3 חיבורי USB.

מערכת הפעלה וממשק משתמש

הטלוויזיות של סמסונג מגיעות עם מערכת ההפעלה טייזן, אותה ניתן למצוא גם על-גבי השעונים החכמים ומוצרים נוספים של החברה. מדובר במערכת הפעלה המציעה חוויית ממשק ידידותית. הממשק גויר לעברית, הוא צבעוני מאוד, אבל נעים לעין ובנוי בצורה המאפשרת לראות בקלות את האפליקציות החשובות ולעבור בין ההגדרות.

סמסונג מציעה עם חלק מהאפליקציות תאימות לממשק שלה. למשל, נטפליקס מציגה תצוגה של התוכניות האחרונות שנצפו בחשבון האישי שלכם (לאחר שתתחברו אליו) והמלצות בצורת תמונות קטנות, מבלי להיכנס לאפליקציה. כך שניתן להגיע לתוכנית האחרונה בה צפינו במהירות. אותו הדבר קיים גם באפליקציות של יוטיוב, אמזון פריים וידיאו ופייסבוק וידיאו. סמסונג משתמשת בפרופיל המשתמש שלה מהסמארטפון גם בטלוויזיה, כך שסימניות ודפי אינטרנט שנפתחו בדפדפן במכשיר הגלקסי מופיעים גם במסך הגדול.

Samsung Q9F (צילום: צחי הופמן)

Samsung Q9F (צילום: צחי הופמן)

כאמור, סמסונג מייחסת חשיבות רבה לחיבור הסמארטפונים שלה לטלוויזיה. אפליקציית Smart Things הקיימת במכשירי החברה (וגם ניתנת להורדה לדגמים של יצרניות אחרות), מזהה את הטלוויזיה, מאפשרת כיבוי שלה, כתיבת טקסט במסך, העברת התמונה מהטלוויזיה לסמארטפון וההיפך וגם מאפשרת להאזין לאודיו שבטלוויזיה דרך הסמארטפון. דבר יעיל שמבצעים עם אוזניות, אבל רק חוטיות. ה-Q9F אומנם מאפשרת לחבר אוזניות בלוטות’ ישירות אליה, אבל זה פתרון נוסף.

סמסונג שילבה ב-Q9F את מצב ה-Ambient Mode, זה מציג במצב המתנה תמונות, תחזית מזג האוויר או חיקוי של הקיר מאחור. באמצעות אפליקציית ה-SmartThings, המשתמש מצלם את רקע הקיר והופך אותו לתמונה במסך, כך הטלוויזיה משתלבת עם המיקום שלה בבית. בסמסונג אומרים שהפונקציה הזאת עושה שימוש בצריכת זרם נמוכה, כאשר גם התאורה האחורית של המסך יורדת. המצב הזה מוגבל ל-4 שעות ולא מצאתי דרך לגרום לו להתחיל לעבוד באופן אוטומטי, אלא רק באופן ידני בלחיצה על כפתור בשלט. כך שמהר מאוד הפסקתי להשתמש בו, למרות שמדובר ברעיון נחמד, שהיה יכול להיות יותר יעיל אם היה מתחיל לעבוד באופן אוטומטי.

טלוויזיה Samsung QLED Q9FN (צילום: רונן מנדזיצקי, גאדג'טי)

טלוויזיה Samsung QLED Q9FN (צילום: רונן מנדזיצקי, גאדג’טי)

תמונה וצליל

דגם ה-Q9F פועל באמצעות טכנולוגיית Quantum Dots (נקודות קוונטיות) וטכנולוגיית Direct Full Array (תאורה אחורית ישירה). טכנולוגיית התאורה האחורית הישירה עושה שימוש בתאורה אחורית מקומית בטכנולוגיית Quantum Dots, זאת בשילוב פאנל המחולק לאזורים בכדי לשלוט באופן נקודתי בתאורה. הטלוויזיה גם כוללת שכבת Ultra Black Elite המפחיתה השתקפויות וזה באמת עובד טוב. אפשר לצפות בטלוויזיה בחדר מואר היטב בשעות היום, מבלי שמרגישים צורך לסגור את התריסים או לכבות את האור.

Samsung Q9F (צילום: צחי הופמן)

Samsung Q9F (צילום: צחי הופמן)

מבחינת איכות תמונה, ה-Q9F כמובן תומכת ב-4K ובכל התקנים החשובים כמו HDR 10 Plus, כך שאין בעיה לצפות בתוכן תואם בשירותים התומכים. איכות התמונה נהדרת, הצבעים עשירים, הגוון הלבן בהיר מאוד והצבע השחור עמוק. רמת התאורה האחורית חזקה מדי וגם הצבעים רווים יותר ממה שאני אוהב, לכן אני מצאתי את עצמי מהר משחק עם ההגדרות בשביל להתאים את הטלוויזיה לפרופיל האישי שלי.

מבחינת צליל, ביחס לטלוויזיה הייתי מרוצה. הצליל עמוק, קולות האנשים ברורים ואפשר לראות ככה סרט בלי להתבאס יותר מדי שלא חיברנו למסך מערכת הגברה.

אפליקציות

סמסונג משקיעה רבות בקטגוריית האפליקציות שלה והיא מציעה כמעט את כל האפליקציות החשובות: נטפליקס, אמזון פריים וידיאו, כאן, פייסבוק וידיאו, יו טיוב, Deezer, ספוטיפיי, מאקו אבל אפליקציה אחת חשובה, שכבר נמצאת במסכים של יצרניות אחרות חסרה כאן – סלקום TV.

בהתחלה חשבתי שמדובר בטעות וחיפשתי מספר פעמים בחנות האפליקציות, אבל בסמסונג אישרו לי את חסרונה של זאת. אגב, אפליקציה נחמדה של הטלוויזיה היא הגלריה, היודעת לשואב דרך שירות הענן של סמסונג את התמונות שהמשתמש מאחסן בסמארטפון של החברה. הגלריה מוגנת בסיסמה, למקרה שאתם חוששים שדיירי הבית יכנסו לצפות בתמונות שצילמתם בסמארטפון, כאשר אתם נמצאים במקום אחר.

אפליקציות ב-Samsung Q9F (צילום: צחי הופמן)

אפליקציות ב-Samsung Q9F (צילום: צחי הופמן)

שלט רחוק

לסמסונג יש שלט רחוק קומפקטי, בצבע כסוף ועשוי אלומיניום. אומנם אין לו כפתורי ספרות ולפעמים זה יכול להפריע, אבל משולב בו מתג פיזי לשליטה בעוצמת הצליל ומעבר תחנות. נוח מאוד למצוא את המתג הזה, גם שלא מסתכלים על השלט.

בסמסונג רוצים שאתם תבצעו את השימוש בטלוויזיה רק עם שלט בודד. במקרה שלי, עבדתי עם השלט בממיר של הוט. הוא הפעיל אותו באופן אוטומטי עם הדלקת הטלוויזיה, אבל משום מה לא הציע כיבוי אוטומטי. הוא גם שלט בלי שום הגדרה נוספת בסטרימר של סטינג וכמו כן, הוא גם הצליח לזהות את ה-Xbox One, לשים אייקון מתאים במקורות של ה-HDMI וגם לאפשר הפעלה שלו ישירות משלט הטלוויזיה ואפילו לשלוט באקס בוקס לצורך הפעלה אפליקציות.

שלט רחוק Samsung Q9F (צילום: צחי הופמן)

שלט רחוק Samsung Q9F (צילום: צחי הופמן)

השורה התחתונה

ה-Q9F היא טלוויזית הדגל של סמסונג לשנה זו וככזו היא מציעה איכות תמונה מצוינת, במיוחד לאנשים שצופים בטלוויזיה בחדרים המוצפים באור שמש. סמסונג מצטיינת בחוויית הממשק שלה, החיבור לסמארטפונים של החברה עובד חלק, מגוון האפליקציות עשיר (אבל איפה סלקום TV?) והיכולת לשלוט בקלות עם השלט הרחוק בכמעט כל קופסה שמחוברת לטלוויזיה, הופכת את ה-Q9F למסך שכיף להשתמש בו.

מחיר: 18,000 שקל לגודל 65 אינץ’ (יבואן רשמי סמליין)

*פורסם לראשונה באתר The Gadget Reviews, לסקירות טלוויזיות נוספות – לחצו כאן

דיווח: מבצעי הבזק (Flash Sale) של Steam עומדים לחזור

$
0
0

לוגו STEAM של חברת VALVE

לפי דיווח של VNN, חנות המשחקים המקוונת Steam הולכת להחזיר עטרה ליושנה, עם שובם של מבצעי בזק. מדובר במבצעים קצרים מאוד הנמשכים כמה שעות לכל יותר, ומציעים הנחות משמעותיות מבדרך כלל. בעבר מבצעים אלו היו חלק משמעותי מאירועי המכירות של Steam, כאשר במכירות גדולות (כמו מכירת הקיץ), מלבד ההנחות הרגילות של המכירה, חלק מהמשחקים זכו להנחות נוספות ומשמעותיות הרבה יותר.

ב-2016 הופסקו המכירות הללו. חלק מהקונים שרכשו משחק בהנחה, התאכזבו לגלות את המשחק ב-Flash Sale משמעותית יותר יום לאחר מכן. נוצר מצב שבו האפשרות הטובה ביותר לקנות משחק היא בחלון קצר של כמה שעות, במבצע בזק, והמכירה כולה היתה אירוע מותח יותר. לכן, עבור שחקנים רבים מדובר בבשורה מצערת.

עם זאת, התומכים במבצעים הללו טוענים כי דווקא מבצעי הבזק והציפיה להנחות הגדולות הם גורמים משמעותיים שתרמו למוניטין החיובי של מבצעי Steam, וחסרונם מורגש. לטענתם, מכירות הבזק עודדו את השחקנים להכנס תכופות ל-Steam ולראות מה היצע ההנחות העדכני ביותר, ובכך התקבלה תחושה של “אירוע” משמעותי יותר.

לפי הדיווח, שעדיין לא אושר באופן רשמי, מבצעי הבזק ישובו ל-Steam במתכונת מעט שונה. במקום להציע הנחות  לזמן מוגדר מראש, המפתחים יוכלו לבחור כעת את משך מבצע הבזק: שש, שמונה, עשר או שתים-עשרה שעות. הדיווח הגיע ממתנדבים שעוזרים ל-Valve לתרגם את הממשק של Steam לשפות שונות.

הוכרזו: Meizu 16 ו-Meizu 16 Plus –עם סורק טביעות אצבע מתחת למסך ומחיר אטרקטיבי

$
0
0

Meizu 16

באירוע שקיימה חברת מייזו (Meizu) היום (ד’, 8.8) בסין, הכריזה החברה על זוג מכשירי דגל חדשים הממשיכים את דרכה של סדרת ה-Meizu 15 שנחשפה רק לפני מספר חודשים. סדרת הדגל החדשה מגיעה עם לא מעט פיצ’רים מתחת לשרוול ומסכמת את כולם תחת מחיר אטרקטיבי למדי. זוג המכשירים כוללים סורק טביעות אצבע הממוקם מתחת לפאנל המסך, עיצוב אלגנטי הכולל מסך המשיג יחס שטח של 91.18 אחוזים בדגם הפלוס, זאת בנוסף למערך הצילום והכפול ושאר האפשרויות.

Meizu 16

המכשיר הפותח את הסדרה הנו דגם ה-Meizu 16. הסמארטפון מגיע עם מסך בגודל 6 אינץ’, ברזולוציית +Full HD, עם פאנל מסוג Super AMOLED בפריסה של 2160 על 1080 פיקסלים, המיוצר על ידי סמסונג ותחתיו נמצא סורק טביעות האצבע. גופו של המכשיר עשוי זכוכית ואלומיניום, זאת בשעה שמידותיו עומדות על 73.2×150.5 מילימטרים, בזמן שעוביו מסתכם ב-7.3 מילימטרים בלבד ומשקלו 156 גרם.

מתחת למכסה המנוע נמצא את מערכת השבבים Snapdragon 845 העוצמתית, אשר מגיע יחד עם זיכרון עבודה של 6 או 8 גיגה-בייט ונפח אחסון העומד על 64 או 128 גיגה-בייט בהתאמה. מעבר לכך, את מערך הביצועים כולו תנהל מערכת ההפעלה אנדרואיד 8.1 אוראו, עם מבט קדימה לאנדרואיד 9 פאי. על מערכת ההפעלה יתלבש ממשק המשתמש Flyme 7 המאיץ את הדלקת המכשיר ב-36 אחוזים ומעניק מראה חדש ונקי. את המערכת המוזכרת תתדלק סוללה בקיבולת 3010 מיליאמפר/שעה התומכת בטעינה מהירה.

Meizu 16

Meizu 16

מייזו אינה שוכחת את מערך הצילום ומציידת את המכשיר בזוג חיישני 12 ו-20 מגה פיקסל במפתחי צמצם של f/1.8 ו-f/2.6 בהתאמה. חובבי הסלפי יהנו מחיישן 20 מגה פיקסל הממוקם בחזית המכשיר ומציע מפתח צמצם של f/2.0. בנוסף לכך, החברה טוענת כי מערך הצילום הראשי תומך בזום של עד פי 3 ללא ירידה באיכות התמונה. יחד עם זאת, מייזו ממשיכה את המסורת מאז מכשיר ה-Meizu Pro 6 וגם בדגם זה תוכלו למצוא את עשר נוריות הפלאש אשר מתיישבות בתוך העיגול הממוקם מתחת למערך הצילום.

הדבר אינו נגמר כאן, בנוסף לפרטים על הנייר, זוג המכשירים מציעים מצב AI (בינה מלאכותית) בממשק המצלמה, אשר מעשיר את הצבעים ומספק תמיכה באפקט הפורטרט המוכר. בנוסף לכך, מייזו פיתחה טכנולוגיית HDR חכמה העובדת במקביל לזיהוי הסצנות ולמצב ה-AI אשר מעצים את הצבעים ואת הניגודיות בתמונה, דבר היוצר תמונה יותר נעימה לעין ובעלת טווח דינמי רחב יותר מהצעד הראשון.

Meizu 16

Meizu 16

מערך הצילום כולו מגיע עם ייצוב אופטי בחלקו האחורי, מה שמתיר למייזו להוריד את את מהירות התריס ל-1/4 שניות על מנת להכניס יותר אור לתמונה גם בזמן החזקה ידנית של המכשיר. החיישנים הפועלים מאחורי הקלעים מיוצרים על ידי סוני, בשעה שהחיישנים הנמצאים במערך הצילום הראשי מגיעים מסוג IMX380 לחיישן ה-12 מגה פיקסל ו-IMX350 לחיישן ה-20 מגה פיקסל. יחד עם זאת, מייזו ממשיכה לשקוד על מערך הצילום, ומציינת כי על עיבוד התמונה הפקידה את מעבד ה-Spectra 280 שפותח על ידי קוואלקום, דבר המביא עמו שיפור משמעותי לגזרת הצילום.

על גזרת האודיו אחראי רכיב LDAC להעצמת חוויית השמע ותמיכה בתקן aptX מבית קוואלקום להעשרת השמע באוזניות. מעבר לכך, על חלקת האינטרקציה עם המכשיר תנהל טכנולוגיית ה-Super mBack 2.0 המאפשרת מעבר בין חלון לחלון באמצעות מחוות. על מנת להעצים את חוויית הגלילה וההחלקה במכשיר, הטמיעה הסינית את טכנולוגיית ה-Super Swipe אשר עובדת עם מערכת השבבים למען שיפור האינטרקציה עם הסמארטפון.

Meizu 16 Plus

גולת הכותרת של האירוע סבבה את דגם ה-Meizu 16 Plus, אשר כלל את מיטב הפיצ’רים מאחיו הקטן אך במעטפת משודרגת. מסכו של דגם הפלוס מגיע בגודל 6.5 אינץ’, ברזולוציית +Full HD, עם פאנל מסוג Super AMOLED ובפריסה של 2160 על 1080 פיקסלים. גם בדגם זה סורק טביעות האצבע נמצא מתחת למסך וגופו של המכשיר עשוי זכוכית ואלומיניום.

על גזרת הביצועים לוקחת אחריות מערכת השבבים Snapdragon 845, אשר מתמקמת לצד רכיב זיכרון RAM על סך 8 גיגה-בייט ונפח אחסון העומד על 128 או 256 גיגה-בייט. בדומה לאחיו הקטן, גם כאן פועלת מערכת ההפעלה אנדרואיד 8.1 אוראו, כשעליה מתלבש ממשק המשתמש Flyme 7 של החברה אשר מקצר את תהליך ההדלקה של המכשיר ב-36 אחוזים. הסוללה המוטמעת בדגם הפלוס עומדת עם קיבולת מכובדת של 3640 מיליאמפר/שעה, אשר תומכת בטעינה מהירה ונטענת דרך מחבר USB Type-C.

Meizu 16

Meizu 16

מערך הצילום בזוג המכשירים זהה, וגם כאן נפגוש זוג חיישני 12 ו-20 מגה פיקסל ממוקמים בגבו של המכשיר, כאשר מפתחי הצמצם של הזוג עומדים על f/1.8 ו-f/2.6 בהתאמה. גם מצלמת הסלפי נותרה זהה ולוכדת תמונות ברזולוציית 20 מגה פיקסל במפתח צמצם f/2.0. מעבר לכך, גם היתרונות המגיעים ממערך הצילום של ה-Meizu 16 נמצאים כאן, מה שמעיד על כך שתוכלו לבצע זום של עד פי 3 ללא ירידה באיכות התמונה, להנות ממצב ה-HDR החדש ולנווט בין כל האפשרויות החדשות שהוזכרו לעיל.

בדומה למערך הצילום, גם גזרת האודיו במכשירים זהה, וגם בדגם הפלוס תוכלו להנות מתמיכה בתקן aptX המעשיר את חוויית השמע, כאשר אותו מגבה רכיב LDAC. כהמשך, ובדומה לדגם הרגיל, גם בדגם זה נוכל למצוא את טכנולוגיית ה-Super mBack 2.0 אשר פועלת על ידי מחוות ואת טכנולוגיית ה-Super Swipe אשר תפקידה להעצים את חוויית ההחלקה הכללית במכשיר ואת מהירות המחוות ותגובתן על ידי סנכרון עם מערכת השבבים.

זמינות ומחירים

את זוג המכשירים תוכלו למצוא בהזמנה מוקדמת באתר החברה כבר מרגעים אלו בצבעים שחור ולבן, כאשר מחיריהם מפורטים להלן:

  • עבור דגם ה-Meizu 16 בעל זיכרון עבודה של 6 גיגה-בייט ונפח אחסון של 64 גיגה-בייט תשלמו כ-395 דולרים
  • עבור דגם ה-Meizu 16 בעל זיכרון עבודה של 6 גיגה-בייט ונפח אחסון של 128 גיגה-בייט תשלמו כ-440 דולרים
  • עבור דגם ה-Meizu 16 בעל זיכרון עבודה של 8 גיגה-בייט ונפח אחסון של 128 גיגה-בייט תשלמו כ-480 דולרים
  • עבור דגם ה-Meizu 16 Plus המגיע עם זיכרון עבודה של 6 גיגה-בייט ונפח אחסון על סך 128 גיגה-בייט תשלמו כ-470 דולרים
  • עבור דגם ה-Meizu 16 Plus המגיע עם זיכרון עבודה של 8 גיגה-בייט ונפח אחסון על סך 128 גיגה-בייט תשלמו כ-510 דולרים
  • עבור דגם ה-Meizu 16 Plus המגיע עם זיכרון עבודה של 8 גיגה-בייט ונפח אחסון על סך 256 גיגה-בייט תשלמו כ-585 דולרים

סיגייט מדגימה את טכנולוגיות ה-MACH.2 ו-HAMR בכנס OCP

$
0
0

טכנולוגיית MACH.2 (מקור סיגייט)

סיגייט (Seagate) הציגה במהלך כנס OCP (ר”ת Open Compute Project) המתקיים בארה”ב, את ההתקדמות הטכנולוגית שלה בתחום ה-Multi Actuator תחת השם MACH.2. בחברה משתמשים ב-2 ראשי כתיבה/קריאה עצמאיים בכונן לשם הגדלת המהירות ובטכנולוגיית ה-HAMR המשתמשת בחום על מנת להגדיל את יכולת האחסון של הקשיחים.

MACH.2

סיגייט הציגה לראשונה את הקונספט של השימוש ב-2 ראשי כתיבה במקביל בסוף 2017 וכעת אנו רואים כונן קשיח ראשון המשתמש בטכנולוגיית MACH.2, המסוגלת לספק מהירות של עד 480MB/s, שיפור של כ-60% בהשוואה לכונן קשיח 15K ולהכפיל את כמות ה-IOPS פי 2 לאור השימוש ב-2 ראשי כתיבה/קריאה נפרדים.

HAMR

ההתקדמות הגדולה הנוספת בתחום האחסון הקשיח שמגיעה מטעם WD וסיגייט היא המעבר לטכנולוגיות כתיבה מתקדמות HAMR ו-MAMR, כאשר עכשיו אנו רואים התקדמות בפיתוח ה-HAMR (ר”ת Heat-assisted magnetic recording) או בתרגום חופשי “כתיבה מגנטית בסיוע חום”. טכנולוגיה זו משתמשת בקרן לייזר לשם חימום הפלטה בדיסק הקשיח על מנת לסייע בכתיבה עליו.

סיגייט טוענת כי הצליחה להגיע לאמינות של פי 20 מהתקן של התעשייה, מ-152TB בכתיבה לראש בודד במשך חמש שנים ל-3.2PB (או 3200TB) ולהוכיח את העמידות של הטכנולוגיה החדשה.

בעוד ששתי הטכנולוגיות של סיגייט עדיין נמצאות בשלבי פיתוח הן צפויות להשתלב בסדרת כונני ה-Seagate Exos לתחום העסקי כשהן מעידות על כך שלתחום הקשיחים המכניים עדיין יש מרחב לגדול בתחום הנפח אל מול כונני ה-SSD.

גאדג’טי מסקר: Alfawise BT-200 –מקרן קול במחיר נמוך מ-200 שקלים

$
0
0

מקרן קול Alfawise BT-200 (צילום: רונן מנדזיצקי, גאדג'טי)

אחד היתרונות הגדולים בלהיות אתר טכנולוגי גדול הוא ביכולת שלנו לבדוק עבורכם מוצרים רגע לפני שאתם רוכשים אוכם בעצמכם. כאשר מדובר על סמסונג, אפל ועוד יצרניות גדולות אחרות אין באמת חשש ממותג לא מוכר ומרבית הסקירה דנה בחידושים האחרונים, בהשוואות בין הרמות הגבוהות ביותר וכן הלאה. אך מה בנוגע למותג שאינכם מכירים כלל? בדיוק בשביל זה אנחנו כאן לעזור לכם – להכיר מותגים חדשים ולנסות את המוצרים בעצמנו.

בסקירה הבאה, נבחן מקרן קול (סאונד בר) של חברת Alfawise הסינית מדגם BT-200 האמור לשמש כתחליף זול למקרני הקול היקרנים של החברות הגדולות. חברת Alfawise החלה לעשות לעצמה שם על ידי הצגת מוצרים תחליפיים לאלו אנו מכירים כמו סטרימרים, שואבי אבק רובטיים וללא חוטים ורבים אחרים אותם ניתן למצוא בחנויות רשת בסין. כפי שניתן להבין משמו, מדובר על רמקול בלוטות’. חשוב לציין כי מקרן הקול לא מגיע עם סאב וופר, בניגוד למוצרים רבים בקטגוריה זו ולכן מצליח לשמור על מחיר תחרותי של 44 דולרים (כ-165 שקלים).

עיצוב ואיכות בנייה

כמצופה ממוצר ממותג לא מוכר, איכות הבנייה והחומרים של מקרן הקול היא טובה אך לא מדהימה. ה-Alfawise BT-200 כולו עשוי פלסטיק קשיח שמרגיש טוב ביד, אך בספק אם היה שורד נפילה אחת או שתיים. השלט המצורף עשוי פלסטיק זול, מה שלעיתים מקשה בלחיצה על הכפתורים אך, עדיין ניתן לשלוט באמצעותו על מקרן הקול. עבור תג המחיר הנ”ל אנחנו מקבלים מוצר שעושה שימוש בכל התקציב שעומד מולו ומצליח לשלב פלסטיק טוב עם איכות בנייה מכובדת.

שלט רחוק למקרן קול Alfawise BT-200 (צילום: רונן מנדזיצקי, גאדג'טי)

שלט רחוק למקרן קול Alfawise BT-200 (צילום: רונן מנדזיצקי, גאדג’טי)

ומה לגבי העיצוב? כפי שאתם יכולים לראות מדובר בעיצוב יחסית סטנדרטי, אך שימו לב שהדגם הנ”ל קצר ממרבית מקרני הקול שאתם מכירים אז קחו זאת בחשבון – הן כשאתם באים להתאימו לעיצוב בסלון והן מבחינת הציפיות שלכם מתפקודו. אני חייב להודות שלא התלהבתי יתר על המידה מהעיצוב של ה-BT-200 והוא נראה לי מעט מיושן (בעיקר הזכוכית שבמרכז הסאונד בר), אך יכול להיות שהוא יתאים לכם מבחינה עיצובית או שהוא אכן קולע לטעם שלכם. בתמונות היח”צ יש מספר תמונות טובות שלו לכן כנראה אפשר לגרום לו להיראות טוב בתפאורה הנכונה.

החלק הכי מעניין, אותו גיליתי במקרה, הוא העובדה שהוא לא צריך חיבור רציף לחשמל כדי לעבוד עם ה-Alfawise BT-200, זאת בניגוד למרבית מקרני הקול היקרים והמוכרים. נקודה זו מעניקה לו יתרון עצום ביכולת שלנו למקם אותו במרחב ובאלגנטיות שהוא יכול לשדר בעודו “מרחף” מעל המזנון בסלון או בכל נקודה באשר היא. למרבה השמחה, ה-BT-200 זוכה לחיי סוללה ארוכים מאוד, מה שמאפשר לכם להטעינו לעיתים רחוקות. ניתן כמובן לחברו לחשמל, אך הסוללה הפנימית מתגלה כיתרון מאוד חשוב שהיינו שמחים שהיה מגיע בדרך כלשהי למכשירים נוספים בקטגוריה.

איכות שמע

אחרי שעסקנו במראהו החיצוני, הגיע הזמין לבחון כיצד מקרן הקול מתפקד כרמקול בפני עצמו. כאן התשובה מתחלקת לשניים – מצד אחד מדובר ברמקול באיכות טובה שיכול לשמש אתכם בצורה מצוינת עבור מוזיקה, אך לצערי כמקרן קול של ממש היו לו כמה חסרונות בולטים שקצת פגעו בחווית השימוש הכוללת.

נתחיל בנקודות החיוביות, ה-BT-200 מצליח לעשות עבודה טובה מאוד כרמקול והוא מצליח להציג שמע עשיר ואפילו מפתיע יחסית למחירו הנמוך. אם תשבו בדיוק בגובה הרמקול תקבלו סאונד מצוין שלא יבייש רמקולים אחרים במחיר דומה. בפעמים בהן שמעתי מוזיקה באמצעותו אכן נהנתי מאיכות שמע טובה, והוא פתרון לגיטמי עבור מי שרוצה מערכת שמע משודרגת במעט מבלי להתחיל להעביר רמקולים בכל הבית.

הבעיה החלה ברגע שניסיתי למלא את ייעודו כמקרן קול וחיברתי אותו לטלוויזיה בסלון. תחילה אציין כי בעת חיבור דרך קישורית הבלוטות’, הייתה בעיה בסנכרון בין הדיבור בטלוויזיה לבין השמע שהגיע ממקרן הקול. לא נתקלתי בתופעה זו במוצרים דומים אחרים וכנראה מדובר בדיליי שנוצר ממקרן הקול עצמו. כאשר חיברתי את ה-Alfawise BT-200 בכבל ישירות לסמארטפון, לא הופיע אותו דיליי מרגיז והסאונד היה מסונכרן לדיבור.

הבעיה הנוספת היא שבהשוואה לחלק מהטלווזיות החכמות הקיימות כיום בשוק, הסאונד של ה-BT-200 פשוט לא ברמה של הרמקולים המובנים של הטלווזיה עצמה – מה שהפתיע אותי לא מעט. ברגע שחיברתי את מקרן הקול, הרגשתי שישנה ירידה באיכות הסאונד ובעושר שלו לעומת מה שמציעים הרמקולים בטלוויזיה עצמה. חשוב להדגיש שאין לי טלווזיה מטורפת שעלתה עשרות אלפי שקלים, אלא טלווזיה של חברת LG שנרכשה לפני שנתיים לערך. בשורה התחתונה, אם יש לכם טלוויזיה חדשה יחסית, יכול להיות שאיכות השמע שלהם טובה יותר מזו של ה-BT-200.

מקרן קול Alfawise BT-200 (צילום: רונן מנדזיצקי, גאדג'טי)

מקרן קול Alfawise BT-200 (צילום: רונן מנדזיצקי, גאדג’טי)

השורה התחתונה

מקרן הקול של Alfawise משמש כרמקול טוב ואיכותי במידה ותרצו לשמוע מוזיקה להנאתכם ולא תרצו להסתבך עם מערכת רמקולים גדולה. העובדה שהוא יכול לפעול ללא מקור מתח ישיר מקנה לו יתרון רב ביכולת שלכם למקום אותו ברחבי הבית (או מחוצה לו) ומעניקה לכם גם חופש עיצובי משמעותי שלא קיים במקרני קול אחרים.

הבעיה היא שאיכות השמע של ה-BT-200 לא מספיק גבוהה על מנת שתוכל להתחרות אפילו עם רמקולים של טלוויזיות סטנדרטיות, מה שקצת מעלה תהיות על מיתוג המוצר כמקרן קול במקום כרמקול. בסופו של יום מדובר על רמקול טוב מאוד אבל מקרן קול ממוצע ומטה.

מחיר: 43.99 דולר (כ-165 שקלים) באתר Gearbest.

סמסונג מתחילה לייצר כונני SSD בנפח 4TB בטכנולוגיית QLC

$
0
0

כונן SAMSUNG SSD QLC (מקור סמסונג)

חברת סמסונג (Samsung) מצטרפת ליצרניות ה-SSD נוספות בשוק ומכריזה כי הוא עוברת לייצור המוני של כונני SSD המשתמשים בטכנולוגיית ה-QLC בעלת 4 הביטים. את הייצור תחל סמסונג עם כונן SSD חדש המגיע לנפח הגבוה ביותר בתעשיה ועומד על 4TB, תוך כדי שהוא מספק ביצועים גבוהים ברמה של כונני ה-TLC בעלי 3 ביטים.

כונן ה-SSD החדש של סמסונג יצטרף לאלו של אינטל ו-WD בתחום כונני ה-QLC (ר”ת Quad-level cell) כשסמסונג תשתמש בשבבי ה-1Tb VNAND החדשים שלה בעלי ה-4-ביטים (QLC) על מנת לספק ביצועים דומים לכונני 3-ביט (TLC). הכונן החדש יספק מהירות כתיבה רציפה של עד 540MB/s וקריאה רציפה של 520MB/s, תוך כדי שהוא יציע נפחים גבוהים לבחירה בין 1TB, 2TB ו-4TB.

כונן SAMSUNG SSD QLC (מקור סמסונג)

כונן SAMSUNG SSD QLC (מקור סמסונג)

תחום כונני ה-SSD מתפתח הלאה עם המעבר לשימוש בשבבי QLC בעלי נפח גבוה יותר, כאשר הכונן החדש של סמסונג יוכל להציע נפח עצום ל-SSD המסתכם ב-4TB, זאת תוך שמירה על מחיר סביר בהשוואה לכוננים בנפח דומה בטכנולוגיות אחרות. המעבר לשימוש ב-QLC אינו מוגבל לכונני SSD בלבד ואנו נוכל לראות גם כרטיסי זיכרון בנפח של 128GB ויותר.

סוגי זכרונות NAND

כונני SSD היום משתמשים באחד מ-4 סוגי זיכרון NAND:

  • Single-level cell – שבב SLC “זיכרון חד שלבי”, המהיר ביותר המאפשר שמירה של מצב בודד.
  • Multi-level cell – שבב MLC “זיכרון רב שלבי”, מאפשר שמירה של 2 מצבים.
  • Triple-level cell – שבב TLC “זיכרון תלת שלבי”, מאפשר שמירה של 3 מצבים.
  • Quad-level cell – שבב QLC “זיכרון מרובע שלבי”, האיטי ביותר המאפשר שמירה של 4 מצבים.

שבבי ה-SLC הם המהירים והעמידים ביותר, אך גם היקרים ביותר, ואילו שבבי ה-QLC הם הזולים ביותר, אך אלו איטיים ופחות עמידים יחסית לשבבים האחרים. ככל שכמות ה”שלבים” עולה כך ניתן לשמור יותר מידע על תא בודד, אך כתוצאה מכך לוקח יותר זמן לקרוא ולכתוב את המידע עליו.

תיאור גרפי SLC MLC TLC QLC

תיאור גרפי SLC MLC TLC QLC


קהילת מפתחי Unreal הישראלית: המחתרת הבועטת של מפתחי האינדי

$
0
0

הגעתי למקום המפגש, אי שם בלב תל אביב, במתחם עבודה מרווח ומעוצב לעילא. על השולחן חיכתה שורת פיצות חמות, במקרר הסמוך היתה שתיה קרה לכל דורש, אך למרות חיבתי לפחמימות, לב העניין היה במרכז המבואה הצבעונית: אחד אחרי השני הצטרפו אלינו מפתחים מזן נדיר וחמקמק, במיוחד בישראל – מפתחי Unreal. תוך זמן קצר היינו קבוצה מכובדת ומגוונת באופן מרשים, מקשקשים ומכירים אחד את השני. בעוד כמה דקות ניכנס לחדר גדול יותר, שם יתחיל המפגש עצמו.

מנוע Unreal הוא ההיצע של Epic במלחמת המנועים הגדולה המתרחשת כרגע מאחורי הקלעים של תעשיית המשחקים. במשך שנים אנריל היה מנוע מקצועי בלבד, שהיה זמין רק למפתחים של משחקי AAA גדולים תמורת תשלום גבוה. יוצרי האינדי נהרו בהמוניהם למנועים הניתנים להורדה בחינם, כמו Unity, עד ש-Epic הבינה כי עליה להצטרף למסיבה הזו, ולשחרר את המנוע לציבור בחינם. ואכן, לאחר המעבר למודל חינמי מבוסס עמלות, שהתבצע לפני כמה שנים, מנוע אנריל צובר תאוצה.

בישראל אין ממש פיתוח של משחקי AAA, לכן מנוע Unreal היה נדיר בנוף המקומי, ורוב המפתחים המקומיים עובדים עם Unity. כעת, כש-Unreal סוף סוף מוצע ליוצרי האינדי ולסקרנים מזדמנים ללא תשלום, קבוצה של מפתחים ישראלים החליטה ללכת נגד הזרם, ולעבוד עם המנוע המתקדם של Epic. הם מתמידים בכך כבר זמן מה: המפגש האחרון, שהתקיים ביום ראשון, הוא המפגש ה-16 במספרו.

צילום: רפאל בן-ארי

את המפגשים, ואת מרבית פעילות הקבוצה, מארגן מזה שנתיים אריה קרויטורו הפעלתן, יחד עם אמיר גרין (שלא יכל להגיע הפעם). לבוש בחולצת Unreal שלא ניתן לטעות בה, אריה דואג שההדגמות ירוצו היטב, משלים ציוד שחסר למציגים, ומיידע את כל האורחים מתי אפשר להיכנס. הוא גם מכין תוכן למפגשים, יש לו חזון מעניין לעתיד התעשייה, והוא נטוע עמוק בנוף של Unreal: אריה משתמש בו בחברה שהקים, VirtU VR, המספקת חוויות מציאות מדומה, כמו הדמיות ליזמי נדל”ן שרוצים להרשים קונים.

הגיעה העת להצגת הפרויקטים של חברי הקהילה. בתור המצטרף ה”חדש”, הצגתי ראשון. הראיתי פרויקט מאחד הקורסים בלימודים (מדעי המחשב): ניסוי פסיכולוגי ב-VR באמצעות מנוע אנריל. הפרויקט מדגים שימוש במציאות מדומה בפסיכולוגיה, ושם את הנסיינים בסיטואציה עצמה, במקום לתת להם לענות על שאלון פסיבי. על הדרך ניצלנו את האפשרויות הגרפיות המתקדמות של אנריל ליצירת סביבת מדע-בדיוני מהנה, בסגנון Blade Runner. לאחר מכן, בהפסקה, באו כמה מהנוכחים להתנסות בעצמם ולהנות מהסביבה שיצרנו.

אחריי הציגו אהרון ודורון, שני מפתחים שעובדים על משחק בשם Purgatory Guardian, המשלב תפקידים עם פעולה מגוף ראשון. המשחק, או לפחות חלקו הראשון, מתרחש בראשה של הדמות הראשית, ולכן הסביבה כולה יכולה להיות משוגעת למדי. אהבתי במיוחד מעין סוג של סרטנאי חמוד, שכל רגליו נראות כמו אצבעות אנושיות גדולות. הצורה בה הוא נע על החול היתה מפתיעה, הזויה ומהפנטת. בהחלט יש כאן מקוריות רבה, ונראה כי תהיה גם אפשרות למשחק מרובה משתתפים, לדברי המפתחים.

צילום: Purgatory Guardian

לאחר מכן, שי מחברת ARound הציג את פרויקט ה-AR שלהם, אפליקציה המאפשרת לצרכנים לראות כיצד יתאימו רהיטים חדשים בסלון, במציאות רבודה. האפליקציה עובדת על הסמארטפון באמצעות מנוע Unreal כמובן. שי ענה בסבלנות על כל השאלות וסיפר על אתגרים בפיתוח למובייל עם Unreal, על השימוש במציאות רבודה, ועל איך הם פתרו כמה מהבעיות שעלו בזמן הפיתוח. בתור בונוס סיפר שי איך החברה עברה מסימולטורים לעולם הקמעונאות, ועל המסלול שעברה – מעניין מאוד.

אחרי הפסקה קצרה הגיע זמן ההרצאות. אריה פתח את הסבב עם הרצאה שהכין על מציאות רבודה, והראה לנו איך בקלות (יחסית) ניתן להתחיל לעבוד עם AR ב-Unreal, החל מהגדרות בטלפון ועד למיקום עצמים במרחב. אחריו עלה לבמה בחור בשם לאון, והציג את Niagara, המערכת החדשה של Unreal ליצירת אפקטים ויזואליים, המבוססים על Particles. ההרצאות עברו באופן אינפורטיבי, והיו טכניות בחלקן, מה שהתקבל בברכה בקרב קהל הנוכחים.

למרות ההרצאות הנפלאות, לטעמי מי שגנבו את ההצגה אלה האורחים עצמם. מאוד נהניתי לשוחח עם המפתחים השונים, לראות על מה הם עובדים ולשמוע על האתגרים הטכניים עמם הם מתמודדים. ראיתי פלאגין חדש של חברת Anzu שיאפשר לשלב פרסומות דינאמיות במשחקי Unreal, וכמה משחקים שעדיין לא פורסמו בצורה רשמית בשום מקום. מחבורת המפתחים האקלקטית הזו עולה רוח יזמית ואנרגטית, ומעט מחתרתית כנגד ההגמוניה של Unity, וגם מבחינת יכולת טכנית הם לא פריארים, הישראלים האלה. שיהיה בהצלחה.

גאדג’טי מסקר: Xiaomi Amazfit Bip –שעון כושר חכם עם זמן סוללה אדיר

$
0
0

Xiaomi Bip (תמונה יאן לנגרמן)

אחרי שבדקנו את רצועת הכושר Mi Band 3 של שיאומי (Xiaomi) הגיע הזמן לבדוק גם את Amazfit Bip, שעון הספורט הזול של שיאומי וחברת Humai המציע זמן סוללה ארוך במיוחד, מסך צבעוני ו-GPS מובנה למעקב אחרי פעילויות כושר.

שעון ה-Amazfit Bip מהווה את נקודת האמצע בין רצועת ה-Mi Band הבסיסית ושעוני ה-Amazfit Pace ו-Amazfit 2 החכמים של שיאומי מבוססי האנדרואיד, כשהוא לוקח תכונות משניהם ליצירת שעון בעל מבנה מרובע יותר ודומה (אפשר לומר זהה) לשעון ה-Apple Watch של אפל וגם לשעון ה-Fitbit Versa.

מבט מקרוב

שעון ה-BIP מגיע באריזה פשוטה ולבנה עם הלוגו של AMAZFIT כשבתוכה ניתן למצוא גם עמדת טעינה יעודית אליה מכניסים את ה-BIP לטעינה וניירת מוצר סטנדרטית.

השעון עצמו לא מכיל הרבה מעבר למסך מרובע בחלקו הקדמי עם לוגו AMAZFIT בחלקו התחתון, כפתור לחיצה בודד בצד הימני ובחלקו האחורי ניתן למצוא את חיישן הדופק האופטי יחד עם 2 נקודות מגע לטעינה באמצעות המעמד המצורף.

הרצועה שבאה עם השעון עשויה סיליקון רך ונעים למגע ומאפשרת לבצע החלפה פשוטה של הרצועה במידת הצורך.

מפרט טכני:

  • מסך –  1.28 אינץ’ מרובע ברזולוציית 176×176 פיקסלים Transflective color display עם זכוכית Gorilla 3.
  • מערכת הפעלה – יעודית של שיאומי עם תמיכה באנדרואיד 4.4 ומעלה ו-iOS 8 ומעלה.
  • סוללה – 190mAh מובנת.
  • צבע – מסך שחור, גוף: שחור, כתום, אפור וירוק.
  • מיקום – GPS ו-GLONASS.
  • משקל – 18 גרם לגוף ו-32 גרם יחד עם רצועת 20 מ”מ.
  • עמידות מים – IP68.
  • רצועה – 20 מ”מ סטנדרטית

בעוד רבים יחשיבו מסך 1.28 אינץ’ כקטן במיוחד עדיין מדובר בשינוי משמעותי מול ה-Mi Band ושעון ה-Bip גדול די והותר להצגת הנתונים הדרושים ממנו.

שעון ה-BIP מול רצועת ה-MI BAND 3

שעון ה-BIP מול רצועת ה-MI BAND 3

מסך וממשק

אחת ההחלטות הכי חשובות ששיאומי ביצעה ב-BIP נוגעת לשימוש במסך מגע “מחזיר אור” (reflective), מדובר בסוג תצוגה המזכיר שעונים דיגיטליים ישנים יותר וזה שונה באופן מהותי ממסכי OLED ו-LCD אותם אנו רגילים לראות בשעונים מסוג זה. היתרון של מסך זה הוא נראות מעולה גם בשמש ישירה ללא צורך בהפעלה של התאורה האחורית הקיימת בו.

המסך של ה-BIP פעיל באופן קבוע (always on), אך על מנת להשתמש בו יש צורך “להפעיל” את השעון על ידי לחיצה על הכפתור הצדדי, מה שמאפשר לשלוט בממשק המגע שלו.

הממשק בנוי בצורה בסיסית וקלה להבנה:

  • בהדלקה – מסך ראשי עם תצוגת שעון (watchface) ניתנת להתאמה.
  • החלקה ימינה – קיצורי דרך הכוללים גישה מהירה למזג אוויר ומסך ה-ALI PAY בלבד.
  • החלקה שמאלה – מעבר בין תפריטי ה-BIP: סטטוס, פעילות, מזג אוויר, שעון מעורר, טיימר, הגדרות ו-ALI PAY.
  • החלקה מעלה – תצוגת התראות עם אפשרות למחיקה שלהן.
  • החלקה מטה – הפעלת מצב DND (נא לא להפריע), תצוגת אחוז סוללה למצב חיבור BT.

ניתן לשנות את הסדר ואת תצוגת התפריטים השונים על ידי ההגדרות בתוכנת ה-Mi Fit בטלפון, כאשר צעד בסיסי ומומלץ הוא להסיר את מסך ה-Ali Pay שאינו רלוונטי למשתמש הישראלי. תחת כל מסך ניתן למצוא הגדרות ומידע נוסף בהתאם למסך הרלוונטי.

בעוד שרבים יחשבו כי הצורך ללחוץ על כפתור הצד על מנת לאפשר שימוש בשעון כדבר בעייתי, מתרגלים די מהר לנושא.

מעקב פעילות

בתור שעון ספורט השימוש העיקרי של ה-BIP מלבד מעקב אחר התראות והשעה היא מדידה של פעילות ספורטיבית. בדומה ל-Mi Band 3, שעון ה-BIP תומך במעקב אחר ריצה, הליכון, רכיבה על אופניים והליכה, אך בניגוד ל-Mi Band 3 רכיב ה-GPS המובנה של ה-BIP מאפשר מעקב מדויק יותר ללא צורך במכשיר סלולרי כשהשעון מספק גם מעקב דופק רציף בזמן הפעילות.

מתפריט השעון בוחרים בפעילות הספורט ומחכים כדקה עד שה-GPS מוצא את המיקום שלכם וה-BIP מודיע שאפשר להתחיל בפעילות. בזמן הפעילות המסך של השעון משתנה לתצוגת פעילות בלבד המציג את משך הפעילות, מרחק, מהירות, דופק ומידע נוסף לפי הפעילות. בסיום הפעילות מקבלים סיכום הכולל תרשים מוקטן של המסלול אותו עשיתם.

בנוסף, ניתן להגדיר הפעלה מהירה של פעילות על ידי לחיצה ארוכה על כפתור הצד דרך הגדרות ה-BIP עצמו.

בתוך אפליקציית ה-Mi Fit בטלפון ניתן לראות את היסטוריית הפעילות שלכם עם מידע מפורט המסודר בתרשימים עם מסלול הפעילות שעשיתם כשהוא מוצג על מפה מהמפות של גוגל.

חיי סוללה

הנקודה הבולטת ביותר בשעון ה-Bip מלבד המסך הם חיי הסוללה הארוכים שלו. בעוד ה-Mi Band 3 מגיע עם חיי סוללה מרשימים של עד 20 ימים (בפועל נבדק כ-14 יום), ה-Bip מוגדר על ידי שיאומי עם חיי סוללה של עד 45 ימים. במידה ולא משתמשים ביכולות ה-GPS שיש בו, מדובר בזמן סוללה של לא פחות מפי 10 משעון ה-Versa של FitBit ופי כמה מכל שעון ספורט אחר שקיים בשוק.

במציאות זמן הסוללה רחוק מלהיות 45 יום ותלוי בשימוש ב-BIP:

  • בשימוש במעקב פעילות ספורטיבית עם GPS פעיל ומדידת דופק רצופה ה-BIP מנצל כ-6% בשעה, מה שיאפשר לו זמן סוללה של כ-16.5 שעות בפעילות רצופה.
  • במהלך כתיבת הביקורת עם שימוש “כבד” יחסית בשעון, יחד עם שינוי תצוגות באופן גבוהה, הגעתי לניצול של כ-0.2% בשעה, מה שמתורגם לחיי סוללה של כ-20 ימים.

על מנת להגיע לשימוש של 45 ימים עם השעון, השימוש בו צריך להיות דליל במיוחד. אפשר לצפות כי בשימוש סביר הוא יוכל להגיע לזמן שימוש של כחודש, כאשר במידה ומשתמשים בו למעקב אחר פעילויות ספורטיביות זמן הסוללה צפוי לרדת ברמה דרסטית לאור השימוש הקבוע ב-GPS ומד הדופק, אך עדיין לספק חיי סוללה מרשימים.

אפליקציית Mi Fit

בדומה ל-Mi Band 3 של שיאומי גם ה-Bip נשלט על ידי אפליקציית ה-Mi Fit (אפלאנדרואיד) של שיאומי עליה ניתן לקרוא באופן נרחב יותר בסקירה של ה-Mi Band 3. באופן כללי אפליקציית ה-MiFit מחלקת את העבודה בין 3 מסכים עיקריים:

  • מצב – המסך הראשי המציג מידע הכולל את כמות הצעדים/מרחק/קלוריות ברמה יומית, תיעוד השינה, דופק אחרון שנמדד ועמידה ביעדים.
  • פעילות – מסך יעודי למדידת פעילות ספורט מדויקת באמצעות שימוש ב-GPS, כשפעילויות הספורט הנתמכות כוללות: ריצה, הליכון, רכיבה על אופניים והליכה.
  • פרופיל – מסך הכולל את הגדרות האפליקציה וההתקנים המחוברים למכשיר.

בשונה מההגדרות אותן ניתן למצוא בתוכנה עם השימוש ב-Mi Band 3, ברגע שהתוכנה מחוברת ל-Bip אנו מקבלים מסך הגדרות שונה עם אפשרויות יעודיות ל-BIP כמו בחירת תצוגת שעון, סידור מסכים והגדרות ספציפיות ל-BIP.

עברית

אחת הבעיות הגדולות לצרכן הישראלי היא השפה העברית וגם בשעון ה-BIP לא תגיע הישועה, במידה ותקבלו התראות בשפה העברית יופיעו לכם סימני שאלה ונכון להרגע אין שום דרך רשמית לשנות את התפריטים לשפה העברית.

סימני שאלה במקום עברית

סימני שאלה במקום עברית

עם זאת, ניתן לשנות את התצוגת שעון לכזו הכוללת עברית מאחר והתצוגה היא בפועל תמונה משתנה ולא טקסט רגיל.

Pulsar_WF_Heb by DOTcent

Pulsar_WF_Heb by DOTcent

בנוסף לכך קיים פיתוח לא רשמי המאפשר הוספת פונטים בעברית לשעון ה-BIP הנמצא בשלבים ראשוניים כרגע, המאפשר לקבל אותיות בעברית ללא סימני שאלה, אך מדובר בפתרון לא רשמי שנמצא עדיין בפיתוח ולכן לא נרחיב בנושא.

שינוי תצוגת המסך

אחד היתרונות הגדולים של ה-BIP היא התמיכה בתצוגות שעון (Watch Face) מרובות אותן ניתן לשנות ב-3 דרכים שונות:

  • דרך השעון עצמו – תחת מסך ההגדרות של ה-BIP עצמו ניתן לבחור ממספר תצוגות שעון שונות.
  • דרך תוכנת ה-MIFIT – בתוכנת ה-Mi Fit עצמה ניתן לבחור בתצוגת שעון נוספות שיטענו לשעון ה-BIP.
  • תצוגות שעון צד ג’ – ניתן להוריד ולהתקין תצוגות נוספות במספר צעדים פשוטים. אחד האתרים המרכזיים לכך הוא amazfitwatchfaces.com בו אפשר לחפש תצוגות ולהוריד את קבצי ה-Bin שלהן למכשיר הסלולר. יש מספר אפשרויות לשינוי התצוגה ב-BIP, אך הקלה מבינהם היא אפליקציית Amazfit Bip WatchFaces אותה ניתן להוריד בחנות ה-PLAY של גוגל. עם פתיחת האפליקציה נקבל אפשרות לבחור ב-Watch Face מאלו הכלולים או של בחירה בקובץ ה-Bin במידה והורדנו אותו. לאחד ההורדה של התצוגה או בחירה בקובץ האפליקציה תבקש מאיתנו לבחור תצוגה ספציפית (של פגודה) בתוכנת ה-Mi Fit אותה בעצם מחליפה התצוגה אותה בחרנו.

השורה התחתונה

בתור חובב ותיק של רצועות ה-Mi Band, ה-Amazfit Bip מהווה בעיני שדרוג משמעותי עבור אלו המעוניינים בשעון ספורט זול אך לא רוצים לוותר על זמן הסוללה אותו הציע רצועת ה-Mi Band. ה-BIP מספק פתרון זול במיוחד לאלו המעוניינים בשעון כושר הכולל GPS כשבנוסף הוא משדרג את תצוגת ה-OLED אותה ניתן למצוא ב-Mi Band עם תצוגה צבעונית שמתמודדת ללא בעיה גם עם אור שמש ישיר.

נכון להיום לא קיים עוד שעון ספורט (שידוע לי עליו) שיכול להציע את חיי הסוללה של ה-BIP. בתור משתמש ששונא את הצורך להטעין שעון או גאדג’ט כל פרק זמן קצר, האפשרות להטעין את ה-BIP פעם בחודש היא לא פחות מבשורה של ממש לחובבי הגאדגטים הלבישים.

מה אהבנו?

  • זמן סוללה ארוך במיוחד.
  • זול.
  • GPS מובנה.
  • משקל קל.
  • ממשק פשוט.
  • אפשרות להחלפת תצוגת מסך צד ג’.
  • תצוגה ברורה בשמש.

ומה לא?

  • ללא תמיכה בעברית.
  • גוף פלסטיק זול.
  • מערכת הפעלה סגורה.
  • מטען יעודי.
  • אין שליטה על מוזיקה.

בסיכומו של דבר מדובר על שעון ספורט עם GPS, זמן סוללה מעולה ותצוגה שלא עושה בעיות בשמש והכל במחיר של 500 שקלים בארץ עם אחריות היבואן הרשמי, קבוצת המילטון, או באזור ה-60 דולרים באתרי מכירה בחול.

ביקורת סרט: שחור על לבן –קומדיה שחורה על טרגדיה פוליטית

$
0
0

מתוך "שחור על לבן" (באדיבות Tulip Entertainment)

בנעוריי חשבתי שאני מבין גדול בקולנוע. הרי ראיתי את “ביג לבובסקי” חמש פעמים לפחות, ואת “ספרות זולה” פעם בחודשיים. ידעתי לצטט את “מועדון קרב” ולחזור כמו תוכי טוב אחרי מה שחכמים ממני אמרו על “הסנדק”. החשבתי את עצמי לאוטוריטה, אחד שיודע, אחד שכדאי לשאול אותו. הרי כל אחד ישמח לשמוע מה יש לי לומר. ואז שמעתי על ספייק לי, והופתעתי. הופתעתי שישנו במאי שמקבל את התואר “חשוב” ו”מוכר”, במאי ששמו שגור בפי מיליונים, ולא ראיתי אף סרט שלו – אפילו לא אחד!

ההפתעה התחלפה במבוכה כשהבנתי למה ספייק לי לא היה מוכר לי – כי הוא שחור. ליתר דיוק, כי הוא במאי אפרו אמריקאי שעשה סרטים על אמריקאים שחורים בשביל אמריקאים שחורים. אלא שהוא כה מוצלח, חד וחריף, שהוא פרץ מחוץ לגבולות הגטו וזכה לשם עולמי. ואלי, כך יצא, הוא פשוט לא הגיע בשום צורה – כי לא קראו לו כהן או טרנטינו.

ספייק לי כבר מזמן לא במאי “שחור בשביל שחורים”. יש שיגידו שהוא “התמסחר”, כשבפועל הוא פשוט נהייה מספיק גדול ומפורסם כדי לפנות לקהלים יותר מגוונים. אבל כאישיות, כסמל, כפרסונה, הוא נותר אדם מאוד פוליטי, מתרעם, שממשיך למחות על אי צדק ואי שוויון בין שחורים ללבנים בארצות הברית, גם בימינו אנו. “שחור על לבן” (BlacKkKlansman), לדוגמה, הוא סרט בסגנון ספייק לי של פעם – סרט שלא מתבייש ולא מפחד לצעוק שהמלך עירום.

העלילה

ג’ון דייויד וושינגטון (John David Washington) מ”בולרז” משחק את רון סטולוורט, השוטר השחור הראשון בעיירה קולורדו ספרינגס בארצות הברית. השנה היא 1979, ולשוטר השחור אין הרבה הזדמנויות להפגין את היכולות שלו. אלא שבשלב מסוים, בזכות היותו השוטר השחור היחיד, הוא נהייה שוטר סמוי, ומסתנן לתוך ארגונים אפרו-אמריקאים קיצוניים. רון מקבל את התפקיד, אלא שהוא רואה אפשרות להשפיע גם מהצד השני.

בלי לחשוב פעמיים ובלי להתייעץ עם הממונים עליו, רון מתקשר אל הנציגות המקומית של ארגון הקו קלוקס קלאן, או KKK בקיצור. הוא מציג את עצמו כגבר לבן שנמאס לו מכל המיעוטים באמריקה, אבל יותר מכל דבר אחר הוא שונא את השחורים, שמכחידים את התרבות הלבנה האירופאית. מנהיגי ה-KKK של קולורדו ספרינגס מתרשמים לטובה מרון, ומפתחים איתו מערכת יחסים טלפונית פורה – עד שבשלב מסוים הם קוראים לו לבוא למפגש.

מסיבות ברורות רון לא יכול לבוא למפגש בעצמו. במקומו הולך שוטר סמוי אחר, פליפ צימרמן היהודי, אותו משחק אדם דרייבר (Adam Driver) מ”בנות” ו”מלחמת הכוכבים”. רון ופליפ ממשיכים להתקדם בתוך הארגון, אחד פיזית ואחד טלפונית, שניהם בתור אותו אדם לכאורה, עד אשר רון מגיע למקום מפתיע – הוא מתיידד טלפונית עם דיוויד דיוק בכבודו ובעצמו, מנהיג ארגון ה-KKK כולו והאדם ששם לעצמו למטרה לכבס את השפה הגזענית של הארגון, כדי לאפשר לאידאולוגיה של עליונות הגזע הלבן לחלחל לשפה הפוליטית. את דיוויד דיוק משחק טופר גרייס (Topher Grace) מ”מופע שנות ה-70″ ו”ספיידרמן 3″.

קומדיה מחרידה

על הנייר, “שחור על לבן” הוא סרט קומדיה. הוא מוצג כקומדיה, מתוייג כקומדיית פשע ב-IMDB, והטריילר של הסרט מצחיק למדי. אל חשש, גם הסרט עצמו מצחיק. אלא שהוא מבוסס על האוטוביוגרפיה של רון סטולוורט, אדם אמיתי לחלוטין, וההתרחשויות שבסרט קרו באמת. הסרט כמובן משנה, מיפה ומעקם מעט את הסיפור כדי שיתאים לפורמט של קומדיית רטרו, אבל עצם הרעיון שהסיפור הזה קרה, ששוטר שחור לא מנוסה נהייה חבר מכובד ואפילו נערץ ב-KKK, מופרע לחלוטין.

וכאן מתגלה צד אחר של “שחור על לבן”, צד לא נעים בכלל. כי אמנם שחור ויהודי שמשתפים פעולה כדי להסתנן ל-KKK זה מצחיק, עולם בו ארגון ה-KKK קיים הוא לא. ואמנם טופר גרייס הוא גרסה מאוד משעשעת של דיוויד דיוק, אנחנו חיים בעולם בו דיוויד דיוק הוא עדיין דמות משפיעה, אדם שקולו נשמע לא מעט בבחירות של 2016, ושוב לא פעם מאז. עולם בו אמריקאים ממוצא אפריקאי, צאצאי עבדים, מתחלקים לאלה שרוצים לשנות מבפנים ואלה שמאמינים באלימות כפתרון לגיטימי. עולם שבו בין שחורים ללבנים אין אמת שחור-לבן, וכל סוגיה נמדדת בקונטקסט שלה.

“שחור על לבן” הוא קומדיה, כן, והוא לא מפסיק לטלטל ולזעזע כל הזמן, לחלוטין בכוונה.

מתוך "שחור על לבן" (באדיבות Tulip Entertainment)

מתוך “שחור על לבן” (באדיבות Tulip Entertainment)

כלי עבודה כבדים מדי

כבמאי מנוסה שפועל קרוב לארבעים שנים, לספייק לי יש רפרטואר מגוון וארגז כלים גדוש בכל טוב. לכן ברור לחלוטין שכל מהלך שבו הסרט מעביר מסר הוא מהלך מכוון לחלוטין – והוא מעביר את המסרים שלו עם פטיש חמש קילו. אפשר להבין למה. הסרט כל כך אבסורדי ומוגזם, כל כך קומי מעצם המוזרות של הסיפור עצמו, שצריך להדגיש ולהבהיר כשמשהו נאמר ברצינות.

לכן השיחות האינטימיות שבין חבר KKK בכיר לבין אשתו, או הרצאה של פעיל זכויות אפרו אמריקאים שניתנת לסטודנטים שחורים מתוסכלים, או תיאור ממקור ראשון של אדם שחזה בלינץ’, כולם מועברים בדרמטיות רבה ואפילו בשפה קולנועית ששונה משאר הסרט. בנוסף, הסרט משחיל שוב ושוב רמזים מאוד עבים לכך שמדובר בסיפור משנת 79, אבל בפועל לי מדבר על ימינו אנו – על תנועת Black Lives Matter, על התמיכה של דיוויד דיוק וריצ’ארד ספנסר הנאו-נאצי בטראמפ, וכו’. לספייק לי יש עמדה פוליטית מאוד ברורה שהוא רוצה להביע דרך הקומדיה שלו. הבעיה היא שהוא בעיקר משכנע את המשוכנעים.

מתוך "שחור על לבן" (באדיבות Tulip Entertainment)

מתוך “שחור על לבן” (באדיבות Tulip Entertainment)

אולי זו מטרתו, ואולי הכעס שלו פשוט לא מרוסן, אבל אם אתם סולדים ולו מעט מהפוליטיקה האמירקאית ותנועות הצדק החברתי השונות, “שחור על לבן” כנראה יעמיק את התחושה הזאת. חברי ה-KKK מוצגים כמוזרים ומגוכחים, הסטודנטים השחורים חכמים ואציליים, השוטרים הלבנים גזענים אבל מנסים להשתפר בקושי רב, והימין האמריקאי הוא אחת ההתגלמויות של השטן. אין בסרט שום מקום להתווכח או לתהות על העמדה הזאת – זאת עמדה שיש לקבל, ורצוי לבוא איתה מראש לסרט.

בשורה התחתונה

אחת ממטרותיה של היצירה היא להביע. במקרה של ספייק לי, הוא מביע את הזעם והתסכול הגועשים בו. ההבעה הזאת לגמרי לגיטימית. וכיציריה הסרט מצוין, כי הוא פורט בהצלחה רבה על כל הרגשות שהיוצר, ספייק לי, רצה לעורר בנו. כמסמך שמטרתו לעורר בנו מחשבה ולהציג לנו תמונה שלא הכרנו, הסרט קצת בוסרי ומתאמץ מדי. למרות זאת, מדובר ככל הנראה בסרט הטוב ביותר שראיתי השנה – וקשה לי שלא להמליץ עליו בלהט.

מייזו מכריזה על Gravity –רמקול חדש בעיצוב חדשני

$
0
0

Meizu Gravity Speaker

בעידן בו יצרניות המכשירים החכמים עסוקות בלהפוך את הכל לחכם ושוכחות לעיתים את המטרה המקורית של המכשיר, מייזו (Meizu) לוקחת צעד אחורה ומזכירה לכולם כי מטרתו של רמקול היא היותו רמקול. רמקול ה-Gravity החדש עליו הכריזה החברה מגיע עם פיצ’רים חכמים מתחת למכסה המנוע ובגזרתו העיצובית, זאת בעודו משלב מסך זכוכית שקוף המציג את השיר המושמע.

למסקנה הזו הגיעה מייזו לאחר מחקר שביצעה, אשר סיפק לה מידע אודות פלחי השוק ומה הם המאפיינים המועדפים עליהם לפני בחירת רמקול. לא פחות מ-40 אחוזים בחרו באיכות השמע כמאפיין הראשי לפני בחירת רמקול חדש, בשעה ש-31 אחוזים בחרו בעיצוב מיד לאחר מכן ו-17 אחוזים העידו כי הם מעוניינים באפשרויות חכמות. לעומת זאת, מספר אחוזים לא מבוטל של 12 אחוזים ציינו כי הם לא מחפשים אף אחד מהמאפיינים הללו ברמקול שלהם כבחירה מספר אחת.

Meizu Gravity Speaker

Meizu Gravity Speaker

את הרמקול החדש עיצב עובד מטעם החברה, אשר שם לו למטרה לעצב רמקול המתמזג באופן מושלם עם כל סביבה בבית. יחד עם זאת, הוא לא חסך באמצעים והפך את רמקול ה-Gravity החדש למוצר הנדמה כאילו הגיע מהעתיד, זאת באמצעות הטמעת מסך הזכוכית המשקף את השירים המושמעים מהרמקול ומאפשר לראות דרכו.

מייזו שילבה ב-Gravity מגבר ייעודי להעצמת עוצמת השמע, כאשר מתחת למכסה המנוע נמצא גם שילוב של טכנולוגיית ה-Dirac Power להעשרת הסאונד והענקת ממד נוסף. מעבר לכך, החברה מעידה כי לפני הכרזתו עבר הרמקול מעל שנה של בדיקות סאונד ואיכות כלליות, בעוד שזמן הסוללה שלו עומד על לא פחות מ-11 שעות של השמעה.

את רמקול ה-Gravity החדש של מייזו תוכלו לרכוש בשוק הסיני בצבע השחור תמורת כ-160 דולרים.

מכשיר ה-Google Pixel 3 XL נחשף בתמונות חיות ומציג את מפרטו הטכני

$
0
0

Pixel 3 XL (תמונה: Канал Лучкова)

לאחר שנחשף על ידי משתמש בפורום XDA Developers, כעת מכשיר ה-Pixel 3 XL ממשיך את דרכו למדליף אחר אשר לא חוסך בפרטים ומצלם סרטון מלא המציג את פתיחת הקופסה, חשיפת האביזרים והדלקת המכשיר. בסרטון ניתן לראות פרטים חדשים הקובעים כי רוכשי הדגם יהנו מאוזניות ה-Pixel Buds במתנה, זאת בנוסף למספר מתאמים, מטען וכבל.

ההדלפה הנוכחית מגיעה ממשתמש רוסי ברשת טלגרם, אשר פתח ערוץ משלו בו רק הוא בעל האפשרות לשליחת הודעות, תוך שמירת זהותו כאנונימית. בערוץ שלח היוצר תמונות וסרטונים של מכשיר ה-Pixel 3 XL שבבעלותו, זאת בעודו חושף פרטים חדשים בגזרת ההדלפות. כבר בתחילת הסרטון נוכל לראות את גבו של המכשיר המגיע בצבע לבן, וכולל חיישן צילום בודד המגיע לצד מבזק לד ומעל סורק טביעות האצבע.

מיד לאחר מכן נפגוש את תכולת הקופסה, אשר מגיעה עם אוזניות ה-Pixel Buds, מתאם מ-USB Type A ל-Type C, מתאם משקע האוזניות הרגיל ל-Type-C, כבל סנכרון המאפשר העברת מידע בין המכשיר הישן לפיקסל החדש וכמובן, המטען. כל הדברים הללו מתווספים לפין המאפשר את הוצאת מגירת הסים ולניירת האופיינית המדריכה את המשתמש המתחיל.

במעבר לתמונות, ניתן להבחין בדף עליו המדליף רשם כי זו היא גרסת ה-64 גיגה-בייט, בזמן שלעומת ההדלפות האחרות, המכשיר המוצג עובד באופן מלא ומסכו פעיל. בצילום נוסף המציג את מפרטו הטכני, נוכל לזהות את מערכת ההפעלה אנדרואיד 9 פאי, יחד עם מערכת השבבים Snapdragon 845 וזיכרון עבודה על סך 4 גיגה-בייט.

בנוסף לדברים הללו, בחזית הסמארטפון נוכל לראות מסך המשוער להגיע בגודל 6.2 אינץ’, ברזולוציית +Quad HD ובפריסה של 2960 על 1440 פיקסלים. בחלקו העליון של המסך נמצא זוג מצלמות סלפי, חיישן קרבה ואפרכסת שמע, בשעה שכל אלו מתמקמים בתוך מגרעת גדולה למדי אשר ‘זכתה’ כבר בשלב זה לביקורות צולבות מקהל המעריצים.

על סדרת ה-Pixel 3 עתידה להכריז גוגל ב-4 באוקטובר, אז היא צפויה להציג גם את שעון ה-Pixel Watch החכם.

קוואלקום תערוך אירוע הכרזה ב-10 בספטמבר; צפויה להציג מערכת שבבים למוצרים לבישים

$
0
0

פלטפורמת Snapdragon 845 (תמונה באדיבות קוואלקום)

יותר משנתיים לאחר שהכריזה על מערכת השבבים Snapdragon 2100, אשר פועמת ברוב השעונים החכמים המריצים את מערכת ההפעלה Wear OS/Android Wear, שולחת קוואלקום הזמנות לאירוע הכרזה אותו תקיים ב-10 בספטמבר. האירוע יתרחש בסן פרנסיסקו, ובמהלכו צפויה להציג החברה מערכת שבבים חדשה המיועדת למכשירי המחשוב הלביש.

בהזמנה נוכל לראות את לוגו החברה מעטר את חלקו העליון של הפוסטר, כשמתחתיו מורה קוואלקום באנגלית כי “It’s Time”. האמירה משתמעת לשתי פנים כאשר ניתן לקחת זאת לכיוון המילולי המצביע על כך ש”זה זמן” מכיוון שמתחת לכיתוב נמצא שעון המציג את השעה, או לכיוון המסקרן יותר כי “זה הזמן”, המצביע לכיוון העובדה כי זה הזמן להציג מוצר חדש.

הזמנה לאירוע ההכרזה של קוואלקום (תמונה: Michael Fisher)

הזמנה לאירוע ההכרזה של קוואלקום (תמונה: Michael Fisher)

המסקנה הנגררת כי קוואלקום עומדת בפני חשיפת מוצר חדש בקטגוריית המחשוב הלביש נתמכת על ידי הטמעת לוגו נוסף של החברה על גוף השעון, דבר המעיד על כך שקוואלקום עומדת לחשוף מוצר שישולב בגופם של השעונים החדשים, כדוגמת מערכת שבבים חדשה. היישר מתחת לאיור השעון, ניתן למצוא את תאריך קיום האירוע, וכיתוב המורה למוזמנים לסמן את התאריך בשעונים.

מעבר לכך, מערכת השבבים הנוכחית, אשר כוללת ארבע ליבות מסוג Cortex-A7 הפועלות בתדר מירבי של 1.1 גיגה-הרץ, אינה מציעה את קישוריות ה-Wi-Fi והבלוטות’ כסטנדרט, זאת בנוסף להיותה מיוצרת בתהליך 28 ננו-מטר המיושן. בנוסף לדברים הללו, מערכת השבבים החדשה תציג שיפורים במספר גזרות.

הגזרה הראשונה בה מערכת השבבים החדשה תציג שיפור היא גזרת חיי הסוללה. לעומת ה-Snapdragon 2100, מערכת השבבים העדכנית עתידה לעבור לתהליך ייצור של 14 או 10 ננו-מטר, מה שיציג שיפור גדול בחיי הסוללה בזמן שימוש בשעון ובזמן המתנה. שאר הגזרות אשר קיבלו שדרוג מציגות זאת בעובדה כי כל השבבים יגיעו עם  Wi-Fi ובלוטות’ כסטנדרט, ושעונים המייעדים את עצמם לחובבי הספורט יגיעו עם רכיב GPS מובנה כסטנדרט.

את מערכת השבבים החדשה עתידה להציג קוואלקום באירוע שתקיים ב-10.9 בסן פרנסיסקו.

פרטים סופיים אודות מעבדי 2300X ו-2500X מסדרת Ryzen דלפו לרשת

$
0
0

AMD RYZEN

יצרנית המחשבים לנובו (Lenovo) פרסמה מפרט של מיני מחשב חדש מדגם ThinkCentre M725 ואיתו גם את הפרטים הסופיים של מעבדי Ryzen בדגמי 2500X ו-2300X שיתווספו למשפחת הדור השני של מעבדי Ryzen מבית AMD.

בעוד שבעבר היו הדלפות על המעבדים החדשים ואף מבחני ביצועים שדלפו לרשת, המידע על שני המעבדים לא היה סופי. בהדלפה הנוכחית, לעומת זאת, המעבדים מופיעים כחלק ממפרט של מחשב חדש של לנובו, יצרן גדול ומוכר, מה שמאשר באופן וודאי למדי את מפרט המעבדים החדשים:

  • Ryzen 5 2500X – מעבד בעל 4 ליבות ו-8 נימים בתדר בסיס של 3.6Ghz ובוסט של 4Ghz.
  • Ryzen 3 2300X – מעבד בעל 4 ליבות ו-4 נימים בתדר בסיס של 3.5Ghz ובוסט של 4Ghz.
מפרט ThinkCentre M725 (מקור guru3d)

מפרט ThinkCentre M725 (מקור guru3d)

מעבדי ה-2500X ו-2300X נועדו להחליף את מעבדי ה-1500X ו-1300X מהדור הראשון כשההבדל העיקרי יהיה השדרוג בין ליבות ZEN בייצור 14nm לליבות +ZEN בייצור 12nm, כשבדומה למעבדי הדור הראשון גם המעבדים החדשים יגיעו עם 4 ליבות ו-4 או 8 נימים, בהתאם לדגם.

עם המעבר לייצור המתקדם, AMD הוסיפה עוד 300Hz בתדרי הבוסט של המעבדים, אך תדר הבסיס נשאר זהה במעבד ה-2300X לעומת הדור הקודם כשמעבד ה-2500X מקבל תוספת לתדר הבסיס של 100Hz לעומת הדור הקודם שלו.

 Ryzen 1 1300XRyzen 3 2300XRyzen 5 1500XRyzen 5 2500X
ארכיטקטורהZEN 14nmZEN+ 12nmZEN 14nmZEN+ 12nm
ליבהSummit RidgePinnacle RidgeSummit RidgePinnacle Ridge
ליבות/נימים4/44/44/84/8
תדר בסיס/בוסט​3.5/3.7GHz​3.5/4.0GHz​3.5/3.7GHz​3.6/4.0GHz
קאש (L2+L3)10MB10MB18MB18MB
TDP65W65W65W65W

זוג המעבדים החדשים של AMD מהווים את רמת הכניסה למעבדי ה-Ryzen עם 4 ליבות בלבד עם או בלי ריבוי נימים, מה שלא יגרע מהיכולות שלהם לשמש כמעבדים טובים בעבור מחשב בסיסי שעדיין יוכל לספק ביצועים עבור אלו שאין להם צורך בכמות גדולה יותר של ליבות או נימים. כעת נותר רק לחכות ולראות מה יהיה המחיר שלהם בהשקה הרשמית.


צפו בשידור החי מאירוע ההכרזה על Samsung Galaxy Note 9

$
0
0

הזמנה לאירוע Galaxy Unpacked 2018 (באדיבות סמסונג)

הערב (ה’, 9.8) תחשוף סמסונג באופן רשמי את מכשיר הדגל השני שלה לשנת 2018, ה-Galaxy Note 9 באירוע Unpacked 2018 אותו תערוך החברה בברקליס סנטר בברוקלין, ניו-יורק. את האירוע תעביר החברה בשידור חי החל מהשעה 18:00 לפי השעון המקומי בישראל.

המכשיר החדש צפוי להגיע עם מסך הגדול מקודמו ובגודל שיסתכם ב-6.4 אינץ’ ויחד עם עט סטיילוס (S-Pen) חדש שישלב מספר צבעים ויספק לראשונה תמיכה בקישוריות בלוטות’ לשם ביצוע פעולות שונות מרחוק בטלפון. על גבו של המכשיר אנו צפויים למצוא זוג מצלמות 12 מגה-פיקסל שיאפשרו ביצוע זום של עד פי 2 ללא פגיעה באיכות התמונה ומגוון אפשרויות בתחום ה-AI שיעזרו לספק למשתמשים בו תמונות טובות יותר בתנאי תאורה שונים.

עם הגלקסי נוט 9 צפויה סמסונג לעבור לנפח אחסון בסיסי של 128 גיגה-בייט, כאשר נפח האחסון המובנה המירבי שיהיה זמין עבור המכשיר יעמוד על 512 גיגה-בייט. לצד העדכון ברכיבי האחסון המובנים סמסונג צפויה להציג תמיכה בכרטיס זיכרון MicroSD בנפח ענק של 512 גיגה-בייט, שיאפשר למשתמשים שיבחרו באופציה זו נפח של עד 1 טרה-בייט.

סוללת המכשיר צפויה לספק זמן שימוש ארוך עם קיבולת 4,000mAh ותספק תמיכה בטעינה מהירה ובטעינה אלחוטית מהירה, כאשר על פי ההדלפות האחרונות תציג סמסונג משטח טעינה חדש שיאפשר להטעין באופן אלחוטי מכשיר טלפון יחד עם שעון חכם.

בצד התוכנה אנו צפויים לראות את מערכת ההפעלה אנדרואיד 8 אוראו יחד עם ממשק המשתמש המותאם של סמסונג, כאשר האחרונה ככל הנראה תספק לנו הצצה לכמה אפשרויות חדשות שנוספו ל-AR Emoji, הגרסה של החברה לאמוג’י המונפשים העוקבים אחר תנועות המשתמשים.

צפו בשידור החי מאירוע Unpacked 2018 בוידאו המצורף מטה:

הוכרז: Samsung Galaxy Note 9 –יותר מקום לאחסון ועט סטיילוס תומך בלוטות’

$
0
0

Samsung Galaxy Note 9

באירוע Unpacked 2018 שערכה היום (ה’, 9.8) סמסונג באולם הברקליס סנטר בברוקלין, ניו-יורק, הכריזה החברה על מכשיר הדגל השני שלה לשנה זו, ה-Samsung Galaxy Note 9 . המכשיר החדש מגיע עם מסך הגדול מעט מקודמו, דגם חדש תומך בלוטות’ של עט הסטיילוס S-Pen, רכיבי חומרה חדשים ואפשרויות תוכנה שיספקו חווית שימוש טובה יותר בצילום וכן במקומות נוספים.

ה-Galaxy Note 9 זוכה לעיצוב שאינו שונה באופן משמעותי מה-Note 8 שהוצג בשנה שעברה, אך מגיע עם שוליים דקים יותר סביב המסך וצבע חדש – כחול מטאלי, כאשר את המכשיר נוכל למצוא גם בצבעים שחור, אפור, סגול-לילך ונחושת-מטאלית. משני צידי המסך נוכל למצוא קימור קל, שיעזור בהעלמת השוליים לחלוטין, כך שאלו ישמרו רק מעל ומתחת לתצוגת המסך, ובגבו של המכשיר נמצא גב זכוכית אשר שוליו קמורים מעט גם כן.

Samsung Galaxy Note 9

Samsung Galaxy Note 9

עט S-pen תומך בלוטות’

יחד עם מכשיר הדגל Galaxy Note 9 מגיע כעת עט סטיילוס S-Pen בגרסה מעודכנת, זה יאוחסן בתוך חריץ ייעודי בגוף המכשיר. סמסונג מציגה את העט בצבעים שונים ומוסיפה לראשונה גם תמיכה בקישוריות בלוטות’ (Bluetooth LE) שתאפשר תקשורת רציפה עם המכשיר לשם ביצוע פעולות שונות במהירות.

העט החדש יאפשר שימוש בו כלחצן צילום מרחוק, כלי להפעלת מצגות ושליטה באפליקציות שונות המותקנות על המכשיר, כך שתוכלו להפעיל ולעצור את הוידאו ביוטיוב היישר מהכפתור הייעודי על גבי עט הסטיילוס. במסגרת ההכרזה חשפה סמסונג כי היא עובדת עם מפתחי צד שלישי על מנת להציג יכולות חדשות עבור העט דרך אפליקציות שונות המותקנות על המכשיר, כאשר בהמשך הדרך תפתח החברה SDK שיהיה זמין לכלל המפתחים.

כמו עט הסטיילוס שהגיע עם הגלקסי נוט 8, גם כאן מדובר בעט התומך ב-4096 נקודות לחץ העמיד בפני מים ואבק תחת תקן IP68 ומאפשר כתיבת הודעות מהירות על גבי מסך הנעילה ללא צורך בפתיחת המסך ואפשרויות תרגום טקסט על ידי ריחוף של העט מעל מילים המופיעות על גבי מסך הטלפון.

מצלמות

מערך הצילום החדש שמגיע לדגם ה-Note 9 לא שונה רבות מזה שראינו בדגמי ה-Galaxy S9, וכולל זוג מצלמות 12 מגה-פיקסל בגב המכשיר. המצלמה הראשית במערך הכפול כוללת מפתחי צמצם המשתנים באופן אוטומטי או ידני עם אפשרות לברור בין מפתח f/1.5 ו-f/.24 לשם צילום טוב יותר הן בחסות תאורה טובה והן במצבי תאורה קשים.

מצלמה זו תאפשר צילום פיקסלים בגודל 1.4µm ותתמוך בייצוב תמונה אופטי (OIS) ובזיהוי פאזה לפוקוס אוטומטי (PDAF). המצלמה המשנית מאפשרת צילום פיקסלים בגודל 1µm ומפתח צמצם f/2.4 ואפשרות לביצוע זום של עד פי 2 ללא פגיעה באיכות התמונה.

בצד הוידאו יתמכו המצלמות באפשרות צילום ברזולוציית 4K עד ל-60 פריימים בשנייה, כאשר צילום בהילוך איטי במיוחד יתאפשר באיכות 720p עד ל-960 פריימים לשניה. לצד זוג המצלמות נמצא גם מבזק (פלאש) LED.

Samsung Galaxy Note 9

Samsung Galaxy Note 9

השינויים העיקריים שמספקת סמסונג במצלמות החדשות המגיעות לדגם ה-Galaxy Note 9 הינם בצד התוכנה. בסמסונג משלבים תכונות חדשות בתחום ה-AI על מנת לספק התאמה טובה יותר של הגדרות הצילום למה שנצלם בפועל, כך שסצינות צילום שונות יקבלו הגדרות שונות שידגישו את החלקים החשובים בתמונה ויווסתו באופן אוטומטי את הניגודיות, האיזון הלבן, החשיפה ועוד על מנת לספק את התמונה הטובה ביותר בכל מצב.

יכולות ה-AI החדשות שמגיעות ל-Note 9 יוכלו לזהות בעיות בעת צילום התמונה. אם מישהו עצם עיניים ברגע הצילום, למשל, המשתמשים יקבלו על כך התראה באפליקציית המצלמה עם המלצה לצלם את התמונה פעם נוספת.

בחלקו הקדמי של המכשיר ממוקמת מצלמת סלפי בודדת בעלת חיישן 8 מגה-פיקסל עם מפתח צמצם f/1.7 שתצלם פיקסלים בגודל 1.22µm. מצלמה זו תתמוך באפשרות פוקוס אוטומטי ותאפשר צילום תמונות פורטרט עם אפקט טשטוש (Bokeh).

מפרט טכני

בחזיתו של הגלקסי נוט 9 נמצא מסך הגדול במעט מזה שראינו בדגם המקביל בשנה שעברה. מדובר במסך בגודל 6.4 אינץ’ שמחליף את מסך ה-6.3 אינץ’ של דגם הנוט 8, כאשר גם השנה ממשיכה סמסונג לעשות שימוש בפאנל ה-Super AMOLED, זה מציג רזולוציית תצוגה +Quad HD בפריסה של 1440×2960 פיקסלים. המסך מספק תמיכה בתקן HDR10 וכן מאפשר הפעלתו באופן תמידי לשם הצגת פרטי מידע כמו תאריך, שעה, הודעות מאפליקציות שונות ועוד.

מתחת למכסה המנוע של ה-Note 9 נמצא את מערכת העל שבב Exynos 9810 מתוצרת סמסונג המיוצרת בתהליך 10nm מהדור השני, אותה השיקה החברה עם דגמי ה-Galaxy S9 מוקדם יותר השנה. פלטפורמת העיבוד משלבת מעבד בעל 8 ליבות, ארבע מהן ליבות Mongoose M3 שפיתחה החברה ומספקות מהירות שעון מירבית של 2.8GHz וארבע ליבות נוספות מסוג Cortex-A55 הפועלות במהירות שעון מירבית של 1.9GHz.

לצד המעבד נמצא את המאיץ הגרפי Mali-G72 MP18 של חברת ARM, זיכרון פעולה (RAM) בנפח 6 או 8 גיגה-בייט, רכיב אחסון מהיר (eUFS) בנפח מינימלי של 128 גיגה-בייט, יחד עם אפשרות לרכישת שדרוג לדגמים שיציעו עד 512 גיגה-בייט (מגיע עם 8GB RAM) של זיכרון אחסון פנימי מובנה. לצד רכיב האחסון, ממשיכה סמסונג לתמוך בהרחבת זיכרון האחסון באמצעות כרטיס MicroSD, כאשר הפעם מציעה החברה אפשרות לשלב כרטיס בנפח מירבי של 512 גיגה-בייט נוספים ודרך כך להגיע לנפח אחסון כולל של 1 טרה-בייט. את המכשיר ניתן להטעין דרך מחבר USB Type-C באמצעות סוללת 4,000mAh התומכת בטעינה מהירה וטעינה אלחוטית מהירה.

Samsung Galaxy Note 9

Samsung Galaxy Note 9

תכונות נוספות שנמצא במכשיר כוללות רמקולים סטריאופוניים המונעים על ידי הטכנולוגיה של חברת AKG, עמידות בפני מים ואבק תחת תקן IP68, תמיכה ב-NFC, קישוריות בלוטות’ 5.0 ו-WiFi מתקן 802.11ac, חיישן טביעות אצבע הממוקם בגבו לצד מד דופק וחיישן SpO2 וחיישן לסריקת קשתית העין בחלקו הקדמי.

בנוסף, משיקה סמסונג לצד הסמארטפון גם אפשרות חדשה לחיבור המכשיר למסך חיצוני תחת טכנולוגיית Samsung DeX, כאשר הפעם תאפשר החברה חיבור ישיר של כבל בין הסמארטפון למסך החיצוני גם ללא צורך בעמדת עגינה, ורק בעזרת מתאם פשוט של HDMI למסך (USB-C ל-HDMI).

העוזרת הקולית ביקסבי (Bixby) זוכה אף היא לעדכון ותספק נוחות עבודה גבוהה יותר עם עבודה באפליקציית המפות של גוגל באופן מובנה על מנת לבצע חיפושים ולאתר מקומות על גבי המפה בעזרת פקודות קוליות. ביקסבי תשולב לראשונה גם ברמקול חכם שתשיק סמסונג בהמשך, ה-Galaxy Home, ותציע אפשרויות שליטה והפעלה קולית של אפליקציית ספוטיפיי (Spotify) בעקבות שיתוף פעולה חדש בין שתי החברות.

תאריך השקה ומחירים

את הגלקסי נוט 9 תשיק סמסונג באופן גלובלי בתאריך ה-24 באוגוסט, כאשר ישראל תהיה בין השווקים שישולבו בהשקה הבינלאומית. סמסונג ישראל כבר החלה במשלוח הזמנות לקראת מסיבת עיתונאים שתערוך בישראל ביום רביעי, ה-22 באוגוסט, אז גם נדע באופן רשמי מה יהיו המחירים של המכשיר בארץ והדגמים שיושקו.

*הכותב הוא אורח של חברת סמסונג באירוע Unpacked 2018 בניו-יורק.

סמסונג מכריזה על שעון ה-Galaxy Watch מבוסס טייזן

$
0
0

Samsung Galaxy Watch

חברת סמסונג (Samsung) ניצלה את אירוע Unpacked 2018 שערכה היום (ה’, 9.8) בברוקלין, ניו-יורק, על מנת להכריז על הדור הבא של השעונים החכמים של החברה, ה-Galaxy Watch, אשר מגיעים עם מערכת ההפעלה טייזן (Tizen). השעון החדש יגיע ב-2 גדלים, 42 ו-46 מ”מ, אפשרות לקישורית LTE וזמן סוללה של עד כשבוע.

בעוד את הבמה העיקרית באירוע ה-Unpacked 2018 תפסה ההכרזה על מכשיר ה-Samsung Galaxy Note 9, סמסונג הציגה גם את שעון ה-Galaxy Watch המהווה לדור ההמשך לשעון ה-Gear S3 ויבוא במקומו של שעון ה-Gear S4, כשהוא מריץ את מערכת ההפעלה טייזן 4.0 של סמסונג.

השעון החדש יגיע ב-2 דגמים:

  • דגם 42 מ”מ – עם מסך AMOLED בגודל 1.2 אינץ’, צבע שחור או ורוד ורצועת 20 מ”מ ניתנת להחלפה.
  • דגם 46 מ”מ – עם מסך AMOLED בגודל 1.3 אינץ’, צבע כסוף ורצועת 22 מ”מ ניתנת להחלפה.

סמסונג שיפרה את חיי הסוללה בשעון ה-Galaxy Watch החדש, שיגיע עם סוללת 472mAh או 270mAh בהתאם לדגם ויציע, לפי סמסונג, עד יותר מ-80 שעות עבודה ואמור להספיק לכשבוע ללא טעינה.

פרט לגודל, שעון ה-Galaxy Watch החדש יגיע בשתי גרסאות, בסיסית הכוללת חיבור Bluetooth או גרסת LTE בעלת קישורית אלחוטית לעבודה ללא מכשיר סלולר, כאשר סמסונג חתמה על הסכם חיבור עם יותר מ-30 ספקי קישוריות ביותר מ-15 מדינות לצורך זה.

 

על מנת להגן על השעון בזמן השימוש סמסונג שילבה בו זכוכית קדמית מסוג Corning Gorilla Glass DX+ ועמידה בתקני IP68 למים ואבק, תקן 5ATM לעמידות במים ותקן MIL-STD-810G של צבא ארה”ב.

מפרט טכני מלא:

 42 מ"מ Galaxy Watch
46 מ"מ Galaxy Watch
צבעשחור (Midnight Black)
ורוד (Rose Gold)
כסף
מסך1.2 אינץ' AMOLED ברזולוציית 360x360 עם זכוכית Gorilla DX+1.3 אינץ' AMOLED ברזולוציית 360x360 עם זכוכית Gorilla DX+
גודל41.9x45.7x12.7 מ"מ46x49x13 מ"מ
רצועה20 מ"מ ניתנת להחלפה22 מ"מ ניתנת להחלפה
ערכת שבביםExynos 9110 עם 2 ליבות 1.15GHzExynos 9110 עם 2 ליבות 1.15GHz
זיכרוןדגם LTE עם 1.5GB
דגם BT עם 768MB
אחסון 4GB
דגם LTE עם 1.5GB
דגם BT עם 768MB
אחסון 4GB
מערכת הפעלהטייזן 4.0טייזן 4.0
תקן עמידות5ATM + IP68 / MIL-STD-810G5ATM + IP68 / MIL-STD-810G
משקל49 גרם (ללא רצועה)63 גרם (ללא רצועה)
סוללה270mAh472mAh

שעון ה-Galaxy Watch יושק ברחבי העולם, החל בארה”ב, מה-24 באוגוסט אצל מפעילים וחנויות נבחרות ובשווקים נבחרים נוספים החל מ-14 בספטמבר, להרגע אין אינדיקציה מתי השעון יושק בארץ.

 

שיאומי משיקה את שעון +Mijia HEY עם מסך AMOLED צבעוני

$
0
0

שעון Xiaomi Hey+

חברת שיאומי (Xiaomi) הכריזה על צמיד כושר חדש, +Mijia Hey, כ-3 חודשים אחרי יציאת צמיד ה-Mi Band 3 לשוק. +Hey החדש יגיע עם מסך AMOLED צבעוני בגודל 0.95 אינץ’ ושבב NFC מובנה עם סוללת 120mAh שתספיק לעד 18 ימים.

שעון +Hey החדש מגיע בזמן שיא של מספר חודשים בלבד אחרי ה-Mi Band 3 עם עיצוב דומה אך משודרג המכיל מסך AMOLED בגודל 0.95 אינץ’ ברזולוציית 240×120 פיקסלים, זאת יחד עם שבב NFC מובנה לשימוש כאמצעי תשלום לתחבורה ציבורית בסין. מפטו זה מגיע בהשוואה למסך ה-OLED בגודל 0.78 אינץ’ של ה-Mi Band 3,  בו גם חסר שבב ה-NFC שאמור לצאת בדגם עתידי שיגיע עם NFC מובנה.

לפי שיאומי, +Hey יוכל להציג היסטוריית שיחות של עד 10 מספרים ו-10 התראות על המסך, כשכל הודעה תהיה מוגבלת בעד 300 תווים. בנוסף על כך, השעון יעבוד גם עם תוכנת הניהול החכמה של שיאומי ויאפשר שליטה על מוצרים נוספים כמו מטהר האוויר, שואב אבק, מצלמות ועוד של שיאומי מהשעון עצמו.

+Hey צפוי להימכר החל מה-20 בספטמבר במחיר של 229 יואן (כ~124 ש”ח).

הבשורה הגדולה של +HEY החדש הוא מסך ה-AMOLED הצבעוני, בדומה לזה שניתן למצוא ברצועת ה-Gear Fit2 של סמסונג, אך כל זאת במחיר נמוך בהרבה ממנו. בעוד +Hey נראה כשדרוג ל-Mi Band 3 אפשר לראות אותו גם כממשיך קטן יותר לשעון ה-BIP של החברה עם מסך צבעוני אך קטן יותר.

Huawei Mate 20 Pro יגיע עם הסוללה הגדולה ביותר מבין מכשירי החברה

$
0
0

Huawei Mate 10 Pro (צילום: רונן מנדזיצקי, גאדג'טי)

לאחר שמפרטו של מכשיר ה-Huawei Mate 20 Lite דלף דרך משרד התקשורת הסיני, מכשיר ה-Huawei Mate 20 Pro אינו מותיר מקום לספק ומעוניין לככב בכותרות גם הוא. על מנת לעשות זאת, וואווי (Huawei) משחררת טיזר רשמי המעיד על כך כי המכשיר המדובר יגיע עם סוללה גדולה במיוחד, אשר עוקפת את קיבולת הסוללות הקודמות שהוטמעו במכשירי הדגל של החברה.

בטיזר המודפס ניתן לראות בבירור את שלושה מכשירי הדגל האחרונים של החברה, הם Huawei P20 Pro, Huawei Mate 10 Pro ו-Huawei P10 Plus. שלושה המכשירים המוזכרים מגיעים עם סוללות בקיבולות הנעות בין 3750 מיליאמפר/שעה ל-4000 מיליאמפר/שעה.

טיזר למכשיר ה-Huawei Mate 20 Pro (תמונה: Pocket-lint)

טיזר למכשיר ה-Huawei Mate 20 Pro (תמונה: Pocket-lint)

בנוסף לדברים הללו, על המדבקה המציגה את קיבולת הסוללה במכשירים נוכל להבחין בריבוע הכולל סימן שאלה בתוכו, אשר מספק המשך למסורת ההגדלה של קיבולת הסוללה במכשירים ומהווה הוכחה לכך שדגם ה-Mate 20 Pro יגיע עם סוללה הגדולה מ-4000 מיליאמפר/שעה. אולם, הדבר יכול להעיד גם על סוללה בקיבולת של 4050 מיליאמפר/שעה, כך שאנו נמליץ לקחת את הדברים בעירבון מוגבל ולא לצפות לקפיצה משמעותית בקיבולת הסוללה.

מצד אחד, אם נביט על התנהגות החברה בנוגע להתאמת קיבולת הסוללה לסדרה, נוכל לזהות כי גם בסדרת ה-Huawei P10 וגם בסדרת ה-Huawei Mate 10, העלתה וואווי את קיבולת הסוללה בלא פחות מ-200 מיליאמפר/שעה בכל דגם, בהתאמה. מצד שני, בין דגם ה-Huawei Mate 10 ל-Huawei Mate 10 Pro, הותירה החברה את הסוללה על 4000 מיליאמפר/שעה. אולם, הדבר אינו צפוי להתרחש בסדרה זו, עקב קיום הטיזר המוצג לעיל.

לבסוף, על פי התנהגות החברה, נוכל לשער כי סוללת ה-Huawei Mate 20 Pro תגיע בקיבולת הנעה בין 4000 ל-4500 מיליאמפר/שעה. את האמת אודות הסדרה החדשה נדע באירוע ההכרזה אותו צפויה לקיים החברה בחודשים הקרובים.

Viewing all 25094 articles
Browse latest View live