![LG Velvet (צילום: אופק ביטון, גאדג'טי)]()
ה-LG Velvet הוא המכשיר המסקרן ביותר אותו LG השיקה לאחר לא מעט זמן של שקט ממושך. הוא פותח בפנינו שפה עיצובית חדשה יחד עם מאפיינים המוכרים לנו ממכשירי דגל במחירים גבוהים הרבה יותר. אומנם, הנוסחה המוזכרת מהווה רק חלק ממה שדרוש על מנת להרכיב מכשיר תחרותי ומוצלח.
לדוגמה, במידה וסמסונג או וואווי היו משווקות את מכשירי הדגל שלהן תחת עיצוב זהה לעיצוב הנוכחי אך מתפשרות על איכות הצילום, הביצועים או הממשק, החברות לא היו זוכות לכותרות אותן הן מקבלות כיום. מכשיר ה-LG Velvet מציע עיצוב מרהיב, ולמעשה זה הוא אחד המכשירים היפים ביותר אותם יצא לנו לסקר, ומנגד, גם אחד המכשירים המרכזיים שגרם לנו לחוש אמביוולנטיות רצינית כלפיו.
>> הצטרפו לערוץ הטלגרם של גאדג'טי
LG Velvet: מבנה ותצוגה
קטגוריית המבנה והתצוגה בסקירותינו מהווה לעתים נדירות את אחת מנקודות המכירה המרכזיות של המכשיר עליו היא מדברת, זאת בעיקר עקב העובדה שחברות בשלב הזה כבר אינן משנות באופן דרסטי את השפה העיצובית שלהן ודובקות בלשפר אותה דור אחרי דור. לעומתן, LG החליטה לשנות את הנוסחה ולבדוק האם שינוי עיצובי מוחלט יגרום למכשיריה לזרוח מחדש.
כבר בנקודה הזו במסע של החברה, LG הייתה יכולה לפספס. עיצוב אינו דבר פשוט לביצוע, כאשר חברות רבות בתחום מנסות לייצר מכשיר המאזן בין עיצוב נקי ופשוט, לעיצוב צבעוני וססגוני המושך את העין. לשמחתנו, LG יצרה מכשיר בעל עיצוב המאוזן בצורה נפלאה. הצבע הלבן אותו קיבלנו מגיע עם גב מבריק בעל יכולות הסתרה טובות מאוד של טביעות אצבע, בעודו שובר את קרני האור לספקטרום צבעים רחב המוצג על הגב.
על הנייר, LG בנתה את הדגם החדש משילוב של זכוכית ואלומיניום, אך בחרה לתת דגש מרכזי על הסימטריה בין כל קו לקו. עקב כך, גבו של המכשיר מגיע עם קימורים זהים למסך שבחזית, כאשר המסגרת בחזית מכסה חלק מהמסך בדיוק באותה צורה בה היא מכסה חלק מהגב וכל פסי האנטנה מלבד פס בודד מקבילים האחד לשני. גם השוליים השחורים מסביב למסך סימטריים האחד לשני, מה שגורם למצח המכשיר ולשול התחתון להגיע בעובי זהה.
במסגרתו הימנית של הסמארטפון ממקמת החברה את כפתור ההדלקה והכיבוי יחד עם זוג פסי אנטנה, בשעה שמסגרתו העליונה כוללת מיקרופון, זוג פסי אנטנה ואת מגירת הסים. מסגרתו השמאלית מאחסנת את כפתורי וויסות הווליום, פס אנטנה בודד וכפתור ייעודי להזנקת העוזרת האישית של גוגל, ומסגרתו התחתונה מהווה בית לשקע האוזניות הסטנדרטי, זוג פסי אנטנה, מחבר הטעינה מסוג Type-C, מיקרופון וגריל הרמקולים.
אם כל זה לא מספיק, ה-LG Velvet עמיד על הנייר גם בפני נפילות בתקן MIL-STD-810G, וגם בפני מים ואבק בתקן IP68, כך שנוכל להתקלח ולצלול איתו עד לעומק של מטר וחצי למשך חצי שעה. לאחר מקלחת עם המכשיר כבר בתחילת השימוש, נוכל לאשר כי המכשיר המשיך לעבוד בצורה תקינה לחלוטין, אך עדיין נמליץ להימנע משימוש במים בכל מכשיר המגיע עם תקן עמידות כזה או אחר עקב החוסר במתן אחריות על המכשיר במידה ונגרם נזק כתוצאה מהשימוש המוזכר.
![LG Velvet (צילום: אופק ביטון, גאדג'טי)]()
LG Velvet (צילום: אופק ביטון, גאדג'טי)
במעבר לתצוגה המככבת בחזית, כאן נגלה מסך בגודל 6.8 אינץ', עם פאנל מסוג P-OLED, ברזולוציית +Full HD ובפריסה של 2460 על 1080 פיקסלים. יחס התצוגה מסתכם ב-20.5 על 9, בשעה שקצב הרענון עומד על 60 הרץ ובחלקה העליון של התצוגה ישנה מגרעת בתצורת טיפת מים. מתחת לפני התצוגה נוכל למצוא סורק טביעות אצבע אופטי, וזה מאפשר את פתיחת הנעילה של המכשיר.
הצבעים אותם מציג המכשיר טובים מאוד, נעימים לעין ואף ניתן לבחור בין 3 מצבי תצוגה בממשק ההגדרות תחת השמות "טבעי", "חי" ו-"קולנוע". כמו כן, במידה והמצבים לא עונים על רצונותינו, ניתן להשתמש בסליידר לכוונון טמפרטורת הצבעים או לבחור באפשרות הרביעית להתאמה אישית של צבעי ה-RGB ושל הרוויה, הגוון והחדות. גם בהירות התצוגה היא אחת מהטובות ביותר בשוק, כשגם מול שמש ישירה יכולנו להרים את הסליידר לחלק האדום אשר חוגג על חיי הסוללה, ובכך זכינו לנראות מעולה גם בשמש ישירה.
המסך תומך גם במצב AOD (ר"ת Always-on Display), וזה מגיע עם מגוון רחב של אפשרויות להתאמה אישית החל משעון דיגיטלי פשוט ועד להצגת GIF's, תמונות, מדבקות, ציורים ועוד. בנוסף, ניתן להשתמש כאן גם במסנן אור כחול להקלה על העיניים ולשנות את הגופן וצבע המערכת בין ירוק, סגול, תכלת, כתום או ורוד.
מערך הצילום – המפרט הטכני
מערך הצילום אשר ממוקם בחלקו האחורי של המכשיר מתאים בדיוק למכשיר ביניים ממוצע, אך לצערנו, כאן מדובר במכשיר המתומחר בגזרת מכשירי הביניים היקרים מהם אנחנו מצפים למעט, אם לא הרבה יותר. המערך כולל 3 חיישנים נפרדים המעוצבים בצורת טיפת מים, כשמתחתיהם ניתן למצוא את מבזק הלד.
החיישן הראשי במערך מציע רזולוציה של 48 מגה פיקסל (חיישן: ISOCELL GM2, יצרנית: סמסונג), עם מפתח צמצם f/1.8, גודל חיישן של 1/2 אינץ' וגודל פיקסלים של 0.8 מיקרו-מטר עם טכנולוגיית ה-Tetracell לשילוב 4 פיקסלים קרובים לאחד ויצירת תמונות סופיות ברזולוציית 12 מגה פיקסל עם גודל פיקסלים של 1.6 מיקרו-מטר.
החיישן המשני במערך מציע רזולוציה של 8 מגה פיקסל (חיישן: SL846, יצרנית: SK Hynix), עם מפתח צמצם f/2.2, זווית צילום של 120 מעלות וגודל חיישן של 1/4.0 אינץ'.
החיישן השלישי במערך מציע רזולוציה של 5 מגה פיקסל (חיישן: SL556, יצרנית: SK Hynix), עם מפתח צמצם f/2.4 ותפקידו לאסוף עומק לתמונות פורטרייט.
מצלמת הסלפי שבחזית מציעה רזולוציה של 16 מגה פיקסל (חיישן Hi-1634, יצרנית: SK Hynix), עם מפתח צמצם f/1.9, גודל חיישן של 1/3.06 אינץ' וגודל פיקסלים של 1 מיקרו-מטר.
מערך הצילום – בפועל
החיישן הראשי ועתיר הפיקסלים במכשיר מפיק תמונות טובות, אך לא יותר מכך. בתנאי תאורה שמשיים, החיישן מסוגל להפיק תמונות נעימות לעין, עם צבעים טובים וטווח דינמי רחב באופן מספק, אך גם במצב כזה, קשה לקבל ממנו תמונות שהותירו אותנו או יותירו אתכם עם פה פעור. כמו כן, במעבר לתנאי תאורה קשים נמשיך לקבל תמונות טובות, מעט פחות, אך עדיין כאלה הניתנות לשימוש לאחר מכן.
תמונות מה-LG Velvet (צילום: אופק ביטון, גאדג'טי)
המכשיר כולל גם מצב לילה ייעודי וקל לשימוש, וזה משפר לא מעט את התמונה הסופית עם צמצום של איזורים שרופים אך דורש המתנה של 2-3 שניות לתמונה. בנוסף, ניתן לצלם ברזולוציה של 48 מגה פיקסל, אך במצב הנ"ל נצטרך לוותר על כמות נכבדת מהטווח הדינמי לטובת שיפור מינורי ומיותר בכמות הפרטים שבתמונה.
תמונות מה-LG Velvet (צילום: אופק ביטון, גאדג'טי)
החיישן המשני מציג גם הוא התנהגות דומה, כשבתנאי תאורה טובים נקבל תמונות טובות אך רכות הזקוקות לשיפור בגזרת הרזולוציה והחדות, ובתנאי תאורה קשים נמצא את עצמנו מחויבים להשתמש במצב הלילה הייעודי עקב תמונות רכות לגמרי שכמעט ואינן ראויות לשימוש. מנגד, בעת השימוש במצב הלילה ניתן לראות שינוי משמעותי וחזרה של החדות לקדמת הבמה, יחד עם חשיפה טובה יותר לצד ויתור על ניקוי הרעשים המיותר אשר מורח את הפרטים הנראים לעין.
תמונות מה-LG Velvet (צילום: אופק ביטון, גאדג'טי)
מצלמת הסלפי שבחזית מפיקה תמונות טובות וחדות בתנאי תאורה מוארים, עם חדות ראויה לשבח ופירוט יוצא דופן שאיננו רואים בכל מצלמת סלפי כיום גם בתנאי תאורה קלים. במעבר חד לצד השני, בתנאי תאורה קשים, המצלמה קורסת לחלוטין ומפיקה תמונות רכות במיוחד ונטולות חדות ו/או פרטים, מה שגרם לנו להימנע כמעט לגמרי מלהשתמש בה בלילה.
מולטימדיה, ביצועים וסוללה
גזרת המולטימדיה במכשיר טובה מאוד, כאשר LG מציעה לרוכשי ה-Velvet גם שקע אוזניות, גם יכולות הקלטה לסרטוני ASMR וגם רמקולים הפועלים כסטריאו (רמקול תחתון + אפרכסת שמע). עם זאת, אלו הפרטים הקטנים ואיכות החלקים אשר גורמים לנו להנות מהחוויה הכוללת. בין היתר, הגזרה כוללת גם את סורק טביעות האצבע, רמות הווליום השונות, ממשק המשתמש ועוד.
בתחילה, ממשק המשתמש הפוגש אותנו עם פתיחת המכשיר הינו ה-LG UX 9.0, וזה מבוסס על מערכת ההפעלה אנדרואיד 10. ניתן לראות בבירור כי החברה ביצעה לא מעט שינויים עיצוביים ממכשיריה הקודמים לממשק המשתמש, כאשר השינוי הראשון אליו שמנו לב נמצא בעת הורדה והעלאה של הווליום, כשבעת ביצוע הפעולה מוצג גרף אליפטי חדש המזכיר באופן רב את האחד בו משתמשת אפל במכשירי האייפון.
עם זאת, LG מציעה מגוון רחב של רקעים חיים עם המכשיר, בשעה ששניים מהם מהווים את רקעי הדגל המרכזיים והמושקעים בעוד ששאר הרקעים הינם סטנדרטיים למדי. הרקע המרכזי הראשון מעביר אותנו בין מקומות צבעוניים עם רקע של שמיים, בזמן שהשני מעביר אותנו דרך צורות מעגליות של קירות. התלונה המרכזית שלנו בנוגע לרקעים הללו היא קצב הפריימים לשנייה, ונראה כי החברה יצרה את אלו בקצב של 24 או 30 פריימים לשנייה, מה שגורם להם להיראות פחות חלקים ונעימים לעין.
![LG Velvet (צילום: אופק ביטון, גאדג'טי)]()
LG Velvet (צילום: אופק ביטון, גאדג'טי)
לצד הדברים הללו, היצרנית הדרום-קוריאנית שינתה גם חלק ממאפייני הממשק כך שיהיו נוחים יותר לשימוש ביד אחת, כמו העובדה שבעת הורדת וילון ההתראות מטה, כולו יוצג בחלק התחתון של המסך לשימוש ביד אחת. מנגד, החברה שכחה משום מה להטמיע מצב אמיתי של שימוש במכשיר ביד אחת, וכל מה שהצלחנו למצוא בממשק ההגדרות הייתה האפשרות לבצע החלקה מצד אחד של המסך עד האמצע להורדת החלק העליון לחלק התחתון, אך הדבר מונע מאיתנו להשתמש באופן מלא במסך.
במעבר לאפשרויות הפתיחה של נעילת המסך, כאן נוכל להשתמש רק בסורק טביעות האצבע האופטי או בקוד/סיסמה וכו'. איננו יודעים כיצד LG מרשה לעצמה לשחרר מכשיר לשוק בשנת 2020 ללא סריקת פנים סטנדרטית שניתן למצוא גם במכשירי שוק נמוך, אך אנחנו מקווים שעם עדכוני תוכנה עתידיים נקבל גם אפשרות לסריקה שכזו.
סורק טביעות האצבע עצמו טוב מאוד, הוא אינו מהטובים ביותר בשוק, אך כזה שניתן לסמוך עליו שיעשה את העבודה. זמן הסריקה אינו מהמהירים בשוק ולוקח שנייה או שתיים, אך דואג לסרוק את האצבע ולפתוח את המסך גם כשהיא מלוכלכת מעט או רטובה. שילוב הסורק בממשק מגיע עם תקלה אחת, וזו מתבטאת כאשר המסך כבוי לגמרי (לאחר הכיבוי האוטומטי של ה-AOD). אם נרצה לפתוח את הנעילה באמצעות סורק טביעות האצבע במצב כזה, נצטרך לנחש היכן נמצא הסורק עקב כך שלא ניתנת שום אינדיקציה מצד המכשיר היכן הוא נמצא. אם ניחשנו נכונה, הסורק יעבוד מיד ויפתח את הנעילה.
![LG Velvet (צילום: אופק ביטון, גאדג'טי)]()
LG Velvet (צילום: אופק ביטון, גאדג'טי)
חלקת הביצועים במכשיר מתבססת על מערכת השבבים Snapdragon 845 מבית קוואלקום, המיוצרת בתהליך 10 ננו-מטר וכוללת 8 ליבות בחלוקה ל-4 ליבות מסוג Kryo 385 Gold בתדר מירבי של 2.8 גיגה-הרץ ו-4 ליבות מסוג Kryo 385 Silver בתדר מירבי של 1.8 גיגה-הרץ, יחד איתה, נקבל גם 6 גיגה-בייט של זיכרון עבודה ו-128 גיגה-בייט של נפח אחסון מסוג UFS 2.1 הניתן להרחבה באמצעות כרטיס זיכרון.
במידה ונפשט את העניינים, נוכל לסכם את חווית הביצועים במכשיר ככזו שגרמה לנו לחפש האם אנחנו נמצאים על מצב חיסכון בחשמל מהרגע הראשון. הביצועים של המכשיר אינם מאפיינים כלל וכלל את יכולותיה של מערכת השבבים הנמצאת בתוכו, ולמעשה, הביצועים במכשיר מזכירים לנו שימוש במערכות שבבים חלשות הרבה יותר כדוגמת ה-Snapdragon 625.
זו היא הפעם הראשונה בה אנחנו נתקלים בביצועים מאכזבים ברמה הזו, וייתכן כי הדבר נובע מהעובדה ש-LG השיקה את המכשיר גם עם ה-Snapdragon 845 בחלק אחד של העולם ועם ה-Snapdragon 765G בחלק אחר של העולם. ניתן רק לשער שעקב העובדה שהחברה השתמשה בזוג מערכות שבבים שונות, הדבר מנע ממנה להתמקד באופטימיזציה למערכת שבבים אחת והתוצאה מוצגת לפנינו.
בשטח, המכשיר לוקח שנייה או שתיים לבצע את רוב הפעולות היום-יומיות בו. קצב הרענון הסטנדרטי של התצוגה אינו תורם לעניינים, וחווית השימוש בממשק היפה מבחינת עיצובית, קיבלה מכה משמעותית עקב הביצועים הירודים. כמו כן, גם את הגזרה הזו החברה עוד יכולה לשפר עם עדכוני תוכנה, כך שייתכן שעוד מספר חודשים המכשיר אכן יציע למשתמשיו ביצועים המאפיינים את מערכת השבבים בה הוא עושה שימוש בארצנו.
![LG Velvet (צילום: אופק ביטון, גאדג'טי)]()
LG Velvet (צילום: אופק ביטון, גאדג'טי)
בחזרה לחלקים הטובים במכשיר, גזרת הסאונד מציעה חוויית שימוש טובה מאוד, בזמן שהבחירה לשלב את הרמקול התחתון יחד עם אפרכסת השמע להשמעת מוזיקה מציגה תוצאות מעולות, עם סאונד נקי ורמת ווליום מספקת. גם הדיבור דרך אפרכסת השמע המובנית טוב מאוד, עם שמע חד, נקי וקל להבנה. אומנם, במעבר לרמקול בזמן שיחה, המכשיר בוחר להשתמש רק ברמקול התחתון, מה שגורם לרמות הווליום לרדת משמעותית וכך להקשות על ביצוע שיחות ברמקול.
חיי הסוללה במכשיר נבנו על סוללה בקיבולת 4300 מיליאמפר/שעה, עם תמיכה בטעינה מהירה בהספק של 15 וואט באופן חוטי ובטעינה אלחוטית בהספק 9 וואט. המטען המגיע בקופסה ממותג כמהיר, וזה מסוגל לספק 5 או 9 וולט על 1.8 אמפר, אך זה הוא אינו מטען מהיר בשום אופן, כאשר טעינה של 50 אחוזים מהסוללה לקחה לנו 43 דקות וטעינה מ-0 ל-100 אחוזים ארכה שעה ו-54 דקות.
לאחר הטעינה הארוכה, נוכל לציין לשבח כי חיי הסוללה עצמם מעולים, כאשר קל מאוד להעביר עם המכשיר יום עבודה מלא הן בשימוש קליל והן בשימוש כבד. זמן המסך הממוצע שלנו עמד על 4 וחצי שעות, ולא מעט פעמים קרה שהמכשיר החזיק יותר מיום עבודה אחד.
את טבלת הטעינה המלאה ניתן לראות להלן:
זמן | אחוזים | פער זמן |
01:02 | 0 אחוזים | - |
01:11 | 10 אחוזים | 9 דקות |
01:20 | 20 אחוזים | 9 דקות |
01:28 | 30 אחוזים | 8 דקות |
01:37 | 40 אחוזים | 9 דקות |
01:45 | 50 אחוזים | 8 דקות |
01:56 | 60 אחוזים | 11 דקות |
02:06 | 70 אחוזים | 10 דקות |
02:18 | 80 אחוזים | 12 דקות |
02:31 | 90 אחוזים | 13 דקות |
02:56 | 100 אחוזים | 25 דקות (זמן כולל - שעה ו-54 דקות) |
השורה התחתונה
ה-LG Velvet הוא הניסיון הראשון של החברה עם הקו העיצובי החדש. אנחנו שמחים לראות שינוי משמעותי בשפה העיצובית של מכשיריה, אך עיצוב אינו הכל ועל מנת ליצור מכשיר מנצח יש לעבוד מההתחלה ועד הסוף על כל קטגוריה. מכשיר ה-Velvet מצליח לעבור עם ציון טוב מאוד בלא מעט מהקטגוריות, אך נופל משמעותית באחרות.
היחס האמביוולנטי שלנו כלפיו אינו נובע מהרגשה פנימית אשר נבנתה עם הזמן, אלא על התוצאות אותן מציג המכשיר בשטח. תג המחיר איתו הגיע הסמארטפון לארץ תורם לא מעט ליחס המדובר, עקב העובדה שזה ממוקם בצורה לא נוחה מעט מעל שאר מכשירי הביניים ומעט מתחת למכשירי דגל חזקים יותר כמו ה-Poco F2 Pro. עם זאת, המכשיר מצליח להצטיין בחיי הסוללה, להציע חווית סאונד טובה, עיצוב מרהיב ועמידות בפני מים ואבק.
לבסוף, אין ספק כי קשה לנו לראות מה הוא קהל היעד של המכשיר, האם מדובר באנשים המתייחסים לסמארטפון שלהם כתכשיט או לאנשים שפשוט מחפשים סמארטפון ממוצע למדי. בשוק בו קיימים מכשירים כמו ה-Poco F2 Pro, ה-iPhone SE 2020 וה-Huawei P30 Pro המוצע כעת עבור תג מחיר של 2379 שקלים, קשה לנו להמליץ על ה-Velvet לעומת מתחריו. ויותר מכך, אם היינו צריכים לבחור בין ה-Velvet ל-Huawei P30 Pro, אין ספק כי היינו בוחרים בוואווי ללא צל של ספק.
מחיר מומלץ: 2,299 ש"ח (אחריות לשנתיים, יבואן רשמי – רונלייט)
האריזה ותכולתה
עיצוב ואיכות בניה
חומרה וביצועים
מסך ותצוגה
מערכת הפעלה
מולטימדיה
סוללה
מצלמה
סיכום
7.9
לאלו המוכנים להתפשר על פרקטיות לטובת מראה
מה אהבנו
מסך מעולה
עיצוב מרהיב
חיי סוללה טובים
מה לא
ביצועים חלשים
טעינה איטית
מערך צילום ממוצע
מחירים
יבואן רשמי: 2299 שקלים
שוק פתוח: 2265 שקלים
*חלק מהקישורים המופיעים בפוסט קשורים בתכניות שותפים, עבורם נקבל עמלה עם ביצוע רכישה בפועל. עמלה זו לא מייקרת את העלות הסופית של המוצרים עבורכם.